Прашања за Христијанството I

Статус
Затворена за нови мислења.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Каква е вредноста на покајанијето и дали има граница до која може да се оди со грешењето, бидејќи како што нагласува писмото свето

„Кој од вас имајќи 100 овци кога загуби една од нив не ќе ги остави 99 во пустина и ќе тргне по загубената додека не ја најде, а одкако ќе ја најде ќе ја крене на рамо радосен, и кога ќе дојде дома ќе повика пријатели и соседи и ќе им рече: Радувајте се со мене оти ја најдов загубената овца. Ви велам дека така и на небото ќе биде поголема радост за еден грешник кој се кае одколку за 99 праведници што немаат потреба од каење. “ Лука,1,2-15

Дали ова значи дека некој може да се дрогира и пијанчи, убива деца на кои после тоа им ја пие крвта, ги вика другарите со кои ја сече главата од детето кое го убиле и со неа играат фудбал...пред да им стане досадно да се издрогираат и да влезат во блиското село каде масакрираат се што се движи наоколу...потоа да се слече гол и да трча наоколу испуштајќи крици од задоволство.

По некое време и редовно практикување на горенаведените активности, типот на пример...се покајува, на небото очекувани радости и веселба бидејќи 1 ваков покајник е повреден од 99 нормални кои...немаат којзнае за што да се покајат,оговарал некого,не постеле кога е тоа предвидено во премудрите списи свети или мастурбирале...

Liberia: Joshua Blahyi - formerly known as General Butt Naked and leader of the Butt Naked Battalion in Liberia's recent civil war - says that he now regrets the drunken murderous rampages he led his troops on, and says that he was a 'slave to Satan.' Speaking to the press from his new Soul-Winning Evangelical Ministry in Monrovia, General Butt Naked told reporters that at the age of 11 he had a telephone call from the Devil who demanded nudity on the battlefield, acts of indecency and regular human sacrifices to ensure his protection. 'So, before leading my troops into battle, we would get drunk and drugged up, sacrifice a local teenager, drink their blood, then strip down to our shoes and go into battle wearing colourful wigs and carrying dainty purses we'd looted from civilians. We'd slaughter anyone we saw, chop their heads off and use them as soccer balls. We were nude, fearless, drunk and homicidal. We killed hundreds of people -- so many I lost count. But in June last year God telephoned me and told me that I was not the hero I considered myself to be, so I stopped and became a preacher.'"
:tapp: :tapp: :tapp:

Типот се покајал и станал поп на евангелистичката протестанска црква...

Дали ова значи дека во христијанството некој манијакален психопат има поголема вредност отколку човек од секојдневието поради неверојатната вредност која во рајо се дава на покајанието? Шо поголем грешник тоа поголемо покајаније???

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Што сакал Исус да каже со следнава изјава?
Евангелие според Матеј (Лк 12.51-53; 14.26-27)
"Немојте да мислите дека дојдов да донесам мир на земјата, недојдов да донесам мир туку меч!
Зашто дојдов да разделам човек од татко си, и ќерка од мајка си, и снаа од свекрвата нејзина. И непријатели на човека ќе бидат неговите домашни."

Сакал да каже дека треба да пораснеме...да прекинеме да бидеме зависни од родителите, од роднините, од сонародниците...и да почнеме да го живееме својот живот

Многу родители се обидуваат да го живеат својот живот преку сопствените деца....се обидуваат она што го испуштиле од својот живот да го наметнат на своите деца

Во десетте божји заповеди стои - Почитувај ги таткото свој и мајката своја, за да ти биде добро и да поживееш подолго на земјата што ти ја дава Господ, твојот Бог.

Не пишува сакај ги ротителите свој...не пишува безусловно слушајги родителите свој...не пишува плашисе од родителите свој.....туку пишува почитувај ги

Во една своја своја изјава Исус вели - Потребно е да го напуштиш домот свој, и таткото свој, и мајката своја за да можеш да ме следиш.....

Ова е метафора за созревањето....за личната слобода...за живеење на својот личен живот...ослободени од наметнатите верувања на родителите....ослободени од стравовите на родителите кои ги префрлаат на своите деца

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
Исус а.с рекол кој посакал туѓа жена исто како прељуба да направил. А вршењето прељуба е кршење на еден од 10-те Божји заповеди. Како тогаш луѓето би се заштитиле од овој грев ? Да одат со наведнати глави ли ?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Исус а.с рекол кој посакал туѓа жена исто како прељуба да направил. А вршењето прељуба е кршење на еден од 10-те Божји заповеди. Како тогаш луѓето би се заштитиле од овој грев ? Да одат со наведнати глави ли ?
I zenite imaat isti potrebi kako i mazite. Mozno e zena da vidi tug maz i da pomisli kakov bi bil. Treba mozebi i maskiot pol zavitkan u carsavi da se seta naokolu. Kolku samo da ne gi tera zenskite da mislat na preljuba.

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
I zenite imaat isti potrebi kako i mazite. Mozno e zena da vidi tug maz i da pomisli kakov bi bil. Treba mozebi i maskiot pol zavitkan u carsavi da se seta naokolu. Kolku samo da ne gi tera zenskite da mislat na preljuba.

Се сложувам со тебе, треба и мажите исто да одат покриени. Значи треба Шеријатски закон.
Христијанството не може да го избегне овој грев а спаѓа во 10-те Божји заповеди. Голема дупка:toe:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Се сложувам со тебе, треба и мажите исто да одат покриени. Значи треба Шеријатски закон.
Христијанството не може да го избегне овој грев а спаѓа во 10-те Божји заповеди. Голема дупка:toe:
moze treba da pocnes ti pokrien da odis prvo, kolku da dades primer how the moral conduct should be lived

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
покривањето не го решава проблемот ...
голема заблуда е тоа ...

ако посакуваш други жени/мажи едноставно посакуваш ... без разлика дали е покриен/а или не ... покривањето може само да ја зголеми љубопитноста ..

зар треба да се криеме и покриваме од останатите ..? да го криеме она што сме?

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
moze treba da pocnes ti pokrien da odis prvo, kolku da dades primer how the moral conduct should be lived

Не треба да се однесуваш како да се расправаме во маало, ако немаш нешто паметно да кажеш прескокни ме.
Јас би излегол покриен кога во Македонија би владеел Шеријатски закон кај што сите би оделе така.
Мислам ако се разбираш во тоа ако не ќути си.

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
покривањето не го решава проблемот ...
голема заблуда е тоа ...

ако посакуваш други жени/мажи едноставно посакуваш ... без разлика дали е покриен/а или не ... покривањето може само да ја зголеми љубопитноста ..

зар треба да се криеме и покриваме од останатите ..? да го криеме она што сме?

Гледај и кажи !

burka.jpg

Што те пали кај овие ?

katrina_darrell_bikini_girl_2.jpg

А што кај оваа ?

Љубопитноста за покриена жена може да е голема ама не ја посакуваш зашто не знаеш како изгледа, не мислиш на неа и немаш грев.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не треба да се однесуваш како да се расправаме во маало, ако немаш нешто паметно да кажеш прескокни ме.
Јас би излегол покриен кога во Македонија би владеел Шеријатски закон кај што сите би оделе така.
Мислам ако се разбираш во тоа ако не ќути си.
Znaci ti si follower, not a leader....Muhamed i Isus ne gledale kako drugite taka i oni :salut:

Inaku, sala na strana (izvini)......se slozuvam so exlexmk deka e nepotrebno da se pokrivame i segregirame. Dobro znaeme, ko sto kaza on, deka sto popokriena edna osoba e - tolku povise mislis sto se krie pod toa......luge sme i site ovie osobini se nasi, vrodeni. So potiskanje na istite doaga do psiholoski problemi. Ako hristijani i muslimani mislat deka ovie nagoni se "losi", togas prasanje doaga - zosto vasiot bog gi dodelil?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
:)
да не навлегуваме со офтопици на темава која е прашања до Христијаните ..
но да ти кажам кај оваа доле шо е тоа е ..
а оние горе или пример овие секси очи :) и те како помислувам шо има под покриеното :)

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
Znaci ti si follower, not a leader....Muhamed i Isus ne gledale kako drugite taka i oni :salut:

Inaku, sala na strana (izvini)......se slozuvam so exlexmk deka e nepotrebno da se pokrivame i segregirame. Dobro znaeme, ko sto kaza on, deka sto popokriena edna osoba e - tolku povise mislis sto se krie pod toa......luge sme i site ovie osobini se nasi, vrodeni. So potiskanje na istite doaga do psiholoski problemi. Ako hristijani i muslimani mislat deka ovie nagoni se "losi", togas prasanje doaga - zosto vasiot bog gi dodelil?

Зборувам за Шеријатски закон, а не гледам јас што прават другите па да правам и јас. Јас и да одам покриен, ќе гледам голи жени и пак сум во грев, затоа реков земја каде владее Шеријат.
Иначе покриена жена буди љубопитност ама се што ти излегува пред очи се чаршафи така да нема грев тука.
Зошто тогаш Иса а.с би рекол посакување на туѓа жена е исто како прељуба а со тоа и кршење на Божјиот заповед. А зошто не кажал како да се избегне гревот ? Или кажал ? Или дај вие кажете како да се избегне овој грев ако не со покривање ?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Зборувам за Шеријатски закон, а не гледам јас што прават другите па да правам и јас. Јас и да одам покриен, ќе гледам голи жени и пак сум во грев, затоа реков земја каде владее Шеријат.
Иначе покриена жена буди љубопитност ама се што ти излегува пред очи се чаршафи така да нема грев тука.
Зошто тогаш Иса а.с би рекол посакување на туѓа жена е исто како прељуба а со тоа и кршење на Божјиот заповед. А зошто не кажал како да се избегне гревот ? Или кажал ? Или дај вие кажете како да се избегне овој грев ако не со покривање ?
Ja niti sum hristijanka, ni muslimanka.....za mene toa ne e nikakov grev. Edinstven "grev" za mene e ako povredis psihicki ili fizicki drugo zivo sustestvo - bilo covek, zivotno ili rastenie......a vakvi zapovedi od ovie dve religii spored mene go ogranicuvaat covekot, ja sprecuvaat slobodnata volja i pravoto na izbor. Taka da, grevovi naokolu kolku sakas.

Jas ne mislam deka i ako si pomislil deka veke si napravil preljubie. Toa e normalna covecka osobina. Sega ako otides i imas bilo kakvi fizicki odnosi - toa e veke drugo.

:)
да не навлегуваме со офтопици на темава која е прашања до Христијаните ..
но да ти кажам кај оваа доле шо е тоа е ..
а оние горе или пример овие секси очи :) и те како помислувам шо има под покриеното :)

ohohohoo.....i ja da bev masko i te kako ke zamisluvav kako izgledaat.....koga vakvi ubavi oci se edinstvenoto sto se gleda, zelbata e uste pogolema

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
А јас пак ич не можам да замислам колку и да се трудам кој лик се крие под вашите никови...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
З
Ќе си посакаш маж а не жена и ќе одиш во рај

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom