A
ateist
Гостин
за дезинфекција бе баткапод А: нема забрана.
под Б: православните свештеници подржуваат конзумирање алкохол?
плус салатиче мезенце мм мммм ммм
плус атеистичка измишљотина кој може да и одолее
за дезинфекција бе баткапод А: нема забрана.
под Б: православните свештеници подржуваат конзумирање алкохол?
Marko 7:Ајде те молам, докажи им го тоа на овие твои соверници кои подоле ги изнесоа следните ставови. Та нели сте припадници на една религија?
:raz::raz::raz:
Protestantska i Adventinticka se razlicni crkvi no ne i razlicni religii.Знам! Ти и припаѓаш на протестантската а тој на адвентистичката религија. :tv:
Калуѓерките/монахињите, а многу слично и монасите, носат наметка, од следните причини:vo red razlikata e vo umott
prasanjeto mi bese zasto kalugerkitee nosat nametkaa zostoo ?
toaa i biblijata go potvrduvaa,
И така: ако жената не се покрива - нека се истриже! Но ако е срамно за жената да се стриже или да се бричи; нека се покрива http://www.mkbible.net/biblija/index.php
zosto togaas htistijankite go osporuvaat ovaa a vazi samo za kalugerkitee,
mislam me razbirate sto sakam da kazam pozdrav.
Да ќе ми горди невернику , и еврејската и вишнавизмот (хинди)А ќе ти годи ако таа една светска религија биде Христијанската?
Знам, но тоа кажи му го на овој баптист:Protestantska i Adventinticka se razlicni crkvi no ne i razlicni religii.
i dvete spagjaat vo Hristijanski
Не е до мене!Ниту сме соверници, ниту припаѓаме на една религија.
Ќе ме удостоиш со одговор Чорбаџијо?Хехе, ок, можеби била лоша формулацијата на моето прашање или не си можел да разбереш што сакам да те прашам, па затоа си ставил три точки на крајот.
Поентата ми беше дека Светиот Дух веќе бил слезен (појавен) на Земјата според христијанското толкување и пренесување на Светото Писмо. Такво нешто имаме и при зачнувањето на Исус.
Патем, кое е толкувањето на овие библиски пасуси:
"Пред се треба да знаете дека ниту едно пророштво во Светото Писмо не е ничија самоволна објава, бидејќи тие пророштва никогаш не биле дадени по желба на некој човек, туку Светиот Дух ги поттикнувал и водел Божјите луѓе да го зборуваат она што им било наложено од Бог" (2. Петар 1:20-21)
Дали овој стих експлицитно важи за Новиот Завет или и за Стариот?
"Со силата на Светиот Дух не изми, не прероди и направи од нас нови суштества." (Тит 3:5)
Дали овој стих важи за апостолите Исусови и останатите негови следбеници кои делувале за време на неговиот престој на Земјата или за оние после него?
"Дозволете му на Светиот Дух да ве исполни и да ве води" (Ефес 5:18)
Дали Светиот Дух не ги водеше на верните современици Христови?
Не.Ќе ме удостоиш со одговор Чорбаџијо?
Те пратам како се р'чкаш на лично ниво, задржи се на дискусии за темата, а не за поедини форумџии.Знам, но тоа кажи му го на овој баптист:
Не е до мене!
Ќе ме удостоиш со одговор Чорбаџијо?
Не би било проблем кога ти и сличните на тебе би поставувале прашања со цел нешто да научат. Но, ти дури и кога ќе добиеш одговор не си задоволен. Тогаш идеш на сосема друга тема, во стилот: „а зошто пак сега ова и она и сл.“ или „ај сега кажи ми за ова...“ иако тие прашања се одговарани по неколку пати. Значи ако би сакал одговор, ти би провртел по форумот на теми кои ги третираат тие прашања или барем би прогуглал малку и ќе го најдеш, но ти „би сакал да фатиш некого неспремен“ и така да му „докажеш дека е во грешка“ , а тоа е толку патетично... Е затоа брате Омер многу често не си удостоен со одговор и јас во овој случај апсолутно го поддржувам Чорбаџија. Господ Бог нека те води во вистината, АМИН ! Поздрав.Ова ми наликува на пренасочување на водата во недостаток на одговори за поставените прашања.
Ako toj te ucit toa Zapazi KATOLIK (ORTODOKSEN) HRISTIJANIN KOJ NE SE MOLI NA IKONI:pos2::pos2::pos2::pos2:А дечко ти не одговори дали преку радикален Ислам (војна) ќе го прикажувате исламот?????????????????????????????
лол , ја на крстот се молам бе предавнику неверенAko toj te ucit toa Zapazi KATOLIK (ORTODOKSEN) HRISTIJANIN KOJ NE SE MOLI NA IKONI:pos2::pos2::pos2::pos2:
Цитирам "Не постои христијанска религија. Постои само христијанска вера"
-Што е разликата помеѓу вера и религија ?
HE HE TI na mnogu temi si smenil na mnogu prasanja ne si ni odgovril posto ne go znaes odgovorot konfuzno e za tebe a sto e molenjeto na Krst ako ne Idolopolonistvo parce metal ili drvo nisto drugo posto plasticenk krst ne sum videl. Jas nitu sum crtal ikoni nitu planiram pa da bidat moi nego sami si se prasuvame bez navredi se nadevam nego toa irelevatno dali jas za tebe sum predavnik ili nevrenik , Normalno e deka ke sum nevernik posto jas sum Musliman i ti za Mene si nevernik posto si hristijanin ama pak jas si go pocituvam Bozjoto pravilo da nesudam na nikoj posto ne sum jas toj sto treba da sudi i presuduva koj e vernik ili nevernik jas si veruvam vo edno ti vo drugo ciie e vistinsko Gospod ke odluci i cija vera bila pojaka i Iman posilen ne se luti bratce:wink:лол , ја на крстот се молам бе предавнику неверен
а , не на твоите само слушнати икони.....
Исто е
Као шо можам да забележам ја мењаваш темата дали преку радикален ислам преку војна ќе се воздигнете кај бога а ?