Прашања за Христијанството I

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
1. Отецот, Синот и Свеитот Дух се едно.
како и Јас (како целина), мојот материјалистички приказ, и мојата Совест :toe:
2. Христијаните не се бафтаат со икони. Тоа го прават правосланвите.
православните не се христијани? :tv:
ти шо си?

3. Христијаните максимално се трудат да ги исполнуваат Христовите заповеди (кои впрочем не се само 10те Божји заповеди (нив Христос ги сведе на две заповеди за љубовта), туку и многу повеќе заповеди кои се запишани во новиот завет. Значи точно е дека гревовите се платени, ама вистинските христијани го мразат гревот и без разлика што е платен тие не сакаат да го прават и се трудат да не го прават.
се трудат не е доволно добро ... иако се трудат сепак прават грев ...

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
3. Христијаните максимално се трудат да ги исполнуваат Христовите заповеди (кои впрочем не се само 10те Божји заповеди (нив Христос ги сведе на две заповеди за љубовта), туку и многу повеќе заповеди кои се запишани во новиот завет. Значи точно е дека гревовите се платени, ама вистинските христијани го мразат гревот и без разлика што е платен тие не сакаат да го прават и се трудат да не го прават.
Едно е да сакаш да правиш нешто, но бидејќи ти е забрането и запретено да не го правиш, а друго е да не сакаш нешто да правиш и од љубов да не го правиш. Пробај малку да ги свариш овие работи и ке ти стане јасно.

Јас многу си го сакав класниот мој во гимназија. Тој ни беше како татко и нонстоп се застапуваше за нас и се трудеше да не ориентира во добра насока. Кога ќе имав некој неоправдан, класниот ќе ми го оправдаше без да ми рече ниту збор што сум направил и зошто ме запишале. А јас потоа се срамев и не можев да го погледнам во очи затоа што знаев дека ме сака и си мислев дека можеби сум го разочарал со ова. И многи повеќе сакав да ми стави неоправдан, да ми вика и сл. отколку со тажна фаца да ми го оправда неоправданиот без да ми приговори еден збор. Тој многу повеќе постигна во мојата дисциплина со љубов, отколку другите наставници со закани и казни. Љубовта е поголем мотиватор од стравот. Ние го љубиме Христос и затоа не грешиме, без разлика што Тој ни ги простил однапред гревовите.
1. Нова религија Православна (христијаните се друго):pos2::pos2::pos2:
2Максимално се трудат Христијаните (само од толку трудење да не останат сите трудни):pos2::pos2::pos2:

А што праиме со тие Христијани кои :Убиваат, силуваат, крадаат, вршат прељуба, инцест, лажат, злосторничко здружување што би рекле овие од МВР и на нив ли им се простени гревовите пошто по Автоматизам би Требало ИСУС ке гори за сите или пак у Пеколот ке шета сам, пошто на сите им простил Христијани а пошто тој небил Христијанин него Евреин и ја практукувал Еврејската вера он иде Директ у Пекол

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Едно е да сакаш да правиш нешто, но бидејќи ти е забрането и запретено да не го правиш, а друго е да не сакаш нешто да правиш и од љубов да не го правиш. Пробај малку да ги свариш овие работи и ке ти стане јасно.

Јас многу си го сакав класниот мој во гимназија. Тој ни беше како татко и нонстоп се застапуваше за нас и се трудеше да не ориентира во добра насока. Кога ќе имав некој неоправдан, класниот ќе ми го оправдаше без да ми рече ниту збор што сум направил и зошто ме запишале. А јас потоа се срамев и не можев да го погледнам во очи затоа што знаев дека ме сака и си мислев дека можеби сум го разочарал со ова. И многи повеќе сакав да ми стави неоправдан, да ми вика и сл. отколку со тажна фаца да ми го оправда неоправданиот без да ми приговори еден збор. Тој многу повеќе постигна во мојата дисциплина со љубов, отколку другите наставници со закани и казни. Љубовта е поголем мотиватор од стравот. Ние го љубиме Христос и затоа не грешиме, без разлика што Тој ни ги простил однапред гревовите.
Има некои што се трудат, а некои само ќе речат го љубам Исус и сите други гревови им се исплатени нели ? Значи секој Христијанин може да си прави што сака и да не ги почитува другите Божји заповеди, само ќе го љуби и толку се друго е дозволено.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
2Максимално се трудат Христијаните (само од толку трудење да не останат сите трудни):pos2::pos2::pos2:

А што праиме со тие Христијани кои :Убиваат, силуваат, крадаат, вршат прељуба, инцест, лажат, злосторничко здружување што би рекле овие од МВР и на нив ли им се простени гревовите пошто по Автоматизам би Требало ИСУС ке гори за сите или пак у Пеколот ке шета сам, пошто на сите им простил Христијани а пошто тој небил Христијанин него Евреин и ја практукувал Еврејската вера он иде Директ у Пекол
А ти не мора да се трудиш многу, веќе свативме колку си глуп.:kesa:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
а шо праиме со Муслиманите кои направле грев ... кои како тебе че те пукам со зоља .. и кои се молат на алах да да умираат луѓе?

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22

Дајте некое логично објанување за ова иако јас сум глуп ипак некако ми е чудно остај ја ти мојата глупост на страна него дај објансими што зборува Чорбаџијата Вистина или Лага:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Според Чорбаџијата значи да не ме сфатите погрешно. Што е разликата помеѓу Христијани и Православни ? Гледам тој прави некои поделби.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
а шо праиме со Муслиманите кои направле грев ... кои како тебе че те пукам со зоља .. и кои се молат на алах да да умираат луѓе?
Атеисту и тебе ли те скокотка ова , се гледа колкав Атеист си дај одговрими Искрено што лупета Чорбаџија јас Алах знае кај ке одам мене ми е хоби да пукам со зољи

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
За тоа тие самите ќе си платат Аллах ќе ги казни.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Имаш погоре, ама изгледа те мрзи да ги читаш.:toe:
Или дискутирај човечки без да навредуваш или најди си друга забава, не замарај.
Јас не навредив тука никого мене ме интересира твојот став околу мислењето на Чорбаџијата се сложуваш со тоа или не и толку да разјасниме јас само се подсмевам со неговиот коментар никако со Христијанството пошто далбоко го почитувам и Христијанството и Иса а.с

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Атеисту и тебе ли те скокотка ова , се гледа колкав Атеист си дај одговрими Искрено што лупета Чорбаџија јас Алах знае кај ке одам мене ми е хоби да пукам со зољи
Не сум атеист ...
а баш сакам да добијам одговор кои се тие Православни кои не се христијани ... или Чорбаџијава се заебава ... или е од некоја секта која Православните ги прави нехристијани :toe:

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Не сум атеист ...
а баш сакам да добијам одговор кои се тие Православни кои не се христијани ... или Чорбаџијава се заебава ... или е од некоја секта која Православните ги прави нехристијани :toe:
Или незнае што прави што би рекол Исус во овој случај што пишува

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom