Протест за поддршка на грчките анархисти, плоштад Македонија, 18.12.2008 20:00

BJK

\m/ Master of Puppets \m/
Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
Добро бе мали ај кажи ти како го замислуваш светот во иднина и каков социјален систем според тебе треба да постои?
aman be jas sum mali a ti si filozof. sto se forsiras tolku? ako znaes da citas mislam deka ke go najdes odgovorot na tvoeto prasanje.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
aman be jas sum mali a ti si filozof. sto se forsiras tolku? ako znaes da citas mislam deka ke go najdes odgovorot na tvoeto prasanje.
Со две напишани реченици тешко дека ќе го најдам, а ако мислиш на комунизмот тогаш си се заебал пробај пак, а ти викам мали пошто си 5-6 години помал од мене. :)
А, да и национализам-патриотизам (сакање на својата земја).
Нацизам-фашизам.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
a ti kazi mi zosto ima potreba od nacionalizam, i kazi mi nekolku pozitivni primeri na nacionalizmot. a ako jas pocnam so negativnite ke pocnam od 2. svetska vojna se do irak i palestina. i sto e toa zdrav patriotizam ??? i ti izgleda raspolagas samo so nepostoecki termini
Те прашав каде го гледате Македонскиот нацизам, против кој се буните?

И да, не знаеш да разграничиш што е патриотизам, што национализам, а што фашизам.
А, бога ми и појма си немаш зошто има/ло војни во Ирак и Палестина.

Фино иначе што дојде на темава. Ти си уше еден од следбениците на Офчар featuring неговите овци, кој појма нема зашо се бунтува и против што.
Ве напумпале со пубертетлиски фрази и идете да галамите.
Ваше право, али успут ја поткопувате Македонската кауза. А, за понижување цел еден народ има и да бидете прозвани.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333

И да, не знаеш да разграничиш што е патриотизам, што национализам, а што фашизам.

Фино иначе што дојде на темава. Ти си уше еден од следбениците на Офчар featuring неговите овци, кој појма нема зашо се бунтува и против што.
Ваше право, али успут ја поткопувате Македонската кауза. А, за понижување цел еден народ има и да бидете прозвани.
Ада од кого ќе бидат прозвани?

BJK

Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23

pa ne znam koj e ovca vo ovaa situacija. nie sto se borime za podobra idnina ili vie sto ste partiski vojnici, i sto gi delite lugeto po nivnata nacionalnost. kazi mi kako ke dokazis deka nekoja nacija e podbora ili ponapredna od druga ? i koja e celta na nacionalizmot ?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
pa ne znam koj e ovca vo ovaa situacija. nie sto se borime za podobra idnina ili vie sto ste partiski vojnici, i sto gi delite lugeto po nivnata nacionalnost. kazi mi kako ke dokazis deka nekoja nacija e podbora ili ponapredna od druga ? i koja e celta na nacionalizmot ?
Која подобра иднина?
Да се вратиме во комунизам да се забрани религијата да се забрани интернетот да се клања народот на масонот Тито?

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Edno ne mi e jasno kaj nas makedoncite. Zasto se zamarame so nekoi raboti sto voopsto ne treba da ne zasegaat? Mesto da si ja gledame nasata maka nie ke podrzuvame nekoj sto ne pluka i ne ne priznava kako narod (nastrana politikata, takva e realnata slika na grcite kon nas makedoncite). Sedete si doma i nikakva podrska na varvarskiot narod.:nenene:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Прво, ептен си се залетал штом ме етикетираш ко партиски војник и нацист. Take it easy малку.

После, каде, посочи ми каде (ова третпат те прашувам) гледаш моменти на Македонски фашизам, кој ги понижува другите нации?

И зарем не е Грција онаа фашистичката, која ја понижува Македонската нација?

Трето, како бе вие дечиња, се борите за подобро утре?
Со плакати и драње на улица?
Што конкретно вие понудивте за да биде подобро? Што конкретно ќе направите?
Појма си немате за шо протестирате.
И пак доказ дека само со пароли, и ништо друго, настапувате.
Четврто, Грција е онаа која дели по националност. Која ме дели затоа што сум македонка.
Ја сфаќаш разликата?

BJK

Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
Која подобра иднина?
Да се вратиме во комунизам да се забрани религијата да се забрани интернетот да се клања народот на масонот Тито?
pa jas ne znam sto pravam muabet so tebe koj sto javno prizna deka e cetnik. a zlostorstvata na ovie zivotni se mnogu jasni. ne znam koj tebe te lazel deka religijata bila zabraneta, prasaj gi postarite i ke ti kazat deka site slobodno odele po crkvi i dzamii. a prasaj gi kako ziveele togas, koga sekoj mozel da si kupi stan, kola da odi na odmor i prasaj gi sega kako se zrtvuvaat za da go pominat mesecot. site nasi politicari zavrsija skolo so titov fond i sega go plukaat. eden den ke bidat kazneti od samiot narod.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Видете бе вие сите анационални, космополитски умови. Добро е што ги имате тие идеи за сите луѓе да бидат еднакви и да имаат исти права и без разлика дали тоа го правите од помодарство или тоа е лично ваш став, има една многу голема мана во вашиве размислувања а тоа е што сакате да скокнете еден цел еволуциски чекор од развојот на човештвото, а тоа не иде така зашто сеуште луѓето неможе да скокаат толку високо. Така мислите вие а? Сме решиле ќе уриваме светски поредок. Смислете нешто подобро и понудете па после ќе правиме муабет.

BJK

Член од
21 јуни 2008
Мислења
470
Поени од реакции
23
Прво, ептен си се залетал штом ме етикетираш ко партиски војник и нацист. Take it easy малку.

После, каде, посочи ми каде (ова третпат те прашувам) гледаш моменти на Македонски фашизам, кој ги понижува другите нации?

И зарем не е Грција онаа фашистичката, која ја понижува Македонската нација?

Трето, како бе вие дечиња, се борите за подобро утре?
Со плакати и драње на улица?
Што конкретно вие понудивте за да биде подобро? Што конкретно ќе направите?
Појма си немате за шо протестирате.
И пак доказ дека само со пароли, и ништо друго, настапувате.
Четврто, Грција е онаа која дели по националност. Која ме дели затоа што сум македонка.
Ја сфаќаш разликата?

pa fakt e deka celata omraza i vo makedonija i vo grcija e rezultat na nacionalisti kako sto si ti. nikade vo svetot omrazite i podelbite ne se pojavuvaat od strana na levicarite. toa e fakt. pa kako da ponudime nie resenie koga vo nasata drzava nisto ne funkcionira kako sto treba, mladite se dresiraat od politickite partii i dali voopsto se dava sansa na pomladata generacija?
A koga sme na makedonskiot fasizam. pa prelistaj nekolku strani vo forumot i ke vidis mnogu jasni dokazi za fasizam, kade sto lugeto plukaat na clenovi od razlicni nacionalnosti i gi omalovazuvaat. a dali ima pricina za toa? dali ne e podobro da se zivee vo bratstvo i edinstvo ?????

Kajgana Shop

На врв Bottom