Toecutter
Biafran Baby
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 5.243
- Поени од реакции
- 2.444
Уште една полумртва и контемплативна мешавина од разни учења,составена во черепот на Алистер Кроули...Да знаеш, да се осмелиш, да имаш Волја и да Молчиш, се четирите моќи на сфингата. Поврзани со четирите елементи, поврзани со четирите соѕвездија (кои се реални сепак), поврзани со четири светови.
А сето манифестирано тука, на Земјата. Сфингата во Египет e баш добар пример.
Добро кажано Short1
P.S. Игор, да сметам дека се бедни. Не сакам некој мене да ме прави беден со неговите чуства на сожалување и милостина спрема мене, за да тој некој се осеќа како спасител. Не фала, оди на друга врата тропај да покажуваш сожалување. Јас поеќе сакам стабилни и силни човечки суштества.
Каква примена има во пракса е друго прашање...однапред осудено на неуспех....
Болдираното...лол...
Ако некој во реалноста (тоа е светот надвор од маглата Кроулиева...на полувреме меѓу наркоманијата и орално задоволување на мажи no doubt...) има потреба од помош,тоа е поради самата природа на реалноста и животот...и најмалку би се замарал дали тој што помага го прави тоа за да осеќа ок или така смета дека треба или едноставно сака да помогне...тоа е во природата на човекот како социјално битие...
Кроули како продукт на добростоечка фамилија без потреба да заработува освен да служи како сејач на магла е сам по себе јасен...
Чудно е како добил следбеници...
Не е важно дали мачката е бела или црна важно е дали лови глувци.