PSYtisfaction
Царевата ќерка
- Член од
- 30 јуни 2006
- Мислења
- 3.922
- Поени од реакции
- 527
Лупаат глупости, сигурно ќе живееја во дом да имаа мобиљки од 6000.П.С. Не сум била во домов јас никад, не знам какви се... Но сепак, без родители ако се... Аце не знам, како без родители имаат мобиљки од 6 000 :S
Добро сум упознаена со ситуацијата во домовите, децата добиваат 150 денари еднаш неделно, а се останато ако сами поработат нешто (или ако здиплат од некаде), за мобилен од 100 евра мало морген.
Добро, што е со ова „11 Октомври“ не ми е јасно? Не примале посети?! Ко за наше добро да им оставаме донации.Една професорка од нашето школо сакаше да не однесе во домот за деца без родители "11 Октомври", за да им однесеме облека, играчки и ред други работи, но по телефон и рекле дека не примале посети.
Ако не сакаат 11 Октомври, ќе сакаат други домови, како тој во Бутел, не ми текнува името. Таму со радост примаат секакви донации и не одбиваат посети, имаме носено облека со другарки, понекогаш и без да се најавиме, никогаш не било проблем да се прескокнат официјалностите кога се работи за помош.
Инаку ја поддржувам иницијативава и мислам дека се што ни треба е некое поголемо возило на некој член кај што се би се складирало за да се однесе до домот.
Ја пари неам, ама имам куп стара облека, играчки и желба да помогнам.