Не сум иронична, само прашувам: што е женска претстава за брак?
ПА стереотипот за брак од машка гледна точка ...
Пример не излегвате заедно заради то што таа не сака или неможе а потоа си добиваш по нјушка заради тоа што не била излезена сто години кога пробаш да излезеш сам . Наводно смееш да гледаш( се мисли на фрлање око ) други жени ама ако те видат дека го правиш ке си го кркаш ... Освен то редовното лутење заради тоа што
: „ Ама ти не си поке онаков како што беше порано „ никогаш поке не правиш романтични работи и не ми кажуваш дека ме сакаш “ , кој понекогаш се појавува и пред бракот .
МОногамиа исто така не му пасова на многу мажи , а пак и фактот дека некој се труди да ти ги контролира постапките исто така многу мажи не го прифаќаат лесно.Освен то обврските со кои се здобиваш одкако ке стапиш во брак стварно се дуплират .
освен то стварно замира сексуалниот живот после склучвањето на брак (не ме прашвај зошто )
И ако ми речиш дека не сите жени се такви ... нема да ти вервам . Сите жени се исти во однос на врски и брак . АЛАЛ му велам на ретките исклучоци
И не ги зборам овие работи само на теориа ... си имам еден неуспешен брак зад мене .
А за тоа што е Женска претстава за брак .. треба ти да кажиш не јас .