Bratot
Стоик и Машкртник!
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 17.089
- Поени од реакции
- 4.499
Сакам мн. работи да кажам ама мисливе ми се бааги хаотични, незнам по кој редослед да одам, т.е. не придавајте значење на редоследов
Причини:
1.Поради сомнежот, дека девојка ми е психолошки спремна за таков чекор.
Не сакам разочарувања,а посебно не за вакви сериозни етапи од животот.
2. Не поднесувам рутина. Не би можел да поднесам подолга врска базирана на рутина која би требала уште во брак да премине.
3. Одговорноста, да бидам врзан за некого. Кога сум сингл можам да правам што ми се присака(општо), но во брак нема место за себичност.
Тоа подразбира и многу компромиси, а компромисите не ретко подразбираат откажување од некои свои лични стремежи, сонови или надежи.
4. Губењето на слободата, во контекст на самостојноста.
А тоа го подразбира и жртвувањето на сексуалната разновидност.
5. Сум се разочарал премногу.
6. Не поднесувам притисок, убедувањето на жените за што побрзо “скротување“.. брррр
Сакам да си ги подредам нештата во мојот живот, не се плашам од врска, ниту се штедам емотивно, но во овој конкретен период од животов сум премногу скептичен во однос на жените. :wink:
Причини:
1.Поради сомнежот, дека девојка ми е психолошки спремна за таков чекор.
Не сакам разочарувања,а посебно не за вакви сериозни етапи од животот.
2. Не поднесувам рутина. Не би можел да поднесам подолга врска базирана на рутина која би требала уште во брак да премине.
3. Одговорноста, да бидам врзан за некого. Кога сум сингл можам да правам што ми се присака(општо), но во брак нема место за себичност.
Тоа подразбира и многу компромиси, а компромисите не ретко подразбираат откажување од некои свои лични стремежи, сонови или надежи.
4. Губењето на слободата, во контекст на самостојноста.
А тоа го подразбира и жртвувањето на сексуалната разновидност.
5. Сум се разочарал премногу.
6. Не поднесувам притисок, убедувањето на жените за што побрзо “скротување“.. брррр
Сакам да си ги подредам нештата во мојот живот, не се плашам од врска, ниту се штедам емотивно, но во овој конкретен период од животов сум премногу скептичен во однос на жените. :wink: