- Член од
- 16 април 2008
- Мислења
- 2.524
- Поени од реакции
- 2.376
Мене не ми претставуваат закана старите пријатели и не се опасни за мене а ниту ја за нив .........
Исто како и во љубовта. Кога некоја голема љубов ќе пропадне, настанува омрза помеѓу поранешните сакани, често пати многу трагична. Така е и со пријателите, тогаш кога ќе се распадне пријателството настанува голема омраза. Омразата е резултат на разочарувањето и изневерувањето на принципите врз кои било поставено пријателството. Па понатаму пријателството се докажува со средствата со кои пријателот ќе ви нанесува болка и на тој начин ќе ви докажува колку сте му значеле. Во голем број од случаите таа нова пријателска болка е толку голема, колку што знае каде да ви ја нанесе. А како пријател знае многу за вас и знае каде да ви ја зададе, онаму каде што најмногу ќе боли. Таквото ново комуницирање со пријателот опасно, затоа што додека вие се освестите и сфатите дека тој не ви е пријател, тој веќе ви задал болка поголема од најлошиот непријател.Често ја слушам оваа реченица и баш ме интересира што мислите вие за тоа.
Поранешен пријател е поопасен и од најголемиот непријател.
Што мислите дали е вистинита оваа реченица?
Зашто да? Ако не, зашто не?
Дали заради тоа што пријателот ги знае сите наши слаби точки,тајни па откако ќе престане пријателството може да ги употреби против нас?
е да.се согласувам:helou:Точно така.Непријателот го знаеш и се пазиш од него,подалеку од него а од поранешниот пријател не си ни помислил дека може нешто да ти направи.
:salut:
Се согласувам, ова е точно од сопствено искуство знам.:nesum:Исто како и во љубовта. Кога некоја голема љубов ќе пропадне, настанува омрза помеѓу поранешните сакани, често пати многу трагична. Така е и со пријателите, тогаш кога ќе се распадне пријателството настанува голема омраза. Омразата е резултат на разочарувањето и изневерувањето на принципите врз кои било поставено пријателството. Па понатаму пријателството се докажува со средствата со кои пријателот ќе ви нанесува болка и на тој начин ќе ви докажува колку сте му значеле. Во голем број од случаите таа нова пријателска болка е толку голема, колку што знае каде да ви ја нанесе. А како пријател знае многу за вас и знае каде да ви ја зададе, онаму каде што најмногу ќе боли. Таквото ново комуницирање со пријателот опасно, затоа што додека вие се освестите и сфатите дека тој не ви е пријател, тој веќе ви задал болка поголема од најлошиот непријател.
Верувам дека не ти е нанесена многу голема болка и дека си успеала да ја надминеш.:smir:Се согласувам, ова е точно од сопствено искуство знам.:nesum: