Прашања за Исламот I

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ништо, шо ќе прајме, ќе виткаме сарма. Кога и во Швицарска 30% од населението ќе бидат муслимани, ќе има минариња. И повик на оџа во 5 саат (6 во моментов, ама ај) сабајле.

швицарска ќе ја нема таа (не)среќа да биде вознемирувана од повици за молење како пред векови наназад,ете,референдумче-јавно мнение-аш џамии па шо? таму никој не крева бунтови и востанија ко овие,сакале двојазичност,сакале администрација, све имаат на тацна не се задоволни па уште и ти наоѓаат маани.

таму нема ни да има,европа тешко прифаќа асимилација,попрво ке се распадне неголи сред луцерн да пишти оџа

ОК тоа се во ред сепак Браиинлес да не бегаме од темата сепак овдека треба да се поставуваат прашања до верниците од муслиманска вероисповед не да се почнува по незнам кој пат дебата за тоа кој шо имал а шо немал.Ако има таква тема тогаш таму можеш да пишеш ако нема можеш да отвориш па ке дискутираме таму за тие проблеми.

Ништо, шо ќе прајме, ќе виткаме сарма. Кога и во Швицарска 30% од населението ќе бидат муслимани, ќе има минариња. И повик на оџа во 5 саат (6 во моментов, ама ај) сабајле.

Ако и Швајцарците почнат да го следат примерот на Италија, тогаш нема да остане ниту еден муслиман во земјата...

Ако и Швајцарците почнат да го следат примерот на Италија, тогаш нема да остане ниту еден муслиман во земјата...

Od Italia niz gradot Verona, vo minatiot cetvrtok pominav . Barav slanina od kokoska. rekov namerno deka sum musliman ,da vidam kako ke se odnesuvat, so seto zadovolstvo mi pomogna i mi pomogne eden rabotnik. A kaserkata bese muslimanka od Maroko.

Toa sto ti zboris , si slusnal od nekoja evtina novina , ili od A1
A tvoite licni nameri veke gi znaeme.

Ti i da ja dobivas najiskren odgovor ke se potrudis na sekoj nacin da ja ponizes Islam.

A za svajcarija ,drugarot rece ubavo ,koga ke ima 30% muslimani vo CH , ne samo minari, nego drzavata ke gradi sam dzamijata sto ne postoi vo evropa ili arabija.
Drugarce , ti si porasnal vo takva okolina sto od mrznja ne znaes sto zboris.
Svajcarija zabrani minari no jas sum svedok kako tamo crkvata dadne 30 000 frangi da pomogne za igradba na dzmjata , a isto i opstinata gradi asvalt i patot do dzamijata odmah posle izgradbata, pokloni zemja a 12 parkingi za koli ispred dzamija. Koga e Bajram (praznikot) rano sbajle izleguva policija i regulise saobracajot, dodava uste 1000 parkingi za koli koi se site na toa vreme besplatni, i policijata nas docekuva so nasmeh cestitajki nash prazni.
A istotaka ja pravat za katolickite praznici, bez nikakva razlika.
Ednas vo gradot Luzern Barale muslimanite pogolem lokal za klanjanje na Bajram zatoa sto Dzamijata e malo pa nema mesto.
Opstina (Gemeinde Luzern) , otvori prostor vo eden kulturen centar , koj ja resil odma problemot i sve bese spreman pred 3 dena pred bajram.

Nesto sto vo Makedonija samo mozes da sonuvas za takvi pomosi i odnesuvanje.
Ovde vo CH site placame porez za crvata (steuer kirche)..
Ako se prijavis vo Steueramt deka si musliman, zakonki ne moras da platis toj porez. Plus vrakat seto toa sto si patil za minati godini odednas.

Kako dobar gest sto i tie pomognuvat na dzamijata i pomognale siromasni muslimanski drzavi ,i se odnesuvat kulturno so muslimanite, nie ne gi izvlekuvame tie pari d porez i ne barame da ne placame.
Nego i natamo plakame porez za crkvi.
Dodeka imame pravo da ne plakame.

A drugar ti izlezi kako prvo sega posle 19 dekemvri nadvor od balkanski drzavi gledaj i nauci malce i potoa vratise i pisuvaj nesto.

e сега имаме еден голем апсурд. ако можеш да го видиш ќе бидам бескрајно среќна. Жена докторка муслиманка на запад не смее да ги измие рацете до ЛАКТОВИТЕ зошто тоа и го бара верата,да не покажува повеке од глуждот,а ваму Маж гинеколог може слодобно да задира меѓу нозете на жената...

wheres the sence in that?

и да,и кај нас е исто,никаде не е пропишан полот на нашиот забар,продавач и гинеколог ФАЛА БОГУ!

прашање бр.2 Шо е мажот толку непотребно привилегиран да може само он да иде у џамија? Шо е жената подоле од него да може да застане до својот маж додека се моли? Ке им се изгнасат мислите? Ма дај мене мислите ич не ми се гнасат кога идам на црква со тато

Drugrke brainless. Ti dali imas namera da starno postavuvas prasanje ovde za islam ili da sama odgovaras za islam menemi e nejasno.

Drugarke 10000 pati objasnvme DEKA TOA STO ZENATA MUSLIMANKA E ZABRANETO DA PERE RACETE E TOTALNO POGRESNO.
"""""""""I DEKA E GOLEMA LAGA"""""""""""""""""""

No tebe ti e najrago da ja biras toa sto na tvoite nameri ti odgovara.

Nemoj taka. Nemas rabota so decava.
Bidi razberliva.
Islam ne da ja zabrani perenje na racete nego totalno suprotno BARA GOLEMO HIGIJENA ne samo na tie sto i profesioalno treba da s izmijat nego i ako si doma treba da bide sekoj musliman i muslimanka cista, i ne samo racete nego celosno.

Odgovrite gi dobivas no gi prevrtuvas kako da ne si razbrala.

A ti mene kazi koga bi imal i eden ginekolog musko i zensko istovemeno pristapni i slobodni na koj/ja bi otisla ti???
Ostaj ja religijata na strana , moralno na koja bi otisla?

A, ako za tebe e seedno , postom znaem deka vaka ke odgovaras samo da te nekoi od tvoi istomislenici da im bides zabavna, togas neka bide svedno za tebe da ides na muski WC. Ako zboruvame za nekakvi ramnopravnosti.

Ili edo musko ako ima ekoj roblem so polni organ ili so tasacite dali bi bil po ubavo da odi kaj ginekologot ili ginekoloskata koga dvete ginekologi se na dezurstvo?
Koje ke bese pomoralno po tvoe???

Добро Силбер ај ако може на моето прашање да одговориш или нема одговор на тоа прашање?

Silber, svakas deka seto toa se pravi vrz osnova na tolerancija neli? Evropa nikogas ne bil muslimanski kontinent pa da se smeskaat policajcite koga odis da se klanjas i slicno. A tolerancijata e dotamu dodeka ima pari i dobar standard, posle ke dobies (kako sto veke se slucuva) , pobeda na desnicata vo Evropa dva pati po red, so Rompuj (inaku zakolnat desnichar i hardcore katolik) kako pretsedatel na Sovet na Evropa.
Inaku, jas prasav i na drugo mesto ke prasam i tuka : Kade tocno (tocno koj stih) vo Kuranot pisuva deka mora da ima edna djamija minare za da bide djamija. Ti blagodaram odnapred Sibran, i me cudi sto namesto se dastavas vo maski pol , ti nepotrebno stavas maski imenki vo zenski pol. Pozz.

Јас имам едно прашање.
Зошто е морално оџава да пее по 5-6 пати во денот со 1000 W озвучење и да ги вознемирува луѓето од 6 саат на сабајле па се до 8 навечер ?
Знам дека и христијанските цркви чукаат со кајмбани али по два три пати и тоа во 9 и 12 не во 6 САБАЈЛЕ.
Јас не сум ни христијанин ни муслиман па сакам ако може некој од муслиманите на форумов да ми објасни зошто ова мора така да биде и да се разгоруваат агресиите кај луѓето кога нема таква потреба или пак мора да има некоја света војна за да бидат муслиманите задоволни?
Ова не е напад на верниците од муслиманска вероисповед туку само појаснување на некои работи кои што мене не ми се јасни.

Pa odgovorot pronajdi go sam...ako znaes zosto cukaat kambani vo crkva...togas ke go znaes i odgovorot na ovaa prasanje! :):smir:

Еј бато тоа се сепак камбани кои чукаат по два три удара а не да пее 10 -15 мин со 1000 ватно појачало.Патем ги вознемирува луѓето кои одат на работа ова го знам од искуство.А ако некој сака да му пее оџата слободно може да отиде во џамија па таму да си пее колку му душа сака.

pa neli ja barase pricinata zosto pee odzata!! Pa kazi zosto cukaat kambanite?? Znaci sepak cukaat i tie kambani mozebi voznemiruvaat nekogo...

Значи очаците пеат за инает на камбаните и обратно......логика?:uvo:

Ah ti ispadna najpameten zimi decava od maalo!! :tapp:

Kaj vide deka jas sum rekol deka odzata pee za inaet na crkvata :uvo:

Samo prasav zosto cukaat kambanite...??? aj Odgovori mi!???

Колку глупави прашања, искрено мора да сте храбри па да прашувате такво нешто... Колку и да ви објаснува некој, ке поминува некое време , вие пак исотот прашање ќе го постирате! Срамно нели :)
Ке бидам краток на одговорот, во врска со ова што го мачи другарот погоре
The One, ти препорачувам да бараш превод што пее хоџата...
Друго, мене лично не ми сметат камбаните, кој сака што сака нека верува, јас верувам тоа што сум убеден и уверен дека е најдобро за мене, и ти исто така!
Фала Богу навистина напредувал текнологијата, звучници појачања, но едно време јас се бавев со производство на прозорци, мнг јаки, што и да се дешава надвор ништо не се слуша внатре! (значи ако толку ти смета оџата, може бизнис да направиме, да ги смените сите прозорците :pos2:)
Трето, оџата учи езан (пее ) 5 пати дневно!
Ајде сега, доста со зафрканции, биди по сериозен и прашај нешо паметно, и учтиво!
Инаку жал ми е, што не можам да ви помогнам , не знам дали има некакво ненаселено место во Македонија , живеј си во мир , така како што сакаш ти!
П.С. Не се буни дека ти немаме одговорено!

Бато оџата шо учи мене уопште не ме интересира.Он може да ги учи тие што сакаат да научат и не мора тоа да го прави со пискање преку пола град да го чујат.Друго ја колку шо знам црквите не се во центарот на градот туку на крајот од градот и не користат појачала за да ги чуе пола свет.За прозорци дека мора да си зеам за да не го слушам оџата е да не речам глупаво и навредливо ,пошто тој не мора да пее ,тоа го знам како факт.Е сеа јас знам дека камбаните нелукаат секаде поради фактот што луѓето така одлучиле во тие места,ама кога пробаа да го лимитираат пеењето на оџата на еднаш до два пати во денот одма дојде до кавги од типот немале доволно права.Ај ти се молам размисли подобро и кажи ми уште кои права ги нема муслиманската религија во македонија?
Кога ке најдеш нешто што им е скратено на муслиманите како верници пиши па ке дискутираме понатаму.:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom