Прашања за Исламот I

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
да прашам нешто....
Циганите каква вера се?????????
Слават ли они велигден онака со вапцуванје јајца??? шо е разликата:toe:

Ромите се искуственици-уживачи. Мислам дека слават све што заслужува да се слави. Не е важна религијата колку што е важна идејата позади празникот. Мое мислење.

Ромите се искуственици-уживачи. Мислам дека слават све што заслужува да се слави. Не е важна религијата колку што е важна идејата позади празникот. Мое мислење.

aha i ako se omazam za nego ke treba da ja menjam verata nesto ili ke si ostanam pravoslavna hristijanka???????

Не верувам :) Мислам дека он може да си ќари тоа што му се свиѓа од твојата :D
Види... се зезам малку за ромите... ама еве што знам од лично искуство...

Некои од нив си се сметаат за христијани, а некои за муслимани. Мужот на жената што ни чисти дома (ром) е Јеховин сведок. Правев еднаш муабет со еден копиљ у маало (ром) и он вика дека „дома“ ги слават сите големи празници: Велигден, Божиќ, Рамазан, Курбан бајрам, и секако Ѓурѓовден и Митровден како големи фешти... Мислам дека само еврејски немаат...

Ако ти е прашањето сериозно, у стилу „ќе се мужам, па што ќе ме чека таму“, мислам дека е најбоље да си го прашаш.

ЖЕНА МУСЛИМАНКА МОРА ИСКЛУЧИВО ЖЕНА ГИНЕКОЛОГ ДА ЈА ПОРОДИ? ЖЕНА МУСЛИМАНКА АКО ИДЕ НА МАМОГРАФИЈА МОРА СПЕЦИЈАЛИСТОТ ИСКЛУЧИВО ЖЕНА ДА Е? шо вика куранот за тоа? у болница еден дежурен доктор и тоа маж,нејзе и пука водењак.... епилог?

ЖЕНА МУСЛИМАНКА МОРА ИСКЛУЧИВО ЖЕНА ГИНЕКОЛОГ ДА ЈА ПОРОДИ? ЖЕНА МУСЛИМАНКА АКО ИДЕ НА МАМОГРАФИЈА МОРА СПЕЦИЈАЛИСТОТ ИСКЛУЧИВО ЖЕНА ДА Е? шо вика куранот за тоа? у болница еден дежурен доктор и тоа маж,нејзе и пука водењак.... епилог?

Zena muslimanka moze slobodno da se pregleda ili porodi , i ne mora da bide zena ginekolog. Ako dezuren e ginekologot musko, a se raboti za zivot.

NO samo ako nema zhena ginekolog. Ako ima zhena ginekolog ne bi se preporacil da ide na muski ginekolog.

A za toa veruvam deka nema razlika i kaj hristijanite, ili gresim ?

e сега имаме еден голем апсурд. ако можеш да го видиш ќе бидам бескрајно среќна. Жена докторка муслиманка на запад не смее да ги измие рацете до ЛАКТОВИТЕ зошто тоа и го бара верата,да не покажува повеке од глуждот,а ваму Маж гинеколог може слодобно да задира меѓу нозете на жената...

wheres the sence in that?

и да,и кај нас е исто,никаде не е пропишан полот на нашиот забар,продавач и гинеколог ФАЛА БОГУ!

прашање бр.2 Шо е мажот толку непотребно привилегиран да може само он да иде у џамија? Шо е жената подоле од него да може да застане до својот маж додека се моли? Ке им се изгнасат мислите? Ма дај мене мислите ич не ми се гнасат кога идам на црква со тато

e сега имаме еден голем апсурд. ако можеш да го видиш ќе бидам бескрајно среќна. Жена докторка муслиманка на запад не смее да ги измие рацете до ЛАКТОВИТЕ зошто тоа и го бара верата,да не покажува повеке од глуждот,а ваму Маж гинеколог може слодобно да задира меѓу нозете на жената...

и да,и кај нас е исто,никаде не е пропишан полот на нашиот забар,продавач и гинеколог ФАЛА БОГУ!

Кога се работи за спасување на живот тогаш актуелно е вечното непроменливо правило: Нуждата ги менува законите!

Нема апсурд, туку јасно востановени правила.

Brainless, размисли малце:- цело време викате дека жената муслиманка е подредена и скратена во правата а заборавате дека самата верска наредба за имање на женски гинеколози, заболекарки, докторки итн., експлицитно го наметнува императивот на образуваност на жената.

прашање бр.2 Шо е мажот толку непотребно привилегиран да може само он да иде у џамија? Шо е жената подоле од него да може да застане до својот маж додека се моли? Ке им се изгнасат мислите? Ма дај мене мислите ич не ми се гнасат кога идам на црква со тато

Одговор на прашање бр. 2! :)

Имаш грешна информација. Во Џамија непречено покрај мажот може да оди и жената, само со таа разлика што за жените си постои посебно место во Џамијата. Жените клањаат позади мажите, а зошто тоа е така, промисли сам, едноставно одговорот е: верата така ни наредува. :)

Поздрав до сите, ова беше на минување напишано.:smir:

,те молам во име на сите кои очекуваат реплики од тебе-научи македонски,во спротивно делуваш контраефективно а сепак ова е МАКЕОНСКИ ФОРУМ СО ЕДЕН ЕДИНСТВЕН ЈАЗИК!

НАЗАД на темата,не ве тегнеме за јазик да ни елаборирате у КОЈА ВЕРА ИМА ОВРЗНИЦИ ЗА ХИГИЕНА туку ЗА ЛЕКАРСКА ЕТИКА!

дали е во ред тоа што фундаментализмот и оковите во разумот ја дела докторката муслиманка од едно миење раце?

тој доктор кутриот не видел ни Ж од жена па најде у зглобовите да и гледа....АЛО-ТИЕ АНИМАЛНИ ИНСТИНКТИ ГИ ИСКОРЕНИВТЕ УШТЕ ВО ВРЕМЕТО КОГА СТИГНАВМЕ ДО СТАДИУМ НА КОГНИЦИЈА И СЕБЕСВЕСНОТ,не мора да ми се забрани да гледам у убава жена,не ја гледам од шо сакам да ја е**м него од што и се восхитувам на убавината...зошто бре све претварате у сексуален објект?

гагус мислам дека убаво рекол место таа докторка да изиграва хирург,чим не мие раце до глуждови ради вера,боље нек се моли за верникот него ли да го сече недезинфицирана

и пак ке кажам,не сме контра исламот,него контра АПСУРДОТ!
.....

Апсурдот е кај тебе ,имам две цитирања одове од овде и од другата тема.

како што забележувам женска си , а ваму велиш дека не ја гледаш жената како убавина а не за секс ,е сега ако си женска ........... ке сватат другите што е поентата

ццццц.....мусаб бе ти...на сила лудиш глумило или сакаш да си фаца? тоа што сум женски пол не значи дека не смеам да декларирам нешто што го засега машкиот пол. ТОА ШТО СЕ ВРТАМ ПО УБАВА ЖЕНСКА-е напишано (претпостави) дека се однесува на сите оние мажи кои се вртат,у прво лице еднина како ЦИТАТ!

ВТОРО-И ДА СЕ ВРТАМ,КАЈ ТИ ОТИШОЛ ПАМЕТОТ ЦЦЦЦ....ТОА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА СЕ ПАЛАМ НА НЕА,НЕМОЈ ОДМА СО ТИЕ ГНАСНИ МИСЛИ,ВИСТИНСКАТА УБАВИНА НЕ БИЛА ПОЛ КОЈ ШТО КЕ СЕ СВРТИ ПО НЕА,ЈАС СЕ ВРТАМ ПО СЕ ШТО Е УБАВО!

А ЗА МОЛЕЊЕТО ПОЗАДИ....ЕПА ТОА ТИЕ БРАТКО ОМЕРЧО,ХИЕРАРХИЈА..И НЕМОЈ ЗА РАМНОПРАВНОСТ НА ПОЛОВИ У ИСЛАМ ОТИ ВЕЌЕ НА СИТЕ НИ Е ПРЕКУ ТАКВОТО ДА ЧИТАМЕ ЕДНО А ДА ГЛЕДАМЕ ДРУГО. ПРАКСАТА ЗБОРУВА ПОВЕКЕ ОД НЕКОЛКУ ЦИТАТИ ШО ПОЛОВИНА МУСЛИ У МКД НЕ ГИ ИМААТ СЛУШНАТО.
НИЕ ПА,ЗА РАЗЛИКА ОД ВАС,ЈА ИМАМЕ ТАА ПРИВИЛЕГИЈА ДА ЗАСТАНЕМЕ ДО НАШИТЕ ТАТКОВЦИ И СОПРУЗИ И ЗАЕДНО ДА СЕ ПОМОЛИМЕ.

НИЕ ПА..ВАЉДА У ОЧИТЕ НА ОНОЈ ГОРЕ СМЕ ИСТИ...WHO KNOWS...

ко бајаги на поминување ама многу испадна..ај продужете даље со наочарите

-За првото ,мислам дека не си разбрала поентата ,не знам да ли воопшто треба да наставиме за ова.

-за второто,ти мислиш дека мене кој знае каде ми отишол паметот,ама ти така мислиш све што си напишала не е вистина ,само така ти се причинува (основното верување ако е погрешно ,сите други верувања се редат на погрешен правец) ти текнува? малце шифровано ама ајде можеби ке разбереш.

-третото, пак мислиш нешто што не треба да мислиш а згора на тоа намерата не ти е баш чиста, еднаш прашуваш зошто муслиманките не смеат во џамија (за твое изненадување добиваш одговор дека смеат ,што пак тврдам дека ти си била убедена дека не смее) тогаш пак најдуваш изговор.Душо ,ти да си искрена тоа треба да го поштуваш од разлог што огромен број луге тоа го практикуваат ,па и твоите комшии.А ти велиш дека си имаш привилегија да се молиш со своите .Мене ми преостанува тоа да го поштувам ,не дека си во право него затоа што ти така и многу други тоа така го сакаат ,ама успат немој да заборавиш да се покријеш кога одиш во црква (Библијата така кажува) .

Дека немаш убави намери се гледа ама тоа е тоа што да правиш ,и онака узпат немој да пишуваш со големи букви затоа што некогаш и тоа може да дава преглед на психолошката вознемиреност .
поздравче

за големите букви,ама ич не ти држит војца,оти у твојот претходен пост ако можеш да не го видиж,од твојата психолошка вознемиреност немало поголема.

немам никакви намери ни према тебе ни према верата ти,јас ти го кажувам тоа шо го гледам и те прашувам тоа шо сакам да знам,ИМАМ 1000 МУСЛИ ДРУГАРКИ КОИ ВЕЛАТ ДЕКА НЕ ОТИШЛЕ НА БАЈРАМ ДА КЛАЊААТ САБА ОТИ НЕ СМЕЕЛЕ,САМО МАШКИТЕ СМЕЕЛЕ.видиш колку ни вие не си ја знаете верата. абе шо е толку сложено не знам,идеш у џамија,клањаш,искачаш..
ко шо ти не го разбираш тројството,така ни јас не ја свакам алаховата хиерархија,али нека тие..овие спорови ги имало и ќе ги има тука нема да откриеме топла вода ни за 300години

ПРОДОЛЖИ ЗА ПРВОТО У НЕКОЈА ТЕМА ЗА ЕТИКА,У ПРАВО СИ,УБАВИНАТА НА ЛУЃЕТО,ПРОРОДАТА И УМЕТНИЧКИТЕ ДЕЛА НЕ Е ЗА ОВАА ТЕМА.

п.с. отсега,секоја девојка која ке се сврти по некоја друга убава девојка може слободно самата себеси да се смета за....

абе тоа тие :tv:

Г-џице, ако сакаш на твоите другарки да им правиш нешто добро,кажи им дека можат да одат у џамија и да се молат ,а ако нема посебно место ,од нив нека бараат да им обезбедат колку што имаат право машките толку и жените .Ете гледаш ти сеа знаеш нешто појке од тие 1000 другарки што ги имаш.

п.с знаеш,во сите свери на животот доминира машката популација па можете да направите и некое здружение :helou:

Јас имам едно прашање.
Зошто е морално оџава да пее по 5-6 пати во денот со 1000 W озвучење и да ги вознемирува луѓето од 6 саат на сабајле па се до 8 навечер ?
Знам дека и христијанските цркви чукаат со кајмбани али по два три пати и тоа во 9 и 12 не во 6 САБАЈЛЕ.
Јас не сум ни христијанин ни муслиман па сакам ако може некој од муслиманите на форумов да ми објасни зошто ова мора така да биде и да се разгоруваат агресиите кај луѓето кога нема таква потреба или пак мора да има некоја света војна за да бидат муслиманите задоволни?
Ова не е напад на верниците од муслиманска вероисповед туку само појаснување на некои работи кои што мене не ми се јасни.

демонстрирање на сила,се кријат под превезот дека така требало да биди.... ете во швајцарија нема минариња и шо прајме???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom