Исцелител Брацо!

• Креатор на темата Креатор на темата Apash
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не лечам болести, јас лечам луѓе! :vozbud::vozbud::vozbud:
зар стварно е толку е глупав балканскиов народ?
зар стварно илјадници оделе да се сретнат со него? :kesa:
јас колку што видон на вестите вчера, тој само застана пред толпата и ги гледаше, барем нешто да кажеше, хокус покус, сите ќе бидете здрави.
греота за луѓето, страмота за него и парите што ги зима.Ама добро, си се снашол човекот.

ne mi bese muabetot deka narodot e smotan ili nesto taka... tuku deka ne razmisluvaat... vo toj smisol kazav lobotomija. kako zamajani... ne sfakam... kako moze da veruvaat na eden obicen covek, pa go cekale, pa rezervirale (ili po koj sistem idelo videno/kupeno, pa ke go isprakaat)... a i vo ocaj ako si... sepak treba da ne go napustis rasuduvanjeto...ima situacii vo zivotot, sto moze na se da go nateraat covek ... ama ova apla se gleda deka e prevara!
Кога во некој ќе умре верата во Бог, тој не може со расудување и смирение да ги прифати животните маки. Тој тогаш само бара начин како да ја прекине болката, затоа што не гледа никаков смисол и никаква надеж позади болот. Па, ко давеник се фаќа за сламка.

Додека пак, вербата ти вели дека се се случува по Божја промисла и дека и патилата имаат смисол. Ништо не е залудно и ништо не е чисто мачење се додека знаеш дека Бог постои.

Оттаму е и маката во животот кога го бркаш Господ од себе и оттаму животот без Бог е пекол и на земјата.
И вака и онака си парче месо и крв, кое мора да пропати, да падне, да страда и да губи. Но, без Господ ти ја имаш само болката и само твоето распадливо тело. Прав и пепел. Па, ќе си бараш утеха во луѓе како Брацо. Ама утеха нема, додека нема смисол.
А со Господ во себе го имаш и смисолот. И ќе се претвориш во пепел, но ќе се издигнеш повторно од пепелта како Феникс.

Само ќе речам, нека биде Бог со овој Брацо. Затоа што тежок грев си навејува на душата. Се користи со туѓиот очај.

Јас не лечам болести, јас лечам луѓе! .

Го знаеш тој вицот коа продавал еден човек семки од кои се станува попаметен 1500 денари? И купил еден друг и ги изел, и му рекол на продавачов, абе ти ме заеба ништо не се овие.

-Е глеаш дека си попаметен сеа :)))

Така и овој...не лечам болести, лечам луѓе :)))

...Луѓето испратени од Бог не продаваат ланчиња од 3.000 денари со волшебна моќ...тие се испратени од едно друго место...Кога ли само ќе му дојде паметот на овој така наречен Библиски народ..кој секојдневно трча по вржалници и измамници...штета.

Гооолема штета е што луѓето веруваат во измамници, ја бараат надежта во се освен во Бога. На Бог не му е мило богатството, и кога им помага на своите мали не очекува парична награда за возврат...тажно
frown.gif

....Ќе доживеат освестување во сегашноста...
Идиотизам на кило... па уште и не комуницирал... голема доза лекарство ќе испушти во камерата ако пушти звук...

Поимот "гледач" навистина си го доби првобитното значење. Лечење со гледање! :vozbud:

Оној другион Брацо у Вардар вака да собираше пари, ќе освоевме лига на Шампиони... Ах Брацо Брацо...

Додека има овчички ќе има и ... џемпери. Страшно.

Меѓу тие луѓе сигурно имало особи со дете/брачен партнер/родител на смртна постела. Имало и некои со години измачувани од болести...
Сигурно, барем половината дошле затоа што живтот така ги истепал, па не знаеле веќе кај да се свртат. Значи луѓе у агонија...
И дали се тие глупи, или се очајни и безнадежни?
Постои разлика.
И не знам дали и вие не би отишле кај секој шарлатан кој постои, ако животот на вашето дете, на пример, виси на конец.
Тогаш нема да прашувате и мислите за ништо. Ќе сакате само да купите спас, по било која цена.
Затоа размислете пред да ги наречете идиоти.

незнам на кое место беше цел стадион напунил:nesum:

Незнам дали да верувам или да не верувам,гледав пред 4-5 месеци на телевизија автобуси,автобуси кај него дома,од други држави и зборат дека помогал многу,ама зимањето пари на овој народ е сварно глупост!Да беше без пари,колку толку ќе поверував!

незнам на кое место беше цел стадион напунил:nesum:
Да бе и јас сум гледал на телевизија !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom