Во Грција - граѓанска војна или...?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Револуција е промена на системот.Нередите сами по себе не се револуција...тие не можат да трајат вечно.
Што после нередите???
Анархизмот е трула идеологија.
Па тоа сакаат бе брат да го сменат системот капиталистички,е сега не знам што мислат да биди замена за капитализмот:toe:.

Kaj нас не смеат.
па и шо те грее тебе:toe:
Не смееа и во грција па види ти што се случува.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Абе фала на г'рците. Имат граганско општество. Знаат да си бранат интересите. Со штрајкови, со протести, ама знаат. Ана и при вас, и при нас - овци.
Штета што тие особини не се научуваат, они ги имаат во гените а ние не.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Ко шо би рекол Ацид:

Два народи, един форум :))))
Колега, грците ич не ги сакам. Нито за пријател, нито за душманин. Ама има шо да се учим од них. Поне како си терат правата од владата.

А за форумо. Форумо е убав. И станува се по убав. Навредите намалуват, а конструктивниот спор нараства.

И убедих повекето колеги од мојот офис за Божик да оди во МК на екскурзија. Нека трошат пари там, а не в Г'рција, како сметат да го напраат 100 000 б'лгари за нова година

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Сега читам голем смех.Грцката држава се обрнала ком международната заедница за доставка на солзотворен газ,заштото полициjaта на ГР веке нема. :pos2:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Тие дефинитивно запаѓаат во анархија и блиску се до воена интервенција.
тоа уште повеќе ќе ја влоши состојбата.
За мене е интересно дали има поголеми играчи позади сето ова, дали е ова увод во една поголема дестабилизација на Грција.

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
само едно ќе кажам за ова, ко што би рекла баба ми ГОСПОД ГЛЕДА!!!!!!!!!!!!!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Уште една новина има-грчките анархисти са превзели телевизиjaта во 3-тиа град по големина-Патра.Во вестите во 21 часа са зборували преку телевизиjaта.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Уште една новина има-грчките анархисти са превзели телевизиjaта во 3-тиа град по големина-Патра.Во вестите во 21 часа са зборували преку телевизиjaта.
bravo bravo samo napred

uste ovie nasite da se razbudat

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Тие дефинитивно запаѓаат во анархија и блиску се до воена интервенција.
тоа уште повеќе ќе ја влоши состојбата.
За мене е интересно дали има поголеми играчи позади сето ова, дали е ова увод во една поголема дестабилизација на Грција.
Има еден генерален став во политикологијата, кој е обично точен- во политика нема случајност. Сите настани се продуцирани од некои центри за реализација на нивните геостратегиски цели.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Гејлада лулка на демократијата!...ако го каже ова уште некој го ркам у фаца:pos2:
Евааа изгоре цела Атина а и Солун ни отиде....сепак мислам дека Буш стои зад ова:pipi:

П.С Почивај во мир Александрос

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Утре пред Грчка Амбасада у Скопје ќе има протест на анархистите од регионот поради убиството на некојси грк таму....12 на пладне....

Можда спомнале позади на страните,ме мрзеше да вртам...

Член од
31 август 2008
Мислења
231
Поени од реакции
1
zdravo na site ...denes e malku pomirno...gi gledav sabajle policajcite kako se raduvaa na dozdot...ama utre ke gi vidam ...se najavuva toplo vreme i toa e super za REVOLUCIONERITE...na televizija se pootvoreno se bara ostavka na karamanlis i na vladata....ama toj seuste se pravi na TOSO..:toe:...
A NAJNOVO...denes se zboruva i za mozen BLEKAUT na grcija t.e.mozno e blokiranje na site grcki ambasadi vo cela evropa i odsekuvanje na drzavata ...dobro bi bilo ako se sluci toa a??se nadevam deka i vie brakja tamu vo MAKEDONIJA ke pomognete na nasite nePRIJETELI...

a vo ATINA deneska vo neredite uspeaa da frlat molotov vrz eden policaec i go zapalija ...strasna ikona za srekja brzo go izgasija

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
trendovski ( nem avrska ova so clenot nad mene ) huliganenja, 90 % gi zabole za deckoto sto zaginal...ova e ventil koj e otpusten bez kontrola na nasobrana negativna energija..t.e. najverojatno se raboti za antistres terapija na opstestvoto

Член од
31 август 2008
Мислења
231
Поени од реакции
1
trendovski ( nem avrska ova so clenot nad mene ) huliganenja, 90 % gi zabole za deckoto sto zaginal...ova e ventil koj e otpusten bez kontrola na nasobrana negativna energija..t.e. najverojatno se raboti za antistres terapija na opstestvoto
prav si ...toa bese samo kapka sto ja preli casata.....
kako sto mi se cini se plasam deka naskoro moze da izleze i nadvor od granicite na grcija.....

Kajgana Shop

На врв Bottom