Ako na moeto prashanje:
Glerdash jas na "malcinskite prava" dosega ne sum im obrnuval vnimanie, bidejki smetav deka Jovan Koteski i kerkamu Jasna Koteska kako MAKEDONCI ne se malcinstvo vo Makedonija.
No koga ti toa go tvrdish mora da ti veruvam imash "patriotski" nik, so toa shto vakvi diskusii se obiduvash da gi defokusirash ,jasno kazuvash za tvojata izvorna opredelba i "tako dalje".....
No ti kako nachitan i struchen bi mozel da mi pojasnish barem kade ludjeto kako Jovan Koteski ne se malcinstvo.
davash vakov odgovor:
И на крај одговорот на последното прашање е Македонија.
Togash koja ti beshe namerata so sledniot post :
Ганчев, забораваш кршење на малцинските права, на присилната асимилација врз Македонците во соседниве ни земји, под демократија се подразбираат и малцински права, слобода на медиум,слобода на вероисповест, на самоопределување и сл
Koga moeto objasnuvanje beshe mnogu precizno:
Na temava zoruvame za politichki progon, koj trebashe da bide sankcioniran so zakonot za lustracija.Od nasheto opkruzuvanje samo kaj nas i vo Srbija zakonot za lustracija ne profunkcionira.Mozebi ke ti se razjasni malku za demokratijata vo Makedonija.
Точно е дека во Удба работеле Македонци, но по наредба на Белград тие дејствувале и биле најголеми ,,Југословени'', слично како денес што работат за туѓи интереси.
Rabotenjeto za tudji interesi se vika PREDAVSTVO. Za predavstvo sleduva kazna.
Zakanite kon Jasna Koteska se iskazani "deneska", vo samostojna Makedonija, taka da prikaznata i opravduvanjeto za NAREDBI od BELGRAD NE POMINUVA ili ti kako dobro informiran, sakas da kazesh deka ushte NAREDBITE doadjaat otamu.???!!!!!
Луѓето кои ги посочи се правници а тоа како ја вршат својата работа е друго прашање.
Ludjeto koi gi posochiv se (shto se vo DENESHNA Samostojna Makedonija)
1.Jovan Trpenovski-bil predsedatel na antikorupciska komisija
2.Djordji Naumov -bil minister za pravda i minister bez resor
3.Mihalo Manevski - bil predsedatel na antikorupciska i aktuelen minister za pravda.
A uchestvuvale vo PROGON na ludje koi se borele za SAMOSTOJNA I OBEDINETA MAKEDONIJA.
ти ги препишуваш на денешна Р. Македонија-кој сега тоа дефокусира?
Se nadevam sega ti e jasno zoshto zboruvam za DENESKA.Kako ja rabotat nivnata rabota od struchen aspekt nemozam da sudam, za toa ne sum kompetenten.
П.С не знам дали имаш или немаш бг пасош ама искрено кажано многу пробугарски дејствуваш на форумов
Za moeto "probugarsko dejstvuvanje" mora da imash nekoi "dokazi", inaku ISKRENOSTA ke ja krstam so vistinsko ime......
Da pochneme so moi postovi, mozebi e-mail poraki, mozebi nekoi pisma ili moi javni nastapi ili pak registracija na partija koja sum ja osnoval ili chlenuvam-chlenska knishka.Bilo shto, no da ne bide od tipot :shto sum mislel i shto sum sakal da kazam,bidejki toa e stilot na UDBA, DA TOLKUVA MISLI i taka da opravduva ubistva, apsenja ,progoni....
за тоа србо комунист индиректно ме посочи - и тако даље.
Jas sum "kumanovac" pa toa i "tako dalje" e kumanovski zargon, mi izbegalo, ama ti vednash si znael shto sum mislel ili si ja imash muvata na kapata pa......
На кои твои аргументи да одговорам- на извадоци од весници?
So ARGUMENTI od izvadoci od vesnici Branko Crvenkovski go tuzeshe Nikola Mladenov od "Fokus" i ja dobi tuzbata-znachi za sudot se validni tie dokazi.
Па познато е дека имало јаничари кои работеле за Удба,
Ama predhodno postiranoto mislenje beshe poprecizno,ne e ubavo da begash od kazanoto ili te skaraa na rabota.??
Точно е дека во Удба работеле Македонци, но по наредба на Белград тие дејствувале и биле најголеми ,,Југословени'', слично како денес што работат за туѓи интереси.
Pa zatoa ti go postirav slednovo i ochekuvav odgovor na boldiranoto
vancevtodor напиша:
Rabotenjeto za tudji interesi se vika PREDAVSTVO. Za predavstvo sleduva kazna.
Zakanite kon Jasna Koteska se iskazani "deneska", vo samostojna Makedonija, taka da prikaznata i opravduvanjeto za NAREDBI od BELGRAD NE POMINUVA ili ti kako dobro informiran, sakas da kazesh deka ushte NAREDBITE doadjaat otamu.???!!!!!
исто како што ти наведуваш пробугарски гомнарии на форумов, а И убаво ти одат согласувањата со оној идиотон Касаноски.
Aj ushte ednash da te potsetam,shto treba da storish za da TVRDENJATA TI BIDAT ARGUMENTIRANI:
vancevtodor напиша:
Za moeto "probugarsko dejstvuvanje" mora da imash nekoi "dokazi", inaku ISKRENOSTA ke ja krstam so vistinsko ime......
Da pochneme so moi postovi, mozebi e-mail poraki, mozebi nekoi pisma ili moi javni nastapi ili pak registracija na partija koja sum ja osnoval ili chlenuvam-chlenska knishka.Bilo shto, no da ne bide od tipot :shto sum mislel i shto sum sakal da kazam,bidejki toa e stilot na UDBA, DA TOLKUVA MISLI i taka da opravduva ubistva, apsenja ,progoni....
ili vo Bihakjka ve biraat po onaa "shto poglup tolku podobar" vo odbrana na SDSMovshtinata.
П.С И ТАКО ДАЉЕ се употребува во српскиот литературен јазик
Ama "i u kumanovski".Ama kaj tebe prichinata e po se vo "muvata".
vancevtodor напиша:
Jas sum "kumanovac" pa toa i "tako dalje" e kumanovski zargon, mi izbegalo, ama ti vednash si znael shto sum mislel ili si ja imash muvata na kapata pa......