Picasso`
Schizophrenic!
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 4.149
- Поени од реакции
- 197
Ednas platenici cel zivot platenici za tugi interesi.Oslobodete se od Vatikan,da stanete slobodni.Ajde osvezi se i mozebi ke zaboravite na lilit,i crnata Atena so bufot.Slede te ja Nika,bozicata na slobodata i taa ke ve oslobodi.Imas golem problem
Името на Албанските планини останало да сведочи за една вистина која го потврдува податокот дека навистина кралот Херакле ги пронашол албанските племиња на таа планина и откако се приклучиле кон неговата војска со цел да ги вршат споредните работи се доселиле воглавно на териториите на денешен Казакстан и Дагестан со исклучок на некои племиња кои останале во денешна Словенија и Македонија на врвот на Шар Планина, каде се затечени со победата на риската војска над македонците во третата македонско-римска војна во 168 год. п.н.е.
Топонимите - значи имињата на местата населени, имињата на реките, планините се од времето на наводното доселување на Словените, а не од времето на доагањето на албанците во 1034 год.
Постои една вистина која никој не ја запишал:
,,Кој ќе ги има Албанците и македонските Романци, ќе го има Ориентот,,
Турците се чини дека сватиле половина од оваа истина.
На Балканот сите се Христијани освен тие, сите останати зборуваат меѓу себе на разбирлив јазик и писмо освен нив, имаат слични или исти имиња освен тие...
Мислиме дека овие податоци доволно зборуваат за потеклото на новојденците на Балканскиот Полуостров, кои со тек на времето стануваат се помногубројни.
Тие продолжуваат да работат така како што навикнале, односно како што им дозволува нивниот долги години граден карактер во Зат - Кавказјето, но и отпорано, кога престојувале во алпските предели.
Во почетокот на ова писание споменавме низ кои периоди минала државата Македонија по Отоманската империја, како и нејзините соседи, со тоа што сега во понатамошниот текст мораме да сметаме и на факторот наречен Албанија, кој во последно време одеднаш, и тоа силно се вмешува во работите на Балканот, и тоа како фактор за остварување на туѓи интереси, како што било и порано, што, пак, е својствено за тој народ.
За однесувањето на албанската популација во времето од доаѓањето на балканските простори досега, сведочат многу нешта.
Освен тоа во прилог им оди и незнаењето како да се реши проблемот но, сепак, од гледна точка на вистината останува само вистината дека во јаболкото наречено Балкански Полуостров и Еропа влегол црвот Голема Албанија. На тој црв му се помага не чувствувајки од страната на тој што му помага, дека си ја сечи гранката на која седи.
Доставуваме многу свеж пример:
Постојат докази за албанската народност и за време на владение на кралството на С.Х.С .каде австриската дипломатија во Албанија набавувала платеници кои нивната задача им била да одржува стален хаос, бидејќи во тие матни води им обеќаат на двете страни богати плодови. Од овде гледаме дека овие ,,модерни влади,, културни, цивилизовани го искористуваат народот од албанска националност како понизок од нив за своите пљачкашки цели.
Значи дипломатските модери на Виена, Белград, подоцна и Рим во тој временски период знаеле само за дивјачкото искористување на албанските орди во својата импереали- стичка цел. Ако некој го попрецува и курумпира и онемогучува секое душевно и матерјално развивање на албанските орди виновни се горе наведените дипломатски моделатори.
Денес нашите сограѓани од албанска националност, се повеќе стануваат трезвени луѓе на кои им досадило големото клање и тој вечен живот да биде разбојник за туѓи интереси, и секој како поединец, како индивидуалец, како институција треба да помогне на нашиов сограѓанин повеќе да не биде роб на туѓи интереси, туку време е да разберат дека со својата кожа ги плаќаат тие интереси, и да уживаат полна слобода во земјата каде е роден и творел нашиот Александар трети Македонски, нашата заедничка Македонија, оставајќи ги по- зади себе неповиканите ,,пријатели,,
.
Значи јас не знам каде не бев јасен?
Те молам кажими каде не бев јасен, ќе елаборирам, иако држам строго идиосинкрастички вокабулар, кој на многумина не им се допаѓа, затоа што не читале во животот, нема силна терминологија...
Што не е јасно од она што јас сум го кажал?
Па и тие во Кафказ се наши!!!! Археолози јаделе гомна за таа работа, историчари, лајнари... прдловци и што уште не?
Албанците се једини во Балканот кој не промениле од носијата, или промениле најмалку! Албанците се једини кој јазикот, еве сите оспоруваат Геги, а гегите имаат најсилен процент на генот E3b1a2, и јазикот, го сметаат како еден од најстарите а во исто време, еве баш Катапано, за кого сигурно немаш автентичен одговор вика дека изговорањето на зборовите на дијалектот на гегите, кој тој ги смета како племе на Пелазгите, исто и Тоски кој произлегуваат од етруските, арбрите, албаните итн...
Јас знам дека нема објективност, ни кај албанците ни кај македонците ни кај србите... Ама затоа се странските автори... Тие нека кажат...
Битушанац вчера постираше студија на еден Балгарин кој нешто јаде по нешто и по нешто... Истиот тој Балгарин јужна албанија ја нарекува Балгарска земја... Не на тоа ќе замижиме, ама каде што се кудат албанците све ќе постираме... Е така жими малиот...
Кажими каде не бев ЈАСЕН ДА РАЗЈАСНАМ, НЕ МИ ОДГОВОРИ!
Доста со копи пејст... нешто твое... дај да вииме...
mnogu ste smesni ha,ha,ha,ha,ha,ha,ziveete seuste vo lazen svet,izlezete od temninata da ja vidite svetlinata ha,ha,ha,ha,ha,ha,
Ете и овој замина во алеата на славните легенди, после првиот круг избори, доживеа фијаско...
Anyone else, праша нешто?