Зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Да се потсетите.
Случајно да не заборавивте.
А тебе тоа ти смета.
Епа ако ти смета не гледај србче

Povelele, Blakanot e edno duvlo na idioti koi mesto da ja neguvaat tradicijata na multikulturalizam, multietnicizam, multulingiticizam, uporito gledame ocite da si gi iskopame, a so toa im pomagame na ostanatite da ne koristat kako oligon za vezbanje i isprobuvanje maloumni idei.

Mesto da sme lideri na svetot, bidejki ima(v)me kapacitet za toa, nie i natamu dozvoluvame da ni ja krojat sudbinata onie koi uste ziveeja vo pesteri koga nie jadevme so srebreni i zlatni lazicki.

Znaci...i koga nema problem, nie morame da si go navrtime samite i da si napravime sosile problem.

Inaku:

UN raises the security alert for Macedonia!

Poradi somnevanje deka na severnite granici na Makedonija postojat oruzeni bandi, tenzija poradi planot od 6 tocki na Ban Ki-mun za de facto delba na Kosovo, Obedinetite nacii go podignaa stepenot na bezbednost za clenovite na raznite tela i organi na UN koi se na teritorijata na Republika Makedonija.

P.S. I ne, ne e kriv nitu Branko, nitu Gwujo, niti SDSM, nitu DPMNE. Tie mozebi se vinovni za prodolzuvanje na ovoj gnasen status quo na bezumno umiranje, no, ne e toa tema na muabetov.

Ќе повторам идејата за голема Албанија не завршува ниту со Косово како независна држава ниту со Македонија и рамковниот договор.
Таа е идеја која се инсталира како чип кај секој млад Албанец и таму во нивната повелба добро пишува, СЕКОЈА НОВА ГЕНЕРАЦИЈА АЛБАНЦИ ТРЕБА ДА БИДЕ ПОЕКСТРЕМНА ОД СВОИТЕ ПРЕДХОДНИЦИ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ИДЕАЛИТЕ ЗА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА.
Енд оф дискашн.
Има еден план кој вели 2012 голема Албанија со еден парламент и еден претседател.

Ниту ВМРО ниту СДСМ ќе бидат виновни за идната војна на Балканот.
Тие ќе бидат виновни како и колку го спремија Македонскиот народ на овој предизик.

Али се ми се чини дека ќе се оди на самоорганизирање.

Бацио сам на брзину поглед и видео следеће: "Македонија је састављена из следечих психоетничких група."

Ово није српски језик. Ах да, па свако може да едитира текст на википедији.
Тоа е официјалната српска верзија на википедија, не ми е гајле кој го пишувал, битно е ШТО пишува. А тоа што пишува, не е убаво, поготово од луѓе на кои може да се рече дека никогаш не сме им згрешиле, а тие односно ВИЕ, не можете да се пофалите со такво нешто.

Напротив, вие се ставате во улога на чираци на грците, па со здружени сили водите негаторска политика, како бугарите.
Vraniskovski_kurir.JPG

И онда ако ми се нешто не допада на српској википедији, онда стављам слике покланих људи?
Тука пробуваш да ја прескокнеш поентата, едно со друго немаат врска и самиот знаеш.
Ја сам компетентан да зборувам за права исто као и ти, ни мање ни више. Сви су на Балкану довољно видели доста тога од других па ја не стављам ничије слике. И не представљам никог осим себе.
Се согласувам, но твојот однос е како србија никогаш да не извршила геноцид и била фактор на мирот на балканот последниве 100 години. Е така богами не може. Секој ќе си го носи својот товар.

Ќе повторам идејата за голема Албанија не завршува ниту со Косово како независна држава ниту со Македонија и рамковниот договор.
Таа е идеја која се инсталира како чип кај секој млад Албанец и таму во нивната повелба добро пишува, СЕКОЈА НОВА ГЕНЕРАЦИЈА АЛБАНЦИ ТРЕБА ДА БИДЕ ПОЕКСТРЕМНА ОД СВОИТЕ ПРЕДХОДНИЦИ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ИДЕАЛИТЕ ЗА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА.
Енд оф дискашн.
Има еден план кој вели 2012 голема Албанија со еден парламент и еден претседател.

Ниту ВМРО ниту СДСМ ќе бидат виновни за идната војна на Балканот.
Тие ќе бидат виновни како и колку го спремија Македонскиот народ на овој предизик.

Али се ми се чини дека ќе се оди на самоорганизирање.

Тоа во претходниот пост сакав да го кажам додека ние Зошто? Тие на новороденчињата им зборуваат како Манданата во филмот “Мис Стон“ (само текстот е поинаков):toe:.

Ја сам компетентан да зборувам за права исто као и ти, ни мање ни више. Сви су на Балкану довољно видели доста тога од других па ја не стављам ничије слике. И не представљам никог осим себе.

Мани се синко ћорава посла. Коња можеш одвести на појило, али да га натераш да пије - не.

Тука пробуваш да ја прескокнеш поентата, едно со друго немаат врска и самиот знаеш.

А поентата е?

Па ти први помену нешто што нема врска со ништо, а најмалку са темата и сам знаеш.

Се согласувам, но твојот однос е како србија никогаш да не извршила геноцид и била фактор на мирот на балканот последниве 100 години. Е така богами не може. Секој ќе си го носи својот товар.

А ово си закључио на основу ког мојег поста, става, реченице? :kesa:

А јеси чуо за геноцид над Србима, у последњих 100 година, најстрашнији на Балкану по броју жртава :kesa:

То смета свим нормалним људима, не само мени. Ти и теби слични као jagger треба да тражите подршку од нормалних људи за права и истину, а не да терате све око себе својом ксенофобијом. Питај се је ли такав став добар за Македонију или тераш воду на нечију туђу воденицу...ти се понашаш баш онако како националистичка грчка, српска, бугарска пропаганда жели, човече. Грчка пропаганда је рецимо да је у Македонији на власти ултранационалистички режим. Гадна лаж, али ти не чиниш ништа да се та лаж разоткрије.

Мани се синко ћорава посла. Коња можеш одвести на појило, али да га натераш да пије - не.

Уште миљарда години ние нема да си имаме поверение едни на други, секој сака по негово да биде. Иронијата ни ги мати умовите а покондирувањето лажно не издига едни над други. Реалноста е многу жална. Ситни души на секој чекор искомплексирани до небото. :toe:

Така е... Во право си... :toe:

И ти си во право, затоа не не бива. Секој за своето јато е во право колку и да е во криво. И после Зошто? Или погрешив можеби не ме разбра Зашто?

Поготову не ако ставиш на аватар контроверзну личност из давно прошлог времена. Зна се за отпор, али и за колаборационизам са фашистима. Мене одмах ухвати нека сумња, и ja сe запитам - зашто?

Уште миљарда години ние нема да си имаме поверение едни на други, секој сака по негово да биде. Иронијата ни ги мати умовите а покондирувањето лажно не издига едни над други. Реалноста е многу жална. Ситни души на секој чекор искомплексирани до небото. :toe:

И ти си во право, затоа не не бива. Секој за своето јато е во право колку и да е во криво. И после Зошто? Или погрешив можеби не ме разбра Зашто?

Највише страх, треба увести у свим балканским земљама закон против страха. И треба договорити заједничку историју, једну једину и истиниту на Балкану, историју коју ће сва деца учити у школама. Историју треба избацити из политике заувек.

А јеси чуо за геноцид над Србима, у последњих 100 година, најстрашнији на Балкану по броју жртава
А где то, у Дизниленду? :vozbud:
Ако некој направил геноцид врз србите, тоа мора да бил некој србин. :toe:
То смета свим нормалним људима, не само мени. Ти и теби слични као jagger треба да тражите подршку од нормалних људи за права и истину, а не да терате све око себе својом ксенофобијом. Питај се је ли такав став добар за Македонију или тераш воду на нечију туђу воденицу...ти се понашаш баш онако како националистичка грчка, српска, бугарска пропаганда жели, човече. Грчка пропаганда је рецимо да је у Македонији на власти ултранационалистички режим. Гадна лаж, али ти не чиниш ништа да се та лаж разоткрије.
Прво, јас не сум ксенофоб, а ти немаш воошто право, ниту си на позиција да одредуваш кој човек, што е и каков е, бидејќи како прво, ти мене не ме познаваш.

Кажав и јавно, на секоја акција, има реакција. Тоа е став кој треба Македонија да го следи, поготово додека соседите пробуваат да се прават газди на Македонија. Такво нешто, ни на сон. И нема што јас да правам за да се разоткрие некоја лага, кога самиот знам дека е лага, не ми е гајле што мисли српската, бугарската а најмалку грчката пропаганда. Тие самите се лажат, нивни проблем.

Ајде нешто конструктивно:

Србија посегнува и ја негира Македонската вера, и државност(прохор пчински) - што ти мислиш, поради чив интерес е тоа така и што мислиш дека е правилно да се направи, како да реагира Македонија на тоа?

Навистина.

Изволи, покажи ми само један макар сличан наци позив на убијање Македонаца на било ком српском нормалном сајту типа кајгана. А овде је то ставио администратор, не обичан члан, и ником ништа. Пробај успут и да нађеш неки мој пост где позивам на мржњу према било коме на свету.

Мени не смета да ми неко каже било шта на форуму, али жртве треба оставити на миру.

Значи мене слободно могу да нападају, псују ме, вређају ме итд.:helou: ја нећу иако сам веома талентован за састављање личних психолошких профила мојих саговорника. На пример, код тебе се гледа да ниси задовољна својим изгледом, иако вероватно објективно ниси у праву што се тога тиче. А ако те интересује могу ти рећи и како сам дошао до тог закључка, само на ПП.:smir:

Toa zlaten peese Tomson. Ne ja.
Inaku, jebiga. Prasaj se ZOSTO voopsto e taka peeno?!

I ne e toa temata.

Plus rece deka nema veke da doagjas na ovoj forum.

P.S. Odi na B92 i citni gi komentarite od "brakata" srbi po nasata pobeda nad srpskata reprezentacija vo zenski rakomet.
Koj gubi ima pravo da se luti, ama ne volku.

Поготову не ако ставиш на аватар контроверзну личност из давно прошлог времена. Зна се за отпор, али и за колаборационизам са фашистима. Мене одмах ухвати нека сумња, и ja сe запитам - зашто?

Највише страх, треба увести у свим балканским земљама закон против страха. И треба договорити заједничку историју, једну једину и истиниту на Балкану, историју коју ће сва деца учити у школама. Историју треба избацити из политике заувек.

Кој ќе биде тој што ќе жртвува од својата историја во која вметнал многу невистини врз кои почиваат темелите на некои држави. Една од главните причини за прераното поставување на прашањето Зошто?

Треба многу генерации да се родат, но да се воспитуваат со позитивен дух и респект кон соседите, е дури тогаш историјата што ќе се пише за Балканот ќе биде прифатлива за сите. Сега засега ние сме генерации што продолжуваме со нашите фрустрации.

А где то, у Дизниленду? :vozbud:

нажалост то је истина, и сад ћу ти залепити још једну етикету. не само да си ксенофоб, него си и ревизиониста.

Прво, јас не сум ксенофоб, а ти немаш воошто право, ниту си на позиција да одредуваш кој човек, што е и каков е, бидејќи како прво, ти мене не ме познаваш.

Ово је форум политика и размењујемо идеје и мишљења и судимо једино на основу оног што пишемо. Ја нападам оно што пишеш, не нападам ни Македонију ни Македонце, нити сматрам да ти представљаш Македонију и Македонце. Што се другог тиче, вероватно би попили пиво и добро би се дружили. То није проблем. Ја идем на лопту, а не на играча, ако ме разбираш. Ништа ту нема лично.

Пази, у свим балканским земљама, чак и у Грчкој има људи који су на страни Македоније или бар имају неке симпатије за Македонце. Њих треба активирати.

Кажав и јавно, на секоја акција, има реакција. Тоа е став кој треба Македонија да го следи, поготово додека соседите пробуваат да се прават газди на Македонија. Такво нешто, ни на сон. И нема што јас да правам за да се разоткрие некоја лага, кога самиот знам дека е лага, не ми е гајле што мисли српската, бугарската а најмалку грчката пропаганда. Тие самите се лажат, нивни проблем.

Точно, ама мој став је да је твоја реакција погрешна и суштински антимакедонска. И грешиш, нису то само нивни проблеми, нажалост.

Ајде нешто конструктивно:

Србија посегнува и ја негира Македонската вера, и државност(прохор пчински) - што ти мислиш, поради чив интерес е тоа така и што мислиш дека е правилно да се направи, како да реагира Македонија на тоа?

Забегавмо од темата, али Трн да те питам, ти знаш колико пута сам писао о овоме, и одлично знаш шта сам све написао и какав је мој став. И рећи ћу поново, али само ми реци, докле. Мислим, колико пута треба још нас двојица о томе да причамо? И шта можемо најконструктивније нас двојица конкретно да направимо? Можемо ли бар нас двојица да се не мрзимо зато што имамо различито порекло и нације? Хајде да се бар ми не мрзимо него да се поштујемо, то је већ нешто конструктивно и конкретно.

Ето ти мој предлог, у ствари полазна тачка, предуслов за било коју будућу дискусију. ок?

Синиша, постапив ревизионерски, затоа што самата српска историографија крие било каква слабост на српската нација, мислам за тоа дека воопшто не треба ни да се натегаме, освен да објасниш на пошироката јавност каде се случила, кога и од чија страна.

За останатото нема многу да се продлабочуваме, само ќе ти кажам дека надвор од форумот, трошење време на дневна политика, немам проблем со никој, и така, јас „ксенофобот“ имам побратими во Лесковац и кумашини во Инџија и Земун, а поранешниот заменик министер за земјоделство на Србија(во времето на Слобо) ми е стар куќен пријател. А гледаш, имам и едно старо кумство со едно семејство во Софија, бугари по националност. Ама сето тоа нема никаква врска со политиката меѓу нашите држави нели, сепак сме луѓе :smir:

Ама додека сме во под-форум „Политика“, секој си го искажува својот став, па каков и да е, и без разлика од кој би бил спорен.

Битно е да се дружиме :back:

И сега? Што викаш? Како ќе му се стави крај на расколието на Балканот? Треба да се избрише историјата? Треба да заборавиме се што до вчера сме си правеле едни на други и да тераме „даље“? Повели.

А јеси чуо за геноцид над Србима, у последњих 100 година, најстрашнији на Балкану по броју жртава :kesa:

Te interesira Makedonija i toa e ubavo, no za da napishesh neshto kako ova shto go citiram, sepak treba da prochitash i nekoi knigi koi zboruvaat za tudji stradanja.Ke ti preporacham za pochetok edna kniga se vika "BELIOT TEROR" i opfakja period 1913-1941godina.Izlezeni se samo I i II del no i tie nezavrshija vo slobodna prodazba. Recenzent na magisterskiot trud koj e pretochen vo knigava e Akademik Mihajlo Apostolski.

Back
На врв Bottom