Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Povelele, Blakanot e edno duvlo na idioti koi mesto da ja neguvaat tradicijata na multikulturalizam, multietnicizam, multulingiticizam, uporito gledame ocite da si gi iskopame, a so toa im pomagame na ostanatite da ne koristat kako oligon za vezbanje i isprobuvanje maloumni idei.
Mesto da sme lideri na svetot, bidejki ima(v)me kapacitet za toa, nie i natamu dozvoluvame da ni ja krojat sudbinata onie koi uste ziveeja vo pesteri koga nie jadevme so srebreni i zlatni lazicki.
Znaci...i koga nema problem, nie morame da si go navrtime samite i da si napravime sosile problem.
Inaku:
UN raises the security alert for Macedonia!
Poradi somnevanje deka na severnite granici na Makedonija postojat oruzeni bandi, tenzija poradi planot od 6 tocki na Ban Ki-mun za de facto delba na Kosovo, Obedinetite nacii go podignaa stepenot na bezbednost za clenovite na raznite tela i organi na UN koi se na teritorijata na Republika Makedonija.
P.S. I ne, ne e kriv nitu Branko, nitu Gwujo, niti SDSM, nitu DPMNE. Tie mozebi se vinovni za prodolzuvanje na ovoj gnasen status quo na bezumno umiranje, no, ne e toa tema na muabetov.
Тоа е официјалната српска верзија на википедија, не ми е гајле кој го пишувал, битно е ШТО пишува. А тоа што пишува, не е убаво, поготово од луѓе на кои може да се рече дека никогаш не сме им згрешиле, а тие односно ВИЕ, не можете да се пофалите со такво нешто.Бацио сам на брзину поглед и видео следеће: "Македонија је састављена из следечих психоетничких група."
Ово није српски језик. Ах да, па свако може да едитира текст на википедији.
Тука пробуваш да ја прескокнеш поентата, едно со друго немаат врска и самиот знаеш.И онда ако ми се нешто не допада на српској википедији, онда стављам слике покланих људи?
Се согласувам, но твојот однос е како србија никогаш да не извршила геноцид и била фактор на мирот на балканот последниве 100 години. Е така богами не може. Секој ќе си го носи својот товар.Ја сам компетентан да зборувам за права исто као и ти, ни мање ни више. Сви су на Балкану довољно видели доста тога од других па ја не стављам ничије слике. И не представљам никог осим себе.
Ќе повторам идејата за голема Албанија не завршува ниту со Косово како независна држава ниту со Македонија и рамковниот договор.
Таа е идеја која се инсталира како чип кај секој млад Албанец и таму во нивната повелба добро пишува, СЕКОЈА НОВА ГЕНЕРАЦИЈА АЛБАНЦИ ТРЕБА ДА БИДЕ ПОЕКСТРЕМНА ОД СВОИТЕ ПРЕДХОДНИЦИ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ИДЕАЛИТЕ ЗА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА.
Енд оф дискашн.
Има еден план кој вели 2012 голема Албанија со еден парламент и еден претседател.
Ниту ВМРО ниту СДСМ ќе бидат виновни за идната војна на Балканот.
Тие ќе бидат виновни како и колку го спремија Македонскиот народ на овој предизик.
Али се ми се чини дека ќе се оди на самоорганизирање.
.Ја сам компетентан да зборувам за права исто као и ти, ни мање ни више. Сви су на Балкану довољно видели доста тога од других па ја не стављам ничије слике. И не представљам никог осим себе.
Мани се синко ћорава посла. Коња можеш одвести на појило, али да га натераш да пије - не.

Тука пробуваш да ја прескокнеш поентата, едно со друго немаат врска и самиот знаеш.
Се согласувам, но твојот однос е како србија никогаш да не извршила геноцид и била фактор на мирот на балканот последниве 100 години. Е така богами не може. Секој ќе си го носи својот товар.
Мани се синко ћорава посла. Коња можеш одвести на појило, али да га натераш да пије - не.

Така е... Во право си...![]()
Уште миљарда години ние нема да си имаме поверение едни на други, секој сака по негово да биде. Иронијата ни ги мати умовите а покондирувањето лажно не издига едни над други. Реалноста е многу жална. Ситни души на секој чекор искомплексирани до небото.
И ти си во право, затоа не не бива. Секој за своето јато е во право колку и да е во криво. И после Зошто? Или погрешив можеби не ме разбра Зашто?
А где то, у Дизниленду?А јеси чуо за геноцид над Србима, у последњих 100 година, најстрашнији на Балкану по броју жртава

Прво, јас не сум ксенофоб, а ти немаш воошто право, ниту си на позиција да одредуваш кој човек, што е и каков е, бидејќи како прво, ти мене не ме познаваш.То смета свим нормалним људима, не само мени. Ти и теби слични као jagger треба да тражите подршку од нормалних људи за права и истину, а не да терате све око себе својом ксенофобијом. Питај се је ли такав став добар за Македонију или тераш воду на нечију туђу воденицу...ти се понашаш баш онако како националистичка грчка, српска, бугарска пропаганда жели, човече. Грчка пропаганда је рецимо да је у Македонији на власти ултранационалистички режим. Гадна лаж, али ти не чиниш ништа да се та лаж разоткрије.
Навистина.
Изволи, покажи ми само један макар сличан наци позив на убијање Македонаца на било ком српском нормалном сајту типа кајгана. А овде је то ставио администратор, не обичан члан, и ником ништа. Пробај успут и да нађеш неки мој пост где позивам на мржњу према било коме на свету.
Мени не смета да ми неко каже било шта на форуму, али жртве треба оставити на миру.
Значи мене слободно могу да нападају, псују ме, вређају ме итд.:helou: ја нећу иако сам веома талентован за састављање личних психолошких профила мојих саговорника. На пример, код тебе се гледа да ниси задовољна својим изгледом, иако вероватно објективно ниси у праву што се тога тиче. А ако те интересује могу ти рећи и како сам дошао до тог закључка, само на ПП.:smir:
Поготову не ако ставиш на аватар контроверзну личност из давно прошлог времена. Зна се за отпор, али и за колаборационизам са фашистима. Мене одмах ухвати нека сумња, и ja сe запитам - зашто?
Највише страх, треба увести у свим балканским земљама закон против страха. И треба договорити заједничку историју, једну једину и истиниту на Балкану, историју коју ће сва деца учити у школама. Историју треба избацити из политике заувек.
А где то, у Дизниленду?![]()
Прво, јас не сум ксенофоб, а ти немаш воошто право, ниту си на позиција да одредуваш кој човек, што е и каков е, бидејќи како прво, ти мене не ме познаваш.
Кажав и јавно, на секоја акција, има реакција. Тоа е став кој треба Македонија да го следи, поготово додека соседите пробуваат да се прават газди на Македонија. Такво нешто, ни на сон. И нема што јас да правам за да се разоткрие некоја лага, кога самиот знам дека е лага, не ми е гајле што мисли српската, бугарската а најмалку грчката пропаганда. Тие самите се лажат, нивни проблем.
Ајде нешто конструктивно:
Србија посегнува и ја негира Македонската вера, и државност(прохор пчински) - што ти мислиш, поради чив интерес е тоа така и што мислиш дека е правилно да се направи, како да реагира Македонија на тоа?
А јеси чуо за геноцид над Србима, у последњих 100 година, најстрашнији на Балкану по броју жртава :kesa: