Попустливост

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
...Опкружена сум со луѓе, на кои, ако еднаш им попуштиш, тоа почнуваат да го злоуботребуваат...Така да, практикувам да не попуштам, иако знам да направам исклучок...Тоа е, нека ме сметаат за злобна, но не сакам да бидам искористувана...

уште на почеток на една врска ги кажувам крајните лимити што можам да ги преќутам а за попуштање како качување на глава и сл.не го гледаат тој филм,уште во истиот момент ги расчистувам работите јбг лоша особина ама многу корисна

Во љубовта не прифаќаме нервна масажа, ќоравлук се коси со сите принципи на љубовта ( не слушајте ако бабите ви зборат поинаку) и глупо е да држиме тефтерче со цртки за секој пат кога сме направиле отстапка и сме се откажале од нешто што ни било важно!
Да се биде жртва у љубави звучи возвишено и поетски, но во суштина е кич!
:nenene:

...Опкружена сум со луѓе, на кои, ако еднаш им попуштиш, тоа почнуваат да го злоуботребуваат...Така да, практикувам да не попуштам, иако знам да направам исклучок...Тоа е, нека ме сметаат за злобна, но не сакам да бидам искористувана...

после зашо страв ми е од тебе

јас попуштам ама за некои работи (2%) сум тврд и злобен

Popustam i go smetam toa za doblest,porano bev inaetliva kako lik,megu tia od inat fajde nema.

Jas bi i objasnil deka ne mi se dopagjaat nekoi raboti i bi se obidel bez kavgi ili nekoi raspravii da gi resam. ili nekoj vid kompromis bi napravil :D

Ретко попуштам зашто увек сум у право :pos::pos: Значи шала на страна:) ако се инатиме ништо нема да направиме. Едноставно треба да се најде некој комрпомис, решение кое на партнерите ќе им одговара. Попуштам до одредени граници, ама кога ќе приметам дека нешто не е во ред, и дека некоја работа што ме нервира константно се повторува ќе изнајдам начин тоа да го кажам и нема да попуштам. Тврдоглава сум ама не се инатам, реално ги гледам работите такви како што се. Ако попуштиш еднаш не значи дека постојано ќе попушташ, освен ако не си слаб карактер.

Паметниот попушта, магарето рика :icon_lol: има многу вакви моменти, кога не сакам да паднам на нечие ниво и го/ја оставам на ладење :) а во глобала не сакам да попуштам, ама шта је ту је :toe:

Порано никако не попуштав абе што ја си намислував тоа и ке бидеше па што сака нека е, ама поради тоа доста работи не требаа како што треба.И во последно време се трудам да бидам попустлива ама секако во одредено граници затоа што ако ептен се попушта тоа веке ни така не оди.

zavisi dali poveke gubam ili dobivam so toa sto ke popustam,ako gubam ne popustam,a ako poveke dobivam ,togas popustam.ednostavno zavisi od situacijata,i od celokupnot rasplet na istata.

Јас сум премногу толерантна. Премногу. Што дефинитвно не чини, затоа што најчесто сама себе се повредувам на крај. Ќутам, трпам, попуштам, како сака другиот, така нека биде. За да јас зуцнам во тој поглед, треба ептен да ми згази на живец, па да се заинатам. Инаку најчесто си преќутувам. Дефинитвно ако многу попушташ ќе ти се качат на глава и секогаш кога некој подолго време попушта, другата страна дури се навикнува на тоа, па почнува да зема се здраво за готово и мисли дека може што сака да прави.

Затоа компромис е златно решение. Треба и двете страни понекогаш да прават отстапки, не може само едниот секогаш да отстапува и да попушта.

Тоа е една од работите кои секогаш ги грешам. Ама викаат дека од грешките се учи, така што најверојатно ќе се обидам да се поправам и да намалам со попустливоста, зашто тоа на крај само на мене ќе ми наштети.

А за да биде поиронична целата работа, во сите сфери во животот сум исклучително тврдоглава, не попустлива, знам да удирам со глава во ѕид ако треба, ама кога се работи за врски, премногу сум мека.

Znam da popustam ama zavisi na kogo i zavisi za sto. Poveke sakam da pravam kompromisi otkolku samo da popustam.

До каде оди границата на вашата толеранција во врската? Колку попуштате, замижувате очи на работи кои не ви се по ќеиф? Дали е потребно некогаш да се помине преку некои работи или секогаш остро треба да се реагира?
Јас сум против замижување и трпење нешто што не ти чини. Ни на почеток на врска ни понатаму. Да не тупам со муабети колку тоа лошо може да се одрази во иднина кога ќе си излезе на површина сето тоа.

Crazy in Love напиша:
Дали ако еднаш попуштиш, тоа значи дека постојано ќе треба да попуштaш?
Ако сакаш да нема конфликти, ќе мораш да попушташ секогаш. Во спротивно, партнерот ќе си помисли дека нешто не е во ред со тебе, а тоа ќе си донесе нови проблеми и прашања од типот: „Зошто сега ти пречи, а до сега не ти пречеше?“

Попуштам но не заборавам, а и не сакам да се замарам мн, мн, околу тоа, едноставно постојат луѓе кој ќе го злоупотребуваат, тоа и така ќе остане, едноставно усреќи им го егото, и терај си го својот правец, а сите тие останати, неќа се усреќат за момент, и мн. не му придавам значење на тоа:helou:

попуштам, но и барам да ми попуштаат, у стил кога јас можев тогаш.....можеш и ти сега....али не треба да се претерува така само се праи лошо на врската, затоа договор и разбирање за се за да нема потреба од лутење и попуштање!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom