Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и ја сум за поделба на светот, по пушачи и непушачи, нема друго, зашто ситиот на гладниот никогаш нема да му верува:pos2:
Џабе пиштите бе ова со законот против пушење е една од паметните работи, а не дека ги има многу, што оваа влада ги напрај.
Какво достоинство барате ако сакате достоинствено да се труете, трујте се сами дома или колективно само не во објекти посетени од јавноста.
Тоа што сте одбрале да пушите не ви дава никакво право да му наметнувате на непушачите услови, или како, и до сега да бидиме приморани да седиме во зачадени простории.
Услови?! Ние наметнуваме услови?! Го прочита насловот на темата? Нас ни се поставува услов, ти уживај си ако не пушиш. Извини вака, али во ЈАВНОСТА спаѓаме и ние. Не се само непушачите дел од јавноста, ти текна? Дома да седиме, ма немој молим те! Што ми рече...Џабе пиштите бе ова со законот против пушење е една од паметните работи, а не дека ги има многу, што оваа влада ги напрај.
Какво достоинство барате ако сакате достоинствено да се труете, трујте се сами дома или колективно само не во објекти посетени од јавноста.
Тоа што сте одбрале да пушите не ви дава никакво право да му наметнувате на непушачите услови, или како, и до сега да бидиме приморани да седиме во зачадени простории.
Услови?! Ние наметнуваме услови?! Го прочита насловот на темата? Нас ни се поставува услов, ти уживај си ако не пушиш. Извини вака, али во ЈАВНОСТА спаѓаме и ние. Не се само непушачите дел од јавноста, ти текна? Дома да седиме, ма немој молим те! Што ми рече...Не сме ние луѓе со некои посебни перформанси, па нашиот избор да го спроведуваме само дома. Нити диламе, нити смрдиме, нити крадеме, нити имаме вошки и не, сигурно не спиеме на таван. Ако е илегално да се пуши во кафич, зошто бе тебе да ти биде дозволено да си љокаш вотка во истиот? Што демек, твојот порок е пофраерски од мојот а? Ај олабај се...
![]()
A јавноста сте демек вие непушачите,кој кур седите во зачадени простории,никој не ве приморава или не ви наметнува никакви услови,одете надвор под аспух на некое возило,вдишете два пати,и нема да гледате повеќе пушачи како и досега,па толку ли ви е тешко барем да пробате?![]()
Услови?! Ние наметнуваме услови?! Го прочита насловот на темата? Нас ни се поставува услов, ти уживај си ако не пушиш. Извини вака, али во ЈАВНОСТА спаѓаме и ние. Не се само непушачите дел од јавноста, ти текна? Дома да седиме, ма немој молим те! Што ми рече...Не сме ние луѓе со некои посебни перформанси, па нашиот избор да го спроведуваме само дома. Нити диламе, нити смрдиме, нити крадеме, нити имаме вошки и не, сигурно не спиеме на таван. Ако е илегално да се пуши во кафич, зошто бе тебе да ти биде дозволено да си љокаш вотка во истиот? Што демек, твојот порок е пофраерски од мојот а? Ај олабај се...
![]()
Жити мајка? Епа и пушењето му штети само и исклучиво на моето здравје АКО МИ СЕ ДАЕ СОБА У КОЈА ЌЕ ПУШАМ. Арно ама, нали, јас не серам за тебе и твојата желба да си пивнеш, туку само ти сереш за мојата да сакам да си пашнам...А за окта што чури со години, никаде ве нема. За Велешка топилница ич па. Арно ама цигариве и нашето неморално поведение, расклопен нервен склоп, будалаштија и слични особини кои нас пушачите самоубици(и најново-убици) не красат нели, одма сте тука! Хм... Нече мочи ове ночи. Кога ти нема да можеш да пиеш у кафанче алкохолче, тогаш и јас нема да пушам во истото. Не сум јас затвореник, дома да си пушам, никој не е НИКОЈ да ја загрозува мојата слобода на движење. Да не се пушело НА УЛИЦАако јас локам вотка,тоа не штети на твое здравје туку на мое.А што се однесува за пушењето се е кажано,така да,дај боже да се спроведува законот
Деде, мене дали ме оставаат или не, тоа е исклучиво семејна работа. А дали ќе идам у кафич да се социјализирам, е општествена. И исто така, погоре кажав дека во простории кои не се за пушење, јас не пушам. Ама во кафич да не запалам... хмм.. Извини, не сум ја црнец, да не е у план и посебен јавен превоз за нас? Нема логика. Мене ми е совршено јасно, дека тебе те е преку глава од димот што ти смета од несовесни граѓани кои пушат кај што не смее. Ама таквите, нека се казнуваат. А не грото раја како мене, кои ги почитуваат забраните за пушење во некои простории.Па и тебе никој како пушач сега не те приморава да влезиш во незачадена просторија. Шо бараш да влегваш ко не се пуши, седи си надвор и пуши или седи си дома.
Фнуке смири се жити детство. Сеа ние не сме криви шо не те остават дома да пушиш, па сеа да ги трпиме овде твојте испади.
Џабе пиштите бе ова со законот против пушење е една од паметните работи, а не дека ги има многу, што оваа влада ги напрај.
Aко почнеме да се делиме по нашите навики и пороци,тогаш каде би ни бил крајот.Инаку уставниот суд во Германија веќе донесе одлука дека законот за забрана на пушењето во таква слична форма како нашиов,е дискриминаторски и се коси со начелата за еднаквост на сите луѓе.Значи накратко речено законот “падна“ на уставен,останува да видиме како тоа ќе се одрази во понатамошниот тек кај нас,оти владава има обичај да практикува само фалшиви закони од ЕУ,никако оние кој навистина треба да ги имплементира.![]()
Деде, мене дали ме оставаат или не, тоа е исклучиво семејна работа. А дали ќе идам у кафич да се социјализирам, е општествена. И исто така, погоре кажав дека во простории кои не се за пушење, јас не пушам. Ама во кафич да не запалам... хмм.. Извини, не сум ја црнец, да не е у план и посебен јавен превоз за нас? Нема логика. Мене ми е совршено јасно, дека тебе те е преку глава од димот што ти смета од несовесни граѓани кои пушат кај што не смее. Ама таквите, нека се казнуваат. А не грото раја како мене, кои ги почитуваат забраните за пушење во некои простории.
Право на просторија за пушење?Пак јас не сваќам која е лошата страна на законот. Шо губат граѓаните со овај закон?
Право на просторија за пушење?