Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
И свати си го твоето лишување од задоволството на цигара во кафич или дискотека, како колатерална штета за постигнување на далеку поважни и позначајни работи.
Ко на пример?

Право на просторија за пушење?
Додека со просторијата за пушење наменета за пушачите - непушачите не би изгубиле ништо. Нели?
Според законот имаш право на просторија во секој локал... така дааааа.....

За социјализација не е неопходна цигара, а ако ептен па сакаш да пушиш ќе одиш во поголемите локали каде има можност за пушална и таму ќе си седниш на столчето и ќе си чадиш цигарче.

Пак јас не сваќам која е лошата страна на законот. Шо губат граѓаните со овај закон?
Игзекли мај поинт, арно ама, таа пушална во ниеден локал каде што јас сум била, НЕ Е ОДДЕЛЕНА СО ЅИД од непушалната. И после вие, непушачите, со потполно право кенкате пошто ви смета. И тука е полесно да се удри по пушачиве, отколку да се спроведе законот кој овозможува 2 простории одделени со ѕид. Хм. Непушачите не губат ништо. Нив ќе им остане све исто. Дури и здравствената состојба и крвната слика. А ние, пушачите, го губиме сопственото право да го правиме тоа кое сме го одбрале да го правиме. Ако сум одбрала да пушам, тоа автоматски значи дека си имам причина за тоа, како и комплетна одговорност. Исто така значи и контрадикторност на владата, која сака да нема пушачи, а исто сака и да го искористи најдобриот тутун на Балканот(нашиот) за обезбедување економски пораст и поголема вработеност... Две лубеници под иста мишка, не се носат!

Чичко Мистичен ,ај ти иди па размисли што ќе пишеш на ливче без цигара за концентрација да запалиш... Дефинитивно не иде...
Или додека чекаш 80 минута да падне вториот гол...

Чичко Мистичен ,ај ти иди па размисли што ќе пишеш на ливче без цигара за концентрација да запалиш... Дефинитивно не иде...
Или додека чекаш 80 минута да падне вториот гол...
Незнам, во живот ливче немам ставено :)

More se fativte na jadica, rekov chekaj da vidam pushachive dali se budni. :-)))

Ama bez zezanje, ne da posakuvam da ve zabranat toptan, i proizvoditeli i pushachi! Zabegavte be, nacija vo koja najvishe se pushi sme nie. Nekoi kako jas shto patime od bolesti na dishnite patishta sme direktno zasegnati. Ne mi se izleguva i nekogash ne mozham nadvor zaradi cigarite, moram strogo da pazam kade odam. Daj olabavete malku.

Ко на пример?

Многу себично гледате вие пушачите на законот.

Ајде ќе замижам на реалноста и ќе речам дека непушачот ако влези во просторија за пушачи е глуп и сам си штети на себе си и нема потреба од закон да го заштити. ДОБРО!! Така нека е бе, ете ќе се прајме малце на удрени за да докажиме себична поента.

Земи ги во предвид те молам, РАБОТНИЦИТЕ кои работат во дискотеки, кафичи и секакви простории во кои е дозволено пушење. Не е нивни личен избор дали да одат таму, не одат таму за забава, одат таму за ЕГЗИСТЕНЦИЈА. Без разлика дали се пушачи или непушачи, чадот од цигарите е ОПАСНОСТ (колку и да е според вас мала) по здравјето на вработениот во најмала рака. Да не спомнувам пак и другите негативности, како дискомфортот шо го предизвикува итн.

Е сега дали е премногу скратувањето на вашето задоволство, за спречување на труење кај обесправените работници?!

Ај да се работи за рудник за јаглен или нешто навистина од егзистенцијална важност, па колатералната штета кон опасноста на работата кај работниците да се прифати на некој начин. Сеа фала богу нема да се прекрати со производство на електрична енергија, за да не се ризикува здравјето на рударите.

Ама па колатерална штета да се работници по локали, за апсолутно непотребната човечка навика пушењето, МАЛО МОРГЕН!!

И готово крај, лишени сте од каприциозното лично задоволство, за поважни и поголеми цели ЗДРАВЈЕ. И јас пушам цигари некогаш, па ужасно многу ми смета зачадена просторија. Не сум хипохондрик, едноставно е неподносливо за мене.

More se fativte na jadica, rekov chekaj da vidam pushachive dali se budni. :-)))

Ama bez zezanje, ne da posakuvam da ve zabranat toptan, i proizvoditeli i pushachi! Zabegavte be, nacija vo koja najvishe se pushi sme nie. Nekoi kako jas shto patime od bolesti na dishnite patishta sme direktno zasegnati. Ne mi se izleguva i nekogash ne mozham nadvor zaradi cigarite, moram strogo da pazam kade odam. Daj olabavete malku.

Замисли да работиш во дискотека или кафич.

Многу себично гледате вие пушачите на законот.

Ајде ќе замижам на реалноста и ќе речам дека непушачот ако влези во просторија за пушачи е глуп и сам си штети на себе си и нема потреба од закон да го заштити. ДОБРО!! Така нека е бе, ете ќе се прајме малце на удрени за да докажиме себична поента.

Земи ги во предвид те молам, РАБОТНИЦИТЕ кои работат во дискотеки, кафичи и секакви простории во кои е дозволено пушење. Не е нивни личен избор дали да одат таму, не одат таму за забава, одат таму за ЕГЗИСТЕНЦИЈА. Без разлика дали се пушачи или непушачи, чадот од цигарите е ОПАСНОСТ (колку и да е според вас мала) по здравјето на вработениот во најмала рака. Да не спомнувам пак и другите негативности, како дискомфортот шо го предизвикува итн.

Е сега дали е премногу скратувањето на вашето задоволство, за спречување на труење кај обесправените работници?!

Ај да се работи за рудник за јаглен или нешто навистина од егзистенцијална важност, па колатералната штета кон опасноста на работата кај работниците да се прифати на некој начин. Сеа фала богу нема да се прекрати со производство на електрична енергија, за да не се ризикува здравјето на рударите.

Ама па колатерална штета да се работници по локали, за апсолутно непотребната човечка навика пушењето, МАЛО МОРГЕН!!

И готово крај, лишени сте од каприциозното лично задоволство, за поважни и поголеми цели ЗДРАВЈЕ. И јас пушам цигари некогаш, па ужасно многу ми смета зачадена просторија. Не сум хипохондрик, едноставно е неподносливо за мене.

Замисли да работиш во дискотека или кафич.
Што не станат бе, овие у Тутунски, така солидарни и забринути за здравјето на сите нас пушачиве и престанат да произведуваат цигари? Срам да им е... Не убија, пизда им матрна! Па уште и благодарение на нив, мораме ние да труеме вработени во дискотеки ц ц ц ... Срамота! Како и да свртиш-они се убиците мамата! (Нешто слично ко што Викторгг објасни во темата за мажачка/женачка, све е од кафаните хахахах )

Значи законов е стапен во сила?Кафани,кафулиња,дискотеки... сите јавни места?Јас како пушач ги разбирам тие што им сметаат цигарите,димот...Ама мислам дека треба да се разберат и пушачите,потребата по никотин.Значи сеа можам да отворам бизнис.ТУТУН ЗА ЏВАКАЊЕ ДА ПРОДАВАМ!!Срамота е ова што го прават со закониве!

А,мене ќе ми објасни ли некој како јас да преживеам без да запалам цигара???!!!

Власта планира да ме умре?!

Не,дефинитивно е претеризам овој закон и е претерано ригорозен.

Што не станат бе, овие у Тутунски, така солидарни и забринути за здравјето на сите нас пушачиве и престанат да произведуваат цигари? Срам да им е... Не убија, пизда им матрна! Па уште и благодарение на нив, мораме ние да труеме вработени во дискотеки ц ц ц ... Срамота! Како и да свртиш-они се убиците мамата! (Нешто слично ко што Викторгг објасни во темата за мажачка/женачка, све е од кафаните хахахах )

Ти имаш право да се труеш, ама друг да пати на твој рачун не можи. Пуши си дома и во пушална, не изложувај други на опасност и дискомфорт.

Како сакаш врти ти и колку сакај нервирај се, пак не си во право ако ја погледнеме поголемата слика.

Ти имаш право да се труеш, ама друг да пати на твој рачун не можи. Пуши си дома и во пушална, не изложувај други на опасност и дискомфорт.
Пак овој со истото....

Сакам да пушам на работа, во посебна просторија одредена за тоа, каде нема да им сметам на здравјето на непушачите. Сакам коа сум напнат стресот да го ублажам со цигара, наместо да лупам по биро и да кршам тастатура.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom