Достоинство за пушачите! Забраните стануваат дискриминација!

Дали се врши дискриминација кон пушачите?

• Вкупно гласачи
    288
  • Гласањето е завршено на .
Ма каква дискриминација, зарем не беше досега дискриминиација за непушачите полна кафана со чад од туѓи цигари. Законот предвидува простор во кој пушачитет можат да пушат.

п.с. колку да се знае јас сум непушач
До сега, законот предвидуваше просторија за пушачите (која патем, беше не заградена со ѕид, туку со слоеви чад) . Но! Тоа не е пропуст на пушачите туку на неодговорните и циции од газди на локалите (што не им се даа 100 евра за малтер и заградување на просторијата за пушачи), како и на слабата, мизерна, слепа и незаинтересирана контрола на Владата. Што не отидат да казнат таму кај што нема посебни простории по кафулињата? Е не братче! Полесно е да се удри по овој индивидуалецов, овој пушачов, овој серискиот убица ,што му текнало да пуши тука у јавност, да ни ја труе нацијата... Молим те! Патетика. И не, од сега па натаму, нема да има просторија за таквите ко мене, ние ќе можеме да седиме и дома да си пушиме, слично на шверцерите на оружје и дрога кои исто така седат дома и си ја чуваат робата. За нас магарешка клупа, десет стапа, куршум у чело, концесија за самоубиство, јасно! :uvo:
* * *
Borg Drone, да ми наброиш листа на производи кои денес не се извештачени, покрај сета генетска модификација на храна. Па после ќе збориме за кафето и цигарите. Една јабука не можеш да изедеш од што е препуна пестициди!

А што да пушам...Тревка? Па не ме фаќа...
И немој некој да одговорил на прашањето...:nenene:

Јас не реков за тревка(зошто сепак темата не е за ТРЕВКАТА), но кога толку веќе сакаш да знаеш сум против и да се пуши тревка.

Ми снема цигари...земав од мајка ми... и у нервоза ми дојде...заебана мисла...
Те запира џандар. Немаш документи со тебе и ти пишува прекршочна. Палиш цигара, и незнаејќи за новиот закон, мислејќи да го одоброволиш, му нудиш една и нему. И автоматски јадеш уште една прекршочна и една кривична пријава...Прекршочна за пушење во јавност а кривична што си пробал да му го испушиш на ЈАВНИОТ орган, односно за "наведување на извршување на незаконско дело".:nesum:
Забегав

Ми снема цигари...земав од мајка ми... и у нервоза ми дојде...заебана мисла...
Те запира џандар. Немаш документи со тебе и ти пишува прекршочна. Палиш цигара, и незнаејќи за новиот закон, мислејќи да го одоброволиш, му нудиш една и нему. И автоматски јадеш уште една прекршочна и една кривична пријава...Прекршочна за пушење во јавност а кривична што си пробал да му го испушиш на ЈАВНИОТ орган, односно за "наведување на извршување на незаконско дело".:nesum:
Забегав
Успатно, џандарот те прашува дали си женет и ти не знаејќи за новиот закон му одговараш дека не си. Те обавестува дека треба да плаќаш месечен данок од 1000 денари.:nesum::vozbud: Ти заклучуваш, дека имаш плата која ги задоволува даночните и прекршочни потреби на нашата мила прогресивна татковина(од која бај д веј со покаченото парно, казните за пушење, мочање во парк, неженетост пред 28мата година, не ти останува ништо).Заклучуваш дека си персона нон грата во Македонија, затоа што ги труеш луѓево, се пењаш у кафичи, мора да те трпат тебе и твоите цигари, ти текнуе? И си викаш, дај да станам педофил, ќе добијам максимум 15 години, али ќе си го напраам меракот со претпубертетско мевце, можеш и да продилаш нешто успатно, и онака за оние што треба нема казни, него за тие што се ситни риби. :back:
П.С. Сево горе е цинично напишано и не се однесува директно на Црнко, туку е само инспирирано и дополнето од и во продолжение на неговиот пост.

Zakonot za pusenjeto se sproveduva sekade,ne znam sto tolku ste zapnale?Koga se vovede vo Italija zabranata za pusenje na javni mesta Italijanite reagiraa burno bidejki ne mozea tie da zamislat da ne zapalat cigara so nivnoto omileno espreso kafe,na krajot ostanaa samo so burnoto reagiranje,zakonot e zakon za site,sakate vo EU e pa togas pocituvajte gi zakonite...

EU...А што има таму...А во EU не пушат...А како изгледаат... и сеа иде: A u EU ljudi ne umiru?... ах знам сум ги гледал на филм, тоа се оние страшните...
Абе јас сум по забегувањето и мислев дека само јас смеам... Какво EU, ништо од тоа. Ова е според мене да имаме што да се пишува по весници 3-4 дена.
Али ако... Подобро е да си сам него да не си со сите... Го прочитав некаде, ми се врткаше, морав да го пишам.
И да знаете, пушењето не е убаво, ама кое задоволство е..кој не пробал мора барем еднаш...:salut:
И уште нешто ...се изнашетав по "ZAPADOV", Америка бев, дури до Мексико стигнав. Еднаш и за Канада тргнав,ама се вратив....И секаде пушев... ама не ме казнија... ни еднаш.

EU...А што има таму...А во EU не пушат...А како изгледаат... и сеа иде: A u EU ljudi ne umiru?... ах знам сум ги гледал на филм, тоа се оние страшните...
Абе јас сум по забегувањето и мислев дека само јас смеам... Какво EU, ништо од тоа. Ова е според мене да имаме што да се пишува по весници 3-4 дена.
Али ако... Подобро е да си сам него да не си со сите... Го прочитав некаде, ми се врткаше, морав да го пишам.
И да знаете, пушењето не е убаво, ама кое задоволство е..кој не пробал мора барем еднаш...:salut:
И уште нешто ...се изнашетав по "ZAPADOV", Америка бев, дури до Мексико стигнав. Еднаш и за Канада тргнав,ама се вратив....И секаде пушев... ама не ме казнија... ни еднаш.

Vo 2006 patuvav so voz od Praga do Nürnberg,na zeleznickata vo Praga moj kolega od rabota zapali cigara,go vidoa policajcite i si plati kazna.Kaj e Ceska,vo Evropa,kaj sme nie,na Balkanot,kaj e vozot za Miravci a kaj sum jas?

Не пушел добро?:vozbud:
Е јебига, сум имал може среќа повеќе.

да бе да излезам у град, да ручам на раат да нема каде да седнам кафе и цигара на раат да жегнам....
не е фер... треба простории и за пушачи

Zakonot za pusenjeto se sproveduva sekade,ne znam sto tolku ste zapnale?Koga se vovede vo Italija zabranata za pusenje na javni mesta Italijanite reagiraa burno bidejki ne mozea tie da zamislat da ne zapalat cigara so nivnoto omileno espreso kafe,na krajot ostanaa samo so burnoto reagiranje,zakonot e zakon za site,sakate vo EU e pa togas pocituvajte gi zakonite...

Ќе ги почитуваме кога ќе ни дадат и европски плати!
ЕУ не е само рестриктивни закони, нешто повеќе од тоа е, или на овие нашиве уво ги заболе за таквите плати, некако не им се расправа на таа тема?

Абе не сум пушач,ама што претераја овие претераја.Па сме биле либерално опшество жими ....Не одраја уште голи да не слечат остана па уште и малите задоволства ги кратат како алкохол цигари а да не прајме муабет за легална проституција и за тревка :nesum:

Испровоциран од темава се зачленив. Пушач сум. Ми пречи законов. Не сакаат да пушиме? Нека ги затворат тутунските комбинати. Ако се грижат за здравјето на граѓаните нека го средат здравството прво за тие што се веќе болни да имаат основни услови да се лечат за возврат на парите што ги плаќаат за здравствено осигурување. Непушачите велат дека им пречел димот од цигарите во кафичите. Е па ај вака: Отсекогаш имало простории (иако немало закон) во коишто не се пушело и не се пуши (библиотеки, читални,болници итн.). Тука се зборува за кафичи, дискотеки итн. На тие места сме ги труеле луѓето, децата, веќе болните. На тие места не би требало да има деца, на тие места не би требало да има веќе болни, тоа се места за пиење пијачка (алкохолна или безалкохолна), кафе, за дружба. Е сега кажете ми како тоа пушач да го поднесе?(Да испие кафе без цигара). Ај непушачите нека размислат и нека ми кажат искрено дали е тоа најлошота работа од кои се пазат толку многу (чадот од цигарите).:smir:

Можеби од 2012 ќе го надополнат законов со забрана за пушење и на сите тревки освен тутунот,затоа уживајте во пушењето додека има време со алтернативни “производи“,или додека не им текнало на властите да забранат секакво пушење.:toe:

Ма какво достоинство?! Така треба! Се знае како треба да се постапува на јавни места..А ти ако имаш некоја голема желба пуши си дома :smir:
Како треба да се постапува??? Да ми дојде џандар да ми рече дека не смеам да пушам цигари и 2 минути покасно да седне и да си запали по една со колегите пред мене??? Така треба??
А ти ако сакаш чист воздух иди на планина или седи си ти дома:toe:.Цигарите се најмали загадувачи уствари, у споредба со другиве шо ги иаме околу нас.

Можеби од 2012 ќе го надополнат законов со забрана за пушење и на сите тревки освен тутунот,затоа уживајте во пушењето додека има време со алтернативни “производи“,или додека не им текнало на властите да забранат секакво пушење.:toe:
Tacno.
Ajmo site na akcija, vitkanje magdanos i masovno pusenje. Baska i afrodizijacko dejstvo ima :) :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom