Диктатура?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
pa pogolemiot del od ovie zakoni se prepisani od "najdemokratskite"zemji,EU,USA i sl.znaci li deka kaj niv e najgolema diktatura do sega vovedena.pa tamu za se nesto kaznuvaat,ako trevata ti e porasnata 2,5sm,a ne e 2sm kazna,i sl.zakonot za pusenjeto dojde od tamu,za pluklanjeto od tamu,zakonot za alkoholot od tamu,recisi se e prepisano od tamu.

pa pogolemiot del od ovie zakoni se prepisani od "najdemokratskite"zemji,EU,USA i sl.znaci li deka kaj niv e najgolema diktatura do sega vovedena.pa tamu za se nesto kaznuvaat,ako trevata ti e porasnata 2,5sm,a ne e 2sm kazna,i sl.zakonot za pusenjeto dojde od tamu,za pluklanjeto od tamu,zakonot za alkoholot od tamu,recisi se e prepisano od tamu.

he,he...nekoj ne znae ili ne saka da cita ili pak loso prepisuva...ispustil nekoi UPATSTVA...kako se primenuvaat tie zakoni vo praksa...:) i kolku dolgo trael "preodniot" period dodeka stanale sekojdnevie.... :) i vo koi uuslovi..... voda pri standardna atmosfera vrie na 100 stepeni celziusovi...da vrie na 80 trebaat drugi uslovi.... :)

``Ако ве прашаат членовите зошто да се трудат на овие избори, отворено кажете им дека ќе вработуваме. Ќе отвораме нови места во општините. Во изминатиот период изгубивме многу заради неводењето грижа за своите. Рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ паѓа и ќе паѓа, а жално е што паѓа на товар на граѓаните поради лошата економска состојба. Но, во иднина имаме намера да паѓа и поради нашите излезни решенија - рече Заев.``

c c c ovoj e ili budala ili e hrabar...so grlo vo jagodi so bi se reklo...a koga k epodrazmislam ocaen e najverojatno. e ova se vika najava za partiska diktatura

izvor http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=BEC46AD616EDDF44834286666CDC3AD8

More dan gleda deka Gwujo sesrdno mu POMAGA...??? :)

cekaj be malku samoubico , latas ( btw koj go ebe) e novinar podanik od interes i toa vo ona najvulgarna forma,ako mislis za toa so go izjave za bendevska ne me zamaraj pisav na taa tema so mislam, a ova sto zaev go iskazuva vo kavadarci e od mesto v.d. na najgolema opoziciona partija kja se stremi da se vrati na vlast.
znaci na nekoj nacin e kreator zaev na politcka situacija i sekako coekot treba da gi stava na vaga svoite izjavi. a btw bash me zanima ti sto mislis za ova so go izjavil zaev?

И што тоа (им) кажал другарот Зајко КУКУрајковски..не следам ТВ во последно време...

:nesvest:

Ајде де, се што е против режимот на фирерот Груевски го нарекуваш диктатура, а гомнарии од стилот на Латас ги нарекуваш слобода на говорот...Абре циркузи сте ви викам јас вие не верувате.
Самоубиствен....тоа што кога излегов да гласам на референдумот,против срамната децентрализација,пред вратата на училиштето во кое се гласа стоеше типче и уредно ме забележа во тефтерот..утредента притисоци врз моите родители.....тоа бе златен шо е та не ДИКТАТУРА.
Вие најдовте да продавате муда за бубрези....

Ништо чудно што нормален демократски процес на некој му се гледа како диктатура кога бил на власт непрекинато од формирање на Југославија па до пред некоја година. И сега одеднаш му се одземаат некои привилегии па нормално е вака да реагира. Само ќе биде подобро за него што подобро да се приспособи на новонастанатата состојба затоа што никогаш повторно нема да дојде на власт.

ja samo znam deka za nasevo drzavice samo diktatura mu e majkata kakva demokratija ustvari pojke demokratijaimase u socijalizmo, ne rabotea niso kerata, na kafe u solun, so avion do split, mozese da kupis alkohol i ko maloletnik, ama pod diktatura podrazbiram ko fasizam, da see ima nacionalna strategija za zemjava a ova nisto raspasdana komanda.

Во услови на мизерија и неспособност да направиш нешто убаво се прибегнува кон репресивни методи (голема или мала )ДИКТАТУРА....според мене нема голема или мала диктарура... за поборниците на гвујо кои оправдуваат безрезервно се што ке направи Вождот... ке ги потсетам дека на запад имаш клупа и пепелотресник на секои 150 метри.. а за корпи за губре да не зборам,,,дрвата за греење се носат сечени и палетирани(кај нас не сакаат -оти како ке те украдат)
Јас како зависник од пушење ,не ми е јасно едно ,загадувам и трујам околина и ке ме казнат само кој да ги казни оние од ОКТА бре .... или на зависниците од дрога им се дава бесплатно метадон и сл.глупости а јас треба да се кријам како најлошиот криминалец во државава... а за филмовите па може да си снимат нивни филмови и да се гледаат задолжително а преродбата во 100 чекори да биде задожителна за матура.... се на се гвујо е еден обичен но опасен диктатор кој треба што побргу да си замине бидејки колку подолго е на влас тлку штетите се поголеми==== односно толку подалеку сме од подобар живот=ЕУ

znaci na nekoj nacin e kreator zaev na politcka situacija i sekako coekot treba da gi stava na vaga svoite izjavi. a btw bash me zanima ti sto mislis za ova so go izjavil zaev?

Zaev ili SDSM e opozicija,bez razlika koj DPMNE ili SDSM dokolku se opozicija imaat pravo da bidat korektiv na vlasta a i Zaev nema nikakva vrska so Politichka situacija t.e. samata vlast.Zaev ili SDSM se najmalku odgovorni za deneshnata situacija vo koja se naogjame,da potsetam 63pratenici na DPMNE malku li se?Opozicijata e nevidliva vo odnos na vlasta so 63pratenichki mesta i dvotretinsko mnozinstvo,kakov izgovor e toa deka DRUG e kriv?Ne zaebavaj.

пред вратата на училиштето во кое се гласа стоеше типче и уредно ме забележа во тефтерот

Imam prijatel koj e od DPMNE, vo Prilep se sluchuvashe istoto od DPMNE plus i samiot prijatel mi kazha deka vo shtabovite na DPMNE se organizirale lugje po mesni zaednici koj kje gledaat koj doagja a koj ne za glasanjeto na referendumot iako znam na SDSM im beshe kazhano da se izleze masovno na glasanje za da se poddrzhi referendumot za decentralizacija.Kako i da e tie shto si gi videl bile od DPMNE da bideme nachisto, jas ti i drug se zhiv primer,i plus SDSM ne se zamara so tolku niska politika.

pa pogolemiot del od ovie zakoni se prepisani od "najdemokratskite"zemji,EU,USA i sl.znaci li deka kaj niv e najgolema diktatura do sega vovedena.

Od EU,USA i Makedonija ima ogromna razlika, tamu i da gi kaznat 1.000 evra gajle im e,standardot im dozvoluva i EU fondovite a nas i 100denari da ne aknat po dzheb boli,siromashna,mala i nerazviena drzhava sme.Glup ti e primerot za sporedbata na Makedonija so zemjite vo EU i ushte povekje so USA.

Нема потреба од никакви протести и револуции.

Особено поради фактот што од ден на ден, владата, сама на себе си е се' поголема и поголема опозиција.

Значи треба да чекаме уште три години да не ебат и откако ќе се обогатат од народот гајле ќе им биде дали ќе победат на изборите и се разбира ќе дојдат друга влада која истото ќе го прави само на друг начин (можеби нема да има толку популизам) и пак повтотрно во круг

треба да се излезе на протестза да им се даде до знаење на сите политичари идни и сегашни дека народот не се плаши од нив дека не е овца за стрижење и дека нивната корумпираност нема да помине така неказнето

Abre kakov protest,sega kje se ukine pravoto na protest i gotovo,bunete se kaj sakate potoa.Koj protestira i pluka po prerodbata kje se kaznuva so zakon odsega.Trazhili ste gledajte.A potoa se ova vo nalik na rezhim i diktatura kje go opishe kako demokratija i demokratska drzhava.Bozhe sachuvaj od takvite.

Zaev ili SDSM e opozicija,bez razlika koj DPMNE ili SDSM dokolku se opozicija imaat pravo da bidat korektiv na vlasta a i Zaev nema nikakva vrska so Politichka situacija t.e. samata vlast.Zaev ili SDSM se najmalku odgovorni za deneshnata situacija vo koja se naogjame,da potsetam 63pratenici na DPMNE malku li se?Opozicijata e nevidliva vo odnos na vlasta so 63pratenichki mesta i dvotretinsko mnozinstvo,kakov izgovor e toa deka DRUG e kriv?Ne zaebavaj.

Imam prijatel koj e od DPMNE, vo Prilep se sluchuvashe istoto od DPMNE plus i samiot prijatel mi kazha deka vo shtabovite na DPMNE se organizirale lugje po mesni zaednici koj kje gledaat koj doagja a koj ne za glasanjeto na referendumot iako znam na SDSM im beshe kazhano da se izleze masovno na glasanje za da se poddrzhi referendumot za decentralizacija.Kako i da e tie shto si gi videl bile od DPMNE da bideme nachisto, jas ti i drug se zhiv primer,i plus SDSM ne se zamara so tolku niska politika.

Od EU,USA i Makedonija ima ogromna razlika, tamu i da gi kaznat 1.000 evra gajle im e,standardot im dozvoluva i EU fondovite a nas i 100denari da ne aknat po dzheb boli,siromashna,mala i nerazviena drzhava sme.Glup ti e primerot za sporedbata na Makedonija so zemjite vo EU i ushte povekje so USA.
a be ajde ,i da gi kaznat 1000 evra gajle im e,za kogo zboruvas?za BIL GEJTS ako go kaznat?tamu za sekoja glupost se kaznuva. i jas ne sporeduvav,tuku kazav od kade se prepisani tie zakoni.

Значи треба да чекаме уште три години да не ебат и откако ќе се обогатат од народот гајле ќе им биде дали ќе победат на изборите и се разбира ќе дојдат друга влада која истото ќе го прави само на друг начин (можеби нема да има толку популизам) и пак повтотрно во круг

треба да се излезе на протестза да им се даде до знаење на сите политичари идни и сегашни дека народот не се плаши од нив дека не е овца за стрижење и дека нивната корумпираност нема да помине така неказнето
jas sum za protesti i za strajkovi i za revoluci ama so kogo nema narod, gleas konformisti, sekoj za sebe, nema sloga, i sto mi ostanuva osven da bidam moralen pobednik???Inaku prv sum za protesti, demonstracii i sve to, ali jei ga nema luge, na eeden junak kup izdaici, kodosi i t n...

a be ajde ,i da gi kaznat 1000 evra gajle im e,za kogo zboruvas?za BIL GEJTS ako go kaznat?tamu za sekoja glupost se kaznuva. i jas ne sporeduvav,tuku kazav od kade se prepisani tie zakoni.

Ovie zakoni ne se nishto drugo tuku prepishani so cel da se pluka po EU i NATO, a tamoshnata situacija e daleku od segashnata i daleku porazlichna i podobra od ovaa sega.Vo EU gi ima pobogati od Bil Gejts a takvite kako nego vo Makedonija na edna raka se brojat ili na dve,seedno zakonite se nishto povekje i nishto pomalku tuku chisto anti EU so cel da se zadskrie nechija nesposobnost shto zemjata nema da vlezi vo EU i NATO... samo treba da razmisli nekoj i da prochita megju redovi.

Блага верзија на модерна диктатура, или само пробни закони да видат како би биле прифатени поекстремни мерки?

Како и да е, мене лично не ми се допаѓа самодовербата со кој што ги носат овие закони, ќе им се врати како бумеранг. Со ситни крпења не се оправа држава, ако искоренување на пушачите им е стратешка определба тогаш искрено страв ме фаќа.

Забрането фрлање отпадоци, и пушење на јавни места.
Во ред, нека стават пепељара на сите автобуски, и на пофреквентни места па пушачите ако мрзнат барем нека мрзнат без страв дека во секоја можна варијанта ќе ги казнат.

Кога ќе ги покачат платите на просек околу 1000 евра нека даваат казни од 3000 евра, а не да се водат по сопствените министерски плати.
Што се однесува за законот за брак...поточно шпекулациите. Го молам господ да не бидат толку глупи и конзервативни затоа што пола младина ќе побегне.
Глупи политичари, природен пораст не се зголемува ако со сила ги тераш луѓето да се ебат:tapp:
Историски најголемите бејбибумови се случувало кога економско социјалната балгосостојба се зголемувала или била на завидно виско ниво. Но се разбира грујо мисли дека сите имаат 2000 ерва месечно и може да пукаат по 3 деца...дебилно.

Ако се размисли убаво...сепак е диктатура.

Пред избори, ми тропаат на врата, отварам и ми велат:
“Добар ден, ние сме од ВМРО, правиме анкета, за кого ќе гласате на изборите?“.
Јас ги гледам малку чудно, и велам:
“Не сум одлучил уште, ама сепак мојот избор не би го кажал јавно.“
“Аха, добро, кој број беше овиј стан?, Пријатно!“
Е сега, иди па кажи за кого ќе гласаш, да те евидентираат со име и презиме и адреса, па не биди од нивните...
Увод во едно ново време за евиденција за подобни и неподобни, наши и други...

Епилог: Како и на сите минати избори излегов рано на гласање, и како и претходните избори пишав еден гоооолем икс по целото ливче.
Ако ништо не се смени, а не гледам ветрови на промена, пак ќе излезам на избори и...знаете...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom