По 1.000 денари месечно ако не сте во брак?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Тогаш зошто закон воопшто? Нели идејата е во интерес на популационата политика? Ако нејзиниот избор е да стапи во брак по 40-та година кога веќе е доцна за деца - нема логика.
Не, не.
Воопшто не е потребен никаков закон.
Право секому е дали и кога ќе стапи во брак.
Мислам дека е глупаво сево ова да се регулира со закон.
Скраја да е.

Мојата идеја за закон, повеќе ја искажав во шега, бидејќи тоа е и мој личен став.
Значи според мене, не е пожелно машките да стапуваат во брак пред да наполнат 30 години....што не треба да значи дека ова треба и да се озакони.
Струмикс напиша:
Абе ајде и ти не заебавај!
Како тоа да излезе дека МОРА да се женам???
Такво нешто е...смешно...данок на ергенство(моминство):pos2:
Погоре имаш дообјаснување :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Во однос на демек законот.
Jас би го изменил малкуцка.
и би казнувал секое стапување во брак до 30 години за машки, а за понежниот пол би оставил неограничено право на избор. Единствен услов за нив би бил + 18.
Абе ајде и ти не заебавај!
Како тоа да излезе дека МОРА да се женам???
Такво нешто е...смешно...данок на ергенство(моминство):pos2:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
eve imalo tema, bravo za temata! pazete, edna demohristijanska partija kakva sto veli deka e VMRO voveduva vakvo nesto, a ne znaat tie deka monastvoto e vrv na pravoslavieto???????
Vtoro, ne se mazat zenat oti nemaat rabota, znaci namesto da gi vraboti site visoko obrazovani lica, vladata ja iskoristuva nivnata nevolja (po vina na nesposobnosta na vladata da se sredat rabotite vo drzavata), i cica od niv ko da sme im sme nie cicka a oni ko da nemaat dolznost kako izbrani od narodot da go ostvarat edno od osnovnite covekovi prava pravo na zarabotuvacka?????????????
Ko Cigani se ponasaat neka mi prostat romite, nema vrskla so niv!

N

n/a

Гостин
Вчера на ручек бев кај стариот конзилиере. (дедо ми)...
И меѓудругото му спомнав и за овој пробен балон на избраните.

И ене го стариот,се смее као Мамли и ми вика:
Ова е бугарски патент од после Втора Светска па скоро до 60-тите.
Они имаа таков закон !!!
:vozbud::vozbud::vozbud:
Мамицу им јаречу....
`и ја чудим` како баш на ВеМеРеО-то се му текнуат вакви бугарски сплачини!!!
Или сто му громова... според омилениот ми стрип јунак од детството !!!

п.с. Не би заборавил да потенцирам дека Гвујо,неговава влада од Владаја :vozbud: и целокупниот ефект од нивните потези и те како неодоливо ме потсеќаат
на Жан Виденов,Orion и правителството му од половината на деведесетите.
:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
Вакви мерки за подобрување на наталитетот не се ништо ново во другите држави. Во Бугарија, на пример, данок на државата плаќаат ергените, а и брачните двојки кои немаат деца. Слични популациони мерки се практикуваат и во Франција.
Па нели сега има и бракови меѓу ист пол, како тоа би го решиле во функција на наталитет.

А дали има во тија странски закони казни за развод? Ја сум го одработел своето, сум напрајл деца и сум зголемил наталитет и може да се разведам?
Абе бракот не е решение, тоа е институција, а некој прави повеќе деца "вонинституционално".

Btw, и во СФРЈ имаше таков закон-во Војводина.

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Ајмо сега сите удрете на мажење, женење, ако не друго на растораните и хотелите ќе им тргне бизнисот, а и попојте нема да останат покуси.:vozbud::pos2::vozbud::pos2:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.821
Поени од реакции
20.227
Или тресете ќесе или рипајте у тавче хахаха што ви се исплати повеќе м?:helou:

Jagger

м
Член од
24 ноември 2008
Мислења
322
Поени од реакции
5
Ако сакаш подоцна да се жениш ,тогаш твоите пари ке одат не туѓи деца. Епа сега види.
Целосна подршка на законот.
Македонци множете се.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
abe muzite kaj nas ne se zenat ne oti nejkat, tuku koj ke gi saka bez pari, nevraboteni???Po selana znaete kolku ima stari bekari???Lesno za zenskite pice ke dae op ke ide u skopje a oni si ostanaa u planina. abe sranje zivo.Koj te saka bez pari??????bez rabota????a zsd nemat rabota oti ne sa kadarni da se sredit ekonomskana klima u drzavava, em ke sme idele u evropa em vakon za brak sranje pa na zapad sve e naopaku ima brakoi na zencki so zencki i na muski ss muzki i so sea. abe stranjeeee!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Вчера на ручек бев кај стариот конзилиере. (дедо ми)...
И меѓудругото му спомнав и за овој пробен балон на избраните.

И ене го стариот,се смее као Мамли и ми вика:
Ова е бугарски патент од после Втора Светска па скоро до 60-тите.
Они имаа таков закон !!!
:vozbud::vozbud::vozbud:
Мамицу им јаречу....
`и ја чудим` како баш на ВеМеРеО-то се му текнуат вакви бугарски сплачини!!!
Или сто му громова... според омилениот ми стрип јунак од детството !!!

п.с. Не би заборавил да потенцирам дека Гвујо,неговава влада од Владаја :vozbud: и целокупниот ефект од нивните потези и те како неодоливо ме потсеќаат
на Жан Виденов,Orion и правителството му од половината на деведесетите.
:toe:
Да имаше го и ова се е викало -ергенска кириja.Сега веке го нема.Донекаде е нормално да го има това,заштото треба или да оставиш деца или да помогнеш на децата на другите.

Jagger

м
Член од
24 ноември 2008
Мислења
322
Поени од реакции
5
Во право си за економската клима.У оваа држава само скопјани живеат. Се во скопје, удрете. Другиве нека умираат.
А да знаеш повеќе се женат посиромашни отколку богати. Побогативе се „попаметни„.Нејќат да си ги трошат парите.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Во право си за економската клима.У оваа држава само скопјани живеат. Се во скопје, удрете. Другиве нека умираат.
А да знаеш повеќе се женат посиромашни отколку богати. Побогативе се „попаметни„.Нејќат да си ги трошат парите.
taka e, vladava saka em obrazovanie em deca em ... abe zencko a zavrsi fakultet turi i pepel ne biva od niv zeni, zena e domakinka za doma da ti se najde za ova ona, a ovie zenistava edna ja imas oci ke ti izvai stalno kuka ova ona nema ajt kerata, mnogu se pametni be ovie od vladava em obrazovanie eme deca em za niso ne gi biva, ne oti sds se bolji skraja da e, ama ova ecista demagogija be, na sto lici ???

Jagger

м
Член од
24 ноември 2008
Мислења
322
Поени од реакции
5
За се друго се слагам со владата. Ама само рамномерен развој брату.
Иначе кнап ни е работата.
Подобра влада не сме имале до сега.
Ама треба да се поработи на другите градови и села. Со еден град држава не се прави.
А за ова со жениве, тука си во право.
Со ке им е школо,тие и без школо паметни се правеа ,а сега е е....е Анѓа
в коленици.

Член од
11 август 2008
Мислења
112
Поени од реакции
14
eve imalo tema, bravo za temata! pazete, edna demohristijanska partija kakva sto veli deka e VMRO voveduva vakvo nesto, a ne znaat tie deka monastvoto e vrv na pravoslavieto???????

Повторно и повторно религијата ја ставаш пред се,јас се прашувам дали си проповеденик пропагатор или некој те плака за сево ова.ВМРО ДПМНЕ и демохристијанизам се два разлицни поими тоа е старо убедување кое избледнува пополека со оглед на нивните одлуки вклучувајки ја и оваа нивна одлука која се коси со сите правила и закони на кои се заснова демохристијанството како определба на една политичка партија и како нејзина одлика.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
абе па и вие.... вака само 1000 денари ќе плаќате месечно, што за цел живот ќе му дојде еднакво на една свадба :).... плус што ќе треба да се храни семејството, партнерот.... ехееее 1000 денари премија се бе ако се спореди со тоа се што треба да се потроши ако си во брак :)

Kajgana Shop

На врв Bottom