Кога некој ве копира...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
во понашање кој сака нека проба неможе да ме копира...а за облека ако некој ме копира, тоа ми дава само повеќе самодоверба, а на другиот му паѓа рејтингот...

E

`EsCaPe`

Гостин
Уф што мразам ова. Имам една, so called другарка и ме копира буквално у се, почнувајќи од облека, па се до лак за нокти. Лак бе. :tapp:
Нервозно е малце, уопште не ми ласка..
Мислам, нема смисла, само што ќе купам нешто, уште другиот ден ја гледам у исто. Ко ја гледам неа, ко у огледало да се гледам.

Ама, тоа е. Игнор дал Господ. :pipi:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Оф, ми чуе дали некој ме копира или не.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Се додека освен фармерки се друго си шијам, тешко дека некој може да ме копира.Не по принцип на различност туку по принцип на вкус тешко ми оди купувањето на работите што сакам да ги носам постојано.

Креативност во денешната мода неможе многу да се најде па и така сите се налик на првиот ... со мали нијанси.Не се страшни копиите од што неможат да измислат топла вода. Потребата за идентификација со толпата се отсликува преку гардеробата.

▒IsNoGood▒

A hell of a brainiac
Член од
8 декември 2008
Мислења
155
Поени од реакции
8
Секогаш кога купувам облека, прво гледам некој друг веќе да не го има тоа што јас планирам да го носам, сакам да сум свој, поинаков од другите. А кога ме копираат, ретко се нервирам. Секој е различна личност и истата облека не ни стои подеднакво добро. Тоа што мене добро ми седи, не значи дека и на некој друг добро би му стоело, тоа е доволно. А и без тоа, останатите знаат да приметат кога некој пробува да копира, што пак е и повеќе од доволно. За среќа сеште не се има случено некој комплетно (апла) да ме ископира, ниту сакам, а и не знам како би реагирал.

Член од
1 септември 2008
Мислења
768
Поени од реакции
18
Kopiranje od nekoj ne sum zabelezala do sega od pricina so nosam nekoi unikatni parcinja so isklucok na farmerki kupeni od SR so stvarno mozi da gi ima sekoj ka ke dojdat na namalenie:SSSSS

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
mene mi se ima sluce,o da me kopiraat sto ke kupev jas odma i taa ama so razlicna boja stikli,bluzcki,SE,ama so razlicni boi da ne se zabelezi epten de..i po visina bevme isti,isti frizuri,kako bliznacka da imav.Ne me nervirase do tolku samo prestanav da i pokazuvam sto si kupiv i nikako ne i kazuvav sto bi si kupila:nenene:

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Нормално е дека некој има како мојата облека само сепак.. На секој различно му стои па затоа не се замарам воопшто. :helou:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
тешко некој да ме копира , а ако евентуалн се деси нешто такво ќе бидам горд зс сепак имам некакво влијание врз другите :)

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
Колку значи не се замарам.
Јас си го купувам тоа што го сакам, ако некој сака да ме копира, слободно нека повели. Дури и ќе ми ласка на некој чуден начин.

Па на крај краева, слободно општество сме, кој што сака ќе купува и што сака ќе носи. Имитирањето и копирањето е лошо од аспект што така некако неможе сопствениот стил да дојде до израз, мораш да копираш туѓ.

Затоа јас кога купувам,за себе купувам. А не копирам, си купувам работи, си се облакам како што сакам, на мој начин, си градам сопствен стил.

Ме спаси од пишување.... и јас ова сакав да го пишам

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
тоа може да го потврди Тромбе (tomislayer)
Може да покуша х) Ама нема да успее... :) Фернандо, Рафаел и Хорхе CAN NOT BE COPIED! Значи не се нервирам коа некој ме копира за безвезни ствари... (мада и тоа тешко е) ама глупо ми е на пример некој однесување коа ми копира.. коа пробуе да се понаша ко мене...
И ти не се цитирај сам бе х)

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Па и не ми оди толку на нерви колку што ми оди копирањето на изрази и виличење....е за тоа, ќе мора да го изреметам

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Копирањето го сваќам како комплимент. Ако некој ме копира значи има нешто добро на мене што би сакал и тој да го има, што значи несесно ми дава комплимент:)

Член од
10 декември 2008
Мислења
39
Поени од реакции
3
Не сакам кога ме копираат или униформирано кога шетаат низ градов,страшно ме нервира тоа...На пр.леле Теранова WOOOW!!!Е така ми правеше една другарка јас фарбај се црвена она по мене,ја црна она по мене,ја реков пирс ќе стаам,она следниот ден стави!!!Уффф ме вади од кожа!!!:nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom