Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
prevzemeno od MMM

Жирито беше составено од 12 членови, меѓу кои и: Марко Коловски (композитор, етномузиколог), Димитар Чемков (од Македонско радио, член на легендарните Бис-Без), Радица Митиќ (Македонско радио, Радио 2), Верица Ристеска (пејачка), Кире Павлов (балетан, уметнички директор во МОБ), Љубомир Грбевски – Џери (музички новинар), Бранко Попчевски (музикар)...
Секоја нивна 12-ка за Калиопи & Наум, а ги имаше вкупно пет, наидуваа на силно исвиркување од делот на публиката, типично за стадионско однесување. Беше ли тоа одраз на вистинското несогласување со проценката на жирито, или недостиг на основна култура?!

Еве ја и конечната листа:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
nemozam da se iznacudam od kade tolku golema omraza kon kaliopi pa aj pokraj nea o do naum so sto postapki tolku mnogu gi ima naluteno golem broj na forumasive,jas mislam deka taa kako i site drugi ucesnici na festivalot peese pesna
Aко тоа беше песна тогаш јас сум Чак Норис

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
nemozam da se iznacudam od kade tolku golema omraza kon kaliopi pa aj pokraj nea o do naum so sto postapki tolku mnogu gi ima naluteno golem broj na forumasive,jas mislam deka taa kako i site drugi ucesnici na festivalot peese pesna
Песна која доби гласови не-фер од жирито. Затоа и ја омразуваме некои од форумџиите.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Жирито беше составено од 12 членови, меѓу кои и: Марко Коловски (композитор, етномузиколог), Димитар Чемков (од Македонско радио, член на легендарните Бис-Без), Радица Митиќ (Македонско радио, Радио 2), Верица Ристеска (пејачка), Кире Павлов (балетан, уметнички директор во МОБ), Љубомир Грбевски – Џери (музички новинар), Бранко Попчевски (музикар)...
Секоја нивна 12-ка за Калиопи & Наум, а ги имаше вкупно пет, наидуваа на силно исвиркување од делот на публиката, типично за стадионско однесување. Беше ли тоа одраз на вистинското несогласување со проценката на жирито, или недостиг на основна култура?!

Еве ја и конечната листа:

Јас мислам првото. Затоа што изразување незадоволство не е недостиг на основна култура кога веќе немаш како да го изразиш. Нека бидат среќни што не се најде некој психопат од публика да ги запали сите :)

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Значи Ј.Ј. колку само знае да ги запали тинејџерките со песните, алал да му е:toe::toe::smir::smir:

Член од
22 февруари 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
pa dobro i poradi toa ne pobedi i nema da ne pretstavuva i saga dali site nie treba da pocneme da ja mrzime kaliopi pa pokraj nea i naum

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086

Да играше фер немаше ваков скандал и вакво негодување да има
калиопи т.е. Мортиша од старт беше сигурна дека ќе победи, идеше по сите телевизии и кажуваше дека ќе победи зашто има најдобра песна, а и како народ не уцени дека ако не гласаме сега за неа, ќе се откаже од македонската естрада и никогаш нема да настапува за Македонија на интернационалните фестивали, туку за некои балкански земји каде повеќе ќе бидела ценета
Прво, се згрозив од таквите изјави, а плус тој револт уште толку се зголеми кога ја слушнавме таа најдобра нејзина песна која ќе поминеше само за нечиј закоп!

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
pa dobro i poradi toa ne pobedi i nema da ne pretstavuva i saga dali site nie treba da pocneme da ja mrzime kaliopi pa pokraj nea i naum
А се секаваш кога на Мартин Вучик му отиде кариерата во надолна линија????
Мислиш истото нема да се случи сега со Калиопи???:toe:

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
На крај краева подобро што победија Некст Тајм, колку толку барем личат на луге и се надевам дека нема да не обрукаат како другиве што не обрукале...

Од друга страна мило ми е што не победија Сленг затоа што крајно ми беа антипатични и патетично оригинални, незнам само што се запали цел форум за нив ама тоа е работа на вкус.

Како прво целиот нивен концепт на тоа демек они ги исмевале сељаците бла бла... Кои сељаци бе? Македонскиот народ до пред неколку века што носеле традиционални носии се сељаци? Галичката свадба е сељачка?

Ајде да се облечеа нешто у тренерки, или нешто Арману, Версаке ајде ке ги сфатев ама вака... многу невкусно изгледаше.

На Евровизија никогаш ама никогаш не победиле такви клошари, да може секогаш котирале високо ама котирале некои што имале стварно оригинална идеја (на пример оние четврорицата чичковци од Литванија ако ви текнува).

А за сите останати изведувачи, неам коментар стварно сценава ни е мизерија.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
А се секаваш кога на Мартин Вучик му отиде кариерата во надолна линија????
Мислиш истото нема да се случи сега со Калиопи???:toe:
кутриот се пресели во Србија и се посвети на она што повеќе го бива - тапањето

Член од
22 февруари 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
pa mislam deka za razlika od martin taa ima barem malku povece izgradena kariera na samu vo Makedonija,mislam i na srbija pa i hrvatska malku

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Па таму нека направи РУм ДУм Дум, да видам како ке ја прифатат:toe:

Член од
22 февруари 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
Mislam pricata deka ne e samo rum dum dum sta i da napiseme nie ovde taa sepak napravi nekolku pesni pa i humanitarni raboti ako ne se lazam

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
А што ако направи кога се покака вчера, зар доликува на една увезда од нејзин ранг така да се избламира прд Евросонг со такви вообразени и самоуверени изјави и на крај на краева да има таква лоша песна која на никој не му се допадна
и што е најлошо, сега гледам, МММ ги ставила сите песни од вчера за симнување, а Калиопи прва ја стаиле

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom