Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
E

`EsCaPe`

Гостин
Искрено, мило ми е што победија Некст тајм, фаворити ми беа. Песната ептен ми се допаѓа и нека им е со среќа во Москва.

Баш вчера на анкетава овде за нив гласав, а сабајле дознав дека победила и баш се израдував.

:smir:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
70% од овие не ги знам. На А1 има статија дека и Александар од ОТ можно е да учествува на изборот. Важно Ј.Ј го има! :pipi:

Едит- Не видов дека имињата биле авторите.
Нема песна напишана од Геј Геј?!
Па ова ќе биде повеќе од добар евросонг :)
Ау да бе еве ја:

Нешто што ќе остане - Дамјан Лазаров и Јован Јованов

Океј нема везе. Една ко ниедна. И плус соработка е :) Да се надеваме дека и не е толку лоша :)

... и на крај ете ти втора композиторска победа за Ј.Ј. :tv:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Бев за Сленг и Влатче ама и овие се добри. Добро Калиопа шо не отиде :повраќа:
И Лозановски го неќум :повраќа:

Уште еден доказ дека Ј.Ј ја владее естрадава.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.720
Поени од реакции
9.438
Јас не знам зошто воопшто го вратија жирито. Арно беше 2006-та и 2007-ма без жири.
Кој се тие 10-12-15 члена да одлучуваат 50% за победникот? Па нели ние треба да го бираме него?
Добро барем што годинава тој што доби 12-ка од публиката отиде на Евровизија.
Така е, кој фактори се тие да одлучуваат во името на цела нација. Случајно да не се некој големи "експерти" што мора да биде важно нивното мислење...Не знам зашто и во официјалниот Евросонг се вовело и жири.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Инаку сега прочитав коментар на МММ дека Некст Тајм кога ги прашале кој им ја честитал победата, овие рекле само Александар Белов.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Инаку сега прочитав коментар на МММ дека Некст Тајм кога ги прашале кој им ја честитал победата, овие рекле само Александар Белов.
Шо ќе им е Калиопи да им честита...баксуз е она :pos2:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
И што беше најглупо вообразената Калиопи и преглупиот Наум не излегоа кога беа повикани на сцена:pos2::pos2::pos2::pos2::nenene:не убаво од нив

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Да не ни очекуваме КАлиопи да им честита на некои кои за неа се скалила скалила подоле
Дамата од Адамсови изгледа на време виде дека публиката жива ќе ја пали ако се појави на сцена,, па затоа со маж и и Наумче си ги собраа парталите и да ги нема од Универзална
Претпоставувам дека и денес нема нигде да ја има по медиуми, ќе се скрие, а ќе се појави за некоја недела со мегаскандалозно интервју во централните вести на МТВ, кога ќе реши да ги обелодени мештаљките:pos2:
Толку од нејзината кариера во Македонија, јас бар лично се разочарав од неа кога јавно ги потцени сите песни и рече дека ако не победи, ќе пее за друга земја и веќе нема да настапува за Македонија било каде

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Добро шо го напрај концертот пред Евровизијава, никој немаше да и појде:kesa: старааааа

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Дали може некој да ја стави на јутубе полско цвеќе во изведба на белорусинот пјотар?

п.с. искрено вчера прв пат осетив емоции кога ја слушнав песната што ми се насолзија очите и тоа докажува дека дечкото е супер пејач и како пееше на македонски како да беше чистокрвен македонец.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
nemozam da se iznacudam od kade tolku golema omraza kon kaliopi pa aj pokraj nea o do naum so sto postapki tolku mnogu gi ima naluteno golem broj na forumasive,jas mislam deka taa kako i site drugi ucesnici na festivalot peese pesna

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom