Еве мој коментар за сите:
1.Влатко Илиевски-Најбогат на свет
Одлична изведба.Солидна композиција, која ке биде долго вртена по радиостаниците и ке биде голем летен хит.Но сепак, не за Евровизија
2.Дејан Трифуновски-Љубовта доага
Бледа копија на Елвир(ако има нешо него да го копира).Кога го гледаш Дејан, мислиш дека е Елвир.Сепак мислам дека Елвир му е другарче и му помагал за настапов ама сепак е тапа.Певлива песничка.
3.Ристо&Џорлев-103 бели лебеди.
Одлична композиција.Продуцентот на песната завршил голема работа.Композиција која ги задопволува сите критериумуи.Сепак не знам дали е ова добро за на Евровизија
4.Браво бенд-Девојко
Композиција која би требало да стане хит.Маестро Симон направил одлична композиција а таа е одлично интеропретирана.Сепак не за Евровизија
5.Александар Белов-Застани солзи избриши
Белови изненадува со лошото пеење.Хедопеани тонови, дистонирање на неколку пати, едноставно незнам што му е?Песната е просек.Има проблеми со вибратото.Впрочем вечерва покажа дека има проблеми со се.Нека земе таму и нека работи на пеењето
6.Некст Тајм-Нешто што ке остане
Веке се досадни.Секој пат песна во ист стил.С епрашувам, знаат ли Елвир и Јован да им направат на дечкиве песна која ке им се разликува од претходните?Сепак честитки за интерпретацијата.Се надминаа самите себе си.Одлично испеаа.Сепак не доволно за билет за Москва
7.Рок Агресори-Динг Донг
Незнам во што е проблемот. ама интеропретацијата не е в ред.Пее многу ниско.Вчерашниот настап беше далеку поуспешен и повпечатлив.Интересен стајлинг.Сепак ни Тито е жив, ни Југославија постои.
8.Верче Пандиловска-Северно од мене, јужно од тебе
Ако пред некој ден беше Мерлин Монро , сега е Круела де Вил.Одлична интероретација, песна просек.
9.Даниел-Сила на љубовта
Проблеми со интерпретацијата.Многу подобро испеа во четвртокот.Фина песна, која може да стане хит.Млад е тој, и може да има солидна кариера.Со срека наредниот пат.
10.Проект Македониа-Помалку наивно
Петро песна, која не воодушевува.Ништо посебно. едноставно просек.
11.Калиопи&Наум-Рум дум дум
Нешто ново, специфично и до сега не видено.Работа на вкус е кој како ке ја прифати песната
12.Костадин Папа-За неа постојам
Стајлингот на танчерките е очаен.Вакви креации се само за во некопј харем.Фина песна.Солидна изведба во живо.
13.Влатко Лозановски-Блиску до мене
Солидна балада.Одлична интероретација.Сепак не за Евровизија
14.Андријана Јаневска-Дрво без корен
Одлична и многу моќма балада.Одлично интерпретирана.Со еден збор перфект.Но дали е ова за Евровизија?!
15.Сленг-Генгста оро
Интересно, впечатливо, специфично и до сега не видено.Работа на вкусови е кој како ке ја прифати песната
16.Кристијан-Нема да зборам
Позитивно изненаден од неговиот вокал.Научил да ги искажи емоциите преку песната, за разлика од ОТ каде што рецитираше.Солидна балада.
П.С Костадин Папа не ја пееше роденденски бакнеж.Тоа беше Денис Димоски , а песната беше моја.Сте с езбуниле.Единствено што не поврзува е тоа што се натпреваврувавме на детскиот евросонг истата година.И мене баш не ми личи на Роденденски бакнеж ама ок е:wink: