Vespertine
The Ugly Duckling
- Член од
- 22 септември 2009
- Мислења
- 2.932
- Поени од реакции
- 3.387
мене ми се свиѓа филмот ептем!катастрофа.
Не само имдб, пази го и oва http://www.metacritic.com/person/david-fincherЗодијак . Ме разочара бајги Финчер со фимлов. 3 саата гледаш ништо, 3 саата некои луѓе по канцеларии спомињаат некој Зодијак - Зодијак ова, Зодијак она, Зодијак ова,... Го глеав до крај пошто мислев дека ќе се опраи у некој момент и ќе ми фрли некоја коска ама јок бе, а и крајот е у пм. Одамна го иам гледано, сега ми текна на него.
Единствената добра работа што ми се свиѓа у филмов е тој почетниот кадар, кога некој со кола поминува низ предградие и ти низ рамките од прозорот у колата ги гледаш куќите што поминуваат...
оценана на ИМДБ - околу 8 (!) е ридикулус, а бе ридикулус... у најмала рака
Ами ако не е лош зошто го ставаш во тема за најлоши и најглупави филмови?Не само имдб, пази го и oва http://www.metacritic.com/person/david-fincher
И за мене 8ка е многу за филмов. Не е лош ама не е за толку.
Па ја не го ставам, Влатко од Ѓорче го става. Од мене филмот има... 7ка + можеби некоја децимала.Ами ако не е лош зошто го ставаш во тема за најлоши и најглупави филмови?
Тоа е работата, што вистинатата приказна не е многу интерсна, и не морало да се екранизира, и тоа на 3 саата. Кога више не ставаш некои работи што не се случиле за да го направиш поинтересен, не го тегни до недоглед за на крај да го завршиш соИначе се работи за вистинита приказна па така не може да тргне во некој којзнае каков правец, мора да се раскаже приказната некако до крај. Филмот си е добар, единствена мана му е што е предолг.
И мене не ми се допадна, премноу мирен (не активен) филм како и премногу долг а згора на тоа потфрли во обработката на главните карактери и нивната емотивна страна т.е. поврзувањето на истите со гледачот. Му фалеше суровост, тензија и по жестока содржина, нешто што е вообичаено и нормално за филмовите со ваква тематика, во најмала рака. Се на се просечен филм со оглед на тоа каков парчиња стојат зад името Финчер. Од мене има 6,5/6.Зодијак . Ме разочара бајги Финчер со фимлов. 3 саата гледаш ништо, 3 саата некои луѓе по канцеларии спомињаат некој Зодијак - Зодијак ова, Зодијак она, Зодијак ова,... Го глеав до крај пошто мислев дека ќе се опраи у некој момент и ќе ми фрли некоја коска ама јок бе, а и крајот е у пм. Одамна го иам гледано, сега ми текна на него.
Единствената добра работа што ми се свиѓа у филмов е тој почетниот кадар, кога некој со кола поминува низ предградие и ти низ рамките од прозорот у колата ги гледаш куќите што поминуваат...
оценана на ИМДБ - околу 8 (!) е ридикулус, а бе ридикулус... у најмала рака
Не, јас на bibil му пишав пошто рече не е лош, ама и тој се надоврзал на твоето мислење. Не иде да дискутираме тука за филмови кои им даваме оцена над 5, мислам оваа е тема за она мизеријата од филмови, дно на днотоТоа е работата, што вистинатата приказна не е многу интерсна, и не морало да се екранизира, и тоа на 3 саата. Кога више не ставаш некои работи што не се случиле за да го направиш поинтересен, не го тегни до недоглед за на крај да го завршиш со.неодреден крај
Бајги работи заборавам од филмовиве и не ми текнува на таа сцената што ја опиша ама не може да оправда 3 саата досада...
Мое мислење, немој да ме убие сега некој...
Тоа де. Сакал Финчер аутентично да ја пренесе приказната без шминкање и дотерување, и можда у неговата глава кога го замислувал, бил супер. Сега не знам дали првобитно го замислил 3 саата или после допишувал, го раздужил ама нема ништо што би ги оправдало 3 саата што сум ги вложил да го гледам; oд филм од 3 саата очекувам многу повеќе. Он гледал да ја долови таа атмосфера, немоќ, фрустрација кај тие што ја воделе истрагата, ама тоа не ми се свиѓаше, според мене, не е добро претставено, што викаш - не можеш да се поврзеш со ликовите. И што добиваш - 3 саата скоро неинтересн филм...И мене не ми се допадна, премноу мирен (не активен) филм како и премногу долг а згора на тоа потфрли во обработката на главните карактери и нивната емотивна страна т.е. поврзувањето на истите со гледачот. Му фалеше суровост, тензија и по жестока содржина, нешто што е вообичаено и нормално за филмовите со ваква тематика, во најмала рака.
Се на се просечен филм со оглед на тоа каков парчиња стојат зад името Финчер. Од мене има 6,5/6.
За што да му дам (барем) 5 ? Ако некој филм е лош, онда е лош, нема да го поштедам само затоа што е од Финчер.Не, јас на bibil му пишав пошто рече не е лош, ама и тој се надоврзал на твоето мислење. Не иде да дискутираме тука за филмови кои им даваме оцена над 5, мислам оваа е тема за она мизеријата од филмови, дно на дното
A бе не ти викам да му дадеш 5 Туку да не се пишува на оваа тема за филмови во смисла: има 8 многу му е, ме разочара Значи твојот пост е ОК, мислиш дека филмот е многу лош и молим лепо :smir:За што да му дам (барем) 5 ? Ако некој филм е лош, онда е лош, нема да го поштедам само затоа што е од Финчер.
На кого му се свиѓа - супер, различни вкусови... гледам на некои не им се свиѓа Американска Убавина, мене ми е супер, ама не скокам одма...