Најлоши и најглупави филмови

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Зодијак . Ме разочара бајги Финчер со фимлов. 3 саата гледаш ништо, 3 саата некои луѓе по канцеларии спомињаат некој Зодијак - Зодијак ова, Зодијак она, Зодијак ова,... Го глеав до крај пошто мислев дека ќе се опраи у некој момент и ќе ми фрли некоја коска ама јок бе, а и крајот е у пм. Одамна го иам гледано, сега ми текна на него.

Единствената добра работа што ми се свиѓа у филмов е тој почетниот кадар, кога некој со кола поминува низ предградие и ти низ рамките од прозорот у колата ги гледаш куќите што поминуваат...

оценана на ИМДБ - околу 8 (!) е ридикулус, а бе ридикулус... у најмала рака :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Зодијак . Ме разочара бајги Финчер со фимлов. 3 саата гледаш ништо, 3 саата некои луѓе по канцеларии спомињаат некој Зодијак - Зодијак ова, Зодијак она, Зодијак ова,... Го глеав до крај пошто мислев дека ќе се опраи у некој момент и ќе ми фрли некоја коска ама јок бе, а и крајот е у пм. Одамна го иам гледано, сега ми текна на него.

Единствената добра работа што ми се свиѓа у филмов е тој почетниот кадар, кога некој со кола поминува низ предградие и ти низ рамките од прозорот у колата ги гледаш куќите што поминуваат...

Не само имдб, пази го и oва http://www.metacritic.com/person/david-fincher

И за мене 8ка е многу за филмов. Не е лош ама не е за толку.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не само имдб, пази го и oва http://www.metacritic.com/person/david-fincher

И за мене 8ка е многу за филмов. Не е лош ама не е за толку.
Ами ако не е лош зошто го ставаш во тема за најлоши и најглупави филмови? :)

Иначе се работи за вистинита приказна па така не може да тргне во некој којзнае каков правец, мора да се раскаже приказната некако до крај. Филмот си е добар, единствена мана му е што е предолг. Има една сцена која ќе остане меморијата на секој кој го гледал филмот, тоа е сцената кога ја убива девојката во паркот (таа на пикник што е со дечко и). Одамна не сме виделе така брутална сцена, па дури и во хорор филм, мислам, не ми се веруваше на очите како го снимиле тоа. Шокинг...

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Иначе се работи за вистинита приказна па така не може да тргне во некој којзнае каков правец, мора да се раскаже приказната некако до крај. Филмот си е добар, единствена мана му е што е предолг.
Тоа е работата, што вистинатата приказна не е многу интерсна, и не морало да се екранизира, и тоа на 3 саата. Кога више не ставаш некои работи што не се случиле за да го направиш поинтересен, не го тегни до недоглед за на крај да го завршиш со
неодреден крај
.
Бајги работи заборавам од филмовиве и не ми текнува на таа сцената што ја опиша ама не може да оправда 3 саата досада... :)
Мое мислење, немој да ме убие сега некој... :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483

И мене не ми се допадна, премноу мирен (не активен) филм како и премногу долг а згора на тоа потфрли во обработката на главните карактери и нивната емотивна страна т.е. поврзувањето на истите со гледачот. Му фалеше суровост, тензија и по жестока содржина, нешто што е вообичаено и нормално за филмовите со ваква тематика, во најмала рака. Се на се просечен филм со оглед на тоа каков парчиња стојат зад името Финчер. Од мене има 6,5/6.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Тоа е работата, што вистинатата приказна не е многу интерсна, и не морало да се екранизира, и тоа на 3 саата. Кога више не ставаш некои работи што не се случиле за да го направиш поинтересен, не го тегни до недоглед за на крај да го завршиш со
неодреден крај
.
Бајги работи заборавам од филмовиве и не ми текнува на таа сцената што ја опиша ама не може да оправда 3 саата досада... :)
Мое мислење, немој да ме убие сега некој... :)
Не, јас на bibil му пишав пошто рече не е лош, ама и тој се надоврзал на твоето мислење. Не иде да дискутираме тука за филмови кои им даваме оцена над 5, мислам оваа е тема за она мизеријата од филмови, дно на дното :)

Иначе не можат да му стават одреден крај кога никогаш не го пронашле убиецот :) Ама во секој случај само да ти доловам, се работи за убедливо најпознатиот сериски убиец во тоа во тоа време, значи Џек Мевосек од 70-тите во Америка. Така да за американците ова е посебно интересна тема од тој жанр затоа што секој повозрасен се сеќава на Зодијак. Интересно, во серијата филмови за Dirty Harry со Clint Eastwood, едниот (мислам првиот) е за Зодијак, само таму имаше некое друго име поради тоа што била актуелна темата.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ed. Мет ЛеБланк игра бејзбол со мајмун. Полошо може ли?

The Adventures of Pluto Nash. Вселенески бар во сопственост на Еди Марфи. Па каде му бил паметот бе?!

Catwoman. Очаен обид на Хали Бери да стане суперхеројка.

http://www.imdb.com/title/tt0120891/Wild Wild West. Баш пред некој ден си мислев како Вил Смит нема утка во филм. Но ете, демант.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
^^
Точно така филмот заврши со отворен крај ради тоа што беше базиран на вистинска приказна.Филмот го гледав со две пакетчиња пуканки ,јебига малце долго али ми се допадна и камо да налетам на филм сличен на зодиак.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
И мене не ми се допадна, премноу мирен (не активен) филм како и премногу долг а згора на тоа потфрли во обработката на главните карактери и нивната емотивна страна т.е. поврзувањето на истите со гледачот. Му фалеше суровост, тензија и по жестока содржина, нешто што е вообичаено и нормално за филмовите со ваква тематика, во најмала рака.
Тоа де. Сакал Финчер аутентично да ја пренесе приказната без шминкање и дотерување, и можда у неговата глава кога го замислувал, бил супер. :) Сега не знам дали првобитно го замислил 3 саата или после допишувал, го раздужил ама нема ништо што би ги оправдало 3 саата што сум ги вложил да го гледам; oд филм од 3 саата очекувам многу повеќе. Он гледал да ја долови таа атмосфера, немоќ, фрустрација кај тие што ја воделе истрагата, ама тоа не ми се свиѓаше, според мене, не е добро претставено, што викаш - не можеш да се поврзеш со ликовите. И што добиваш - 3 саата скоро неинтересн филм...

Се на се просечен филм со оглед на тоа каков парчиња стојат зад името Финчер. Од мене има 6,5/6.
Не, јас на bibil му пишав пошто рече не е лош, ама и тој се надоврзал на твоето мислење. Не иде да дискутираме тука за филмови кои им даваме оцена над 5, мислам оваа е тема за она мизеријата од филмови, дно на дното :)
За што да му дам (барем) 5 ? :) Ако некој филм е лош, онда е лош, нема да го поштедам само затоа што е од Финчер. :)

На кого му се свиѓа - супер, различни вкусови... гледам на некои не им се свиѓа Американска Убавина, мене ми е супер, ама не скокам одма... :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
За што да му дам (барем) 5 ? :) Ако некој филм е лош, онда е лош, нема да го поштедам само затоа што е од Финчер. :)

На кого му се свиѓа - супер, различни вкусови... гледам на некои не им се свиѓа Американска Убавина, мене ми е супер, ама не скокам одма... :)
A бе не ти викам да му дадеш 5 :pos: Туку да не се пишува на оваа тема за филмови во смисла: има 8 многу му е, ме разочара :) Значи твојот пост е ОК, мислиш дека филмот е многу лош и молим лепо :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom