Кајгана психолог

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Многу се измачувам со работи кои се случиле порано, и тоа на пример се мачам бартајќи своја вина во истите, и кога не сум била виновна. Мислам, што сум рекла, како сум постапила, па дали тоа требало така или не, и така до доцна во ноќта, кога несоницата ќе надвладее.

Почни да работиш на јакнење на својата самодоверба.
Според мене имаш многу ниска самодоверба која што те тера да се самообвинуваш за се и сешто. Зголеми ја својата самодоверба и повеќе работи од ваков и сличен тип ќе си ги средиш.

INSOMNIATA е единствената причина ради која што го мразам нетов ... остануваме до касно на нет , се пореметуваме во спиењето .. и све ни е пореметено потоа. Сега не баш до толку али лани лето беше ... УФФФФФ , неможев да заспијам до 6-7 сабајле , и после цел ден си ко утепан. Речиси 80 % од нас го имаат тој проблем.

Единствен лек за ова е само ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ , ништо друго , пробајте да се изморите во текот на денот , не спијте една вецер , легнете после во 11 пробајте да заспиете ( сигурно нема да ви упали од прва ), и станувајте рано ... не да се легачите до 2-3.
И немојте со апчиња , ствараат зависност , после тоа све живо има да те нервира ... а и не помагаат , проблемот е некако во поствеста ... све кога ќе легнеш ти текнува да мислиш нешто , да си пееш некои песнички ... итн . итн .

Ќе напишам образложен пост за ова, имам многу шо да кажам , сум го поминал ова и сеуште го поминувам , па можеби ќе му биде од корист на некого. зошто знам како е ...

Јас ја најдов финтата земаш еднаш не спиеш 24 сати потоа ќе си легниш во салам време пример 10 сатото вечерта сабајле кај 9 негде наспани таман и готово пак влегувате во колосек :) :smir:

Нема друго , само тоа е , сам мораш да си помогнеш ... можеш лесно да западнеш во депресија. :):smir:

Dali moze nekoj ova da mi go objasni: jas te sakam ama ne sum zaljuben vo tebe:nesum:

Dali moze nekoj ova da mi go objasni: jas te sakam ama ne sum zaljuben vo tebe:nesum:
Тоа според мене би значело дека нема емоции према тебе ама ако ти си го прашала ме сакаш ли? Тој за да не те навреди ти одговорил да те сакам ама не сум заљубен(ништо не чувствувам(треперење на раце нозе, пеперутки во стомак и сл.) додека сум со тебе)во тебе.

Jas nisto ne go prasav,sam pocna da mi kazuva.Inace se raboti za tajna vrska,vrska sto nema idnina.......ubavo ni e koga sme zaedno i toa e!!!

Jas nisto ne go prasav,sam pocna da mi kazuva.Inace se raboti za tajna vrska,vrska sto nema idnina.......ubavo ni e koga sme zaedno i toa e!!!
Тогаш не можам да го знам целиот муабет што сте го правеле ама во секој случај тоа што го рекол ме асоцира дека нема доволно емоции за тебе, можеби го рекол во контекст на тоа да се оправда зошто не сака јавна врска. Зошто прифаќаш таква врска? Не ми се допаѓа тоа, претпоставувам дека си млада личност зошто да се задоволиш со тајна врска, што никогаш не може да биде целосна, штом е тајна значи типот нешто крие или има друга па не сака да биде виден и со тебе или му е срам од тебе или нешто трето ама во секој случај ти си знаеш најубаво.

Има љубов и љубов... постои релација љубовна релација Мајка - дете, брат - сестра, пријател - пријател, дечко - девојка. Многу се ретки тие љубови како пријател - пријателка но возможна е. Често тоа се сфаќа од едната страна како релација дечко - девојка која може да доведе до 2 краеви. Со успех каде едната страна може да пати (да биде загушена од пријателот кој ја љуби или со тек на време и таа да се вљуби во него. Вториот крај е дека таа ќе го откачи и ќе прекине секаква врска со него. Ахх љубовта нема правила.....Се` е можно во неа.

Apsolutno se slozuvam so tebe Saladine.....ljubovta nema pravila,od koj saka neka e vid, toa e.Pak ke recam: pogolema e potrebata za ljubov,otkolku samata nea

Apsolutno se slozuvam so tebe Saladine.....ljubovta nema pravila,od koj saka neka e vid, toa e.Pak ke recam: pogolema e potrebata za ljubov,otkolku samata nea
Cudna mi ti nekoja ljubov koga ja drzite vo tajnost.Ljubovta ako postoi lugeto gledaat da ja pokazat na cel svet a ne da ja krijat,srekni se sto se vljubeni ili sakani pa toa i go pokazuvaat a ne da ja krijat svojata vrska.:back:

Cudna mi ti nekoja ljubov koga ja drzite vo tajnost.Ljubovta ako postoi lugeto gledaat da ja pokazat na cel svet a ne da ja krijat,srekni se sto se vljubeni ili sakani pa toa i go pokazuvaat a ne da ja krijat svojata vrska.:back:
Само што направи да и биде уште потешко што нејзината врска не може да ја покаже на светот.
Good job.:back:

Не можеш така да речеш зашо не ги знаеш причините ради кои врската е во тајност.
Ако има добри причини?!
Ако врската е јавна и има лоши последици?!
Што тогаш?
Да раскаже на сите по таа цена?!

Штрумфета,продолжи да уживаш додека можеш,додека има смисла,додека си среќна.
Ако човекот те прави среќна и те исполнува,биди со него.
Штом срцето ти каже дека веќе не иде,прекини ја врската.

мене ова ми личи на двоумење..значи типот по одредени причини те сака.. ама не е доволно силно... и сега самиот незнае што сака...или пак се работи за физички изглед vs карактер.. па не разликува свиѓање од сакање...

мислам дека треба да седнете и да расчистите на што сте како сте.. да не испадне после да има невозвратена љубов од една страна и кога сето тоа ке има беден крај да има плачење сечење вени... подобро спречити него лечити...

седни испитај ситуација од околу.. немој премногу дирекно да не се исплаши дечкто....

во секој случај нешто не е во ред тоа да знаеш... зборам од машка гледна точка...

со среќа ...

Само што направи да и биде уште потешко што нејзината врска не може да ја покаже на светот.
Good job.:back:

Не можеш така да речеш зашо не ги знаеш причините ради кои врската е во тајност.
Ако има добри причини?!
Ако врската е јавна и има лоши последици?!
Што тогаш?
Да раскаже на сите по таа цена?!

Штрумфета,продолжи да уживаш додека можеш,додека има смисла,додека си среќна.
Ако човекот те прави среќна и те исполнува,биди со него.
Штом срцето ти каже дека веќе не иде,прекини ја врската.
Vidi jas nemav namera da napravam nekomu da mu bide potesko od sto mu e.No da ne se zalazuvame deka se e vo red koga nesto se krie,kad tad problemot ke ispliva na povrsina i sto togas?Zar togas ne ke i bide isto tesko?Zatoa treba so vreme da se resat nekoi raboti ,a ne da se prepravame deka e se taka rozevo.Bez razlika koi se pricinite sto vrskata e tajna nesto znaci ne e vo red .A koga od pocetok ne e vo red nesto sto poveke trae tolku e i pobolno ponataka,veruvaj mi.Ne sum jas dete da ne znam sto zboram,no vo sekoj slucaj koj kako si saka taka neka si pravi i postapuva.Jas samo dadov svoe mislenje za koe sto mislam deka ne e loso.

не знам...изгубив мотив за работа и за пишување на нотеси значи кога читам книга специфични работи ги напишувам после книгата...сега изгубив волја и да читам...и да пиѓувам...

Vidi jas nemav namera da napravam nekomu da mu bide potesko od sto mu e.No da ne se zalazuvame deka se e vo red koga nesto se krie,kad tad problemot ke ispliva na povrsina i sto togas?Zar togas ne ke i bide isto tesko?Zatoa treba so vreme da se resat nekoi raboti ,a ne da se prepravame deka e se taka rozevo.Bez razlika koi se pricinite sto vrskata e tajna nesto znaci ne e vo red .A koga od pocetok ne e vo red nesto sto poveke trae tolku e i pobolno ponataka,veruvaj mi.Ne sum jas dete da ne znam sto zboram,no vo sekoj slucaj koj kako si saka taka neka si pravi i postapuva.Jas samo dadov svoe mislenje za koe sto mislam deka ne e loso.
Сепак со тоа што ќе и кажеш дека, цитирам:
Ljubovta ako postoi lugeto gledaat da ja pokazat na cel svet a ne da ja krijat,srekni se sto se vljubeni ili sakani pa toa i go pokazuvaat a ne da ja krijat svojata vrska.
Нема да направиш ништо убаво. Она очигледно знае за ова кога веќе тоа и го пиша јавно.
Поентата ми беше дека малце суптилност и осет не е на одмет.
И јас сум дете,ама не значи дека работите не можам да ги согледам какви што се.
Како и да е, очигледно имаме различни ставови за овој проблем.
Штумфета сама ќе одлучи што е подобро за неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom