fearless
in Arsenal we trust!
- Член од
- 5 јануари 2008
- Мислења
- 1.193
- Поени од реакции
- 185
брат не се буни со социјалниот број сматрај го исто ко матичен...фактички идеш ти таму бараш работа и им даваш матичен те внесуваат тоа иде на црно да работиш...а имав другари што работеа по селата, даваат само социјален(матичен) број и работодавецот не ни знае што е работна виза( никад не го напуштил селото ) така да фрки немаш... значи еве вака да ти биде поедноставно...имаш 2 варијанти јас што ги знам да останешe dobro, nadvor sea si legalen taka.. si ja prodolzil il neznam so, a socijalniot broj nemojs da go koristis za rabota taka ? poso neli si turista?
1.варијанта - идеш преку програмава, работиш со ј1 додека си работиш, после тоа си остануваш на црно и работиш ко непријавен, работодавецот не плаќа данок за тебе,нити ти дакок плаќаш и топ ти е...опасност е да те фатат цајкани и да им дадеш пасош за да ти ја видат визата али ти ке си имаш лична карта и ке се легитимираш и готово, во спротивно треба да напраиш криминал некој заебан или слично па детално да те прегледува во станица...тогаш те селат одма од уса...
2. варијанта...истото со работата али си аплицираш за туристичка така да и да те фати џандар и во станица да те носи ти си имаш туристичка виза и си кулираш фрки немаш...
околу работата ти објаснив погоре како иде...ова е тоа јас што знам...ако знае некој појше нека пише