Work and travel USA

Член од
23 јули 2009
Мислења
25
Поени од реакции
6
Јас аплицирав преку наром травел,пред неколку дена.што мислите за таа агенција,како што гледам имаат доста интересни потенцијални понуди

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
Јас аплицирав преку наром травел,пред неколку дена.што мислите за таа агенција,како што гледам имаат доста интересни потенцијални понуди
Јас сум задоволен од Наром, во секоја смисла. Одлична беше организацијата. Деновиве треба да аплицирам пак.

Член од
19 декември 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
Dali nekoj dosega ima aplicirano za work&travel sam ??? (Treba so edna drugarka da aplicirame ama programite ni se razlicni zosto taa e vonreden a jas redoven student), i me interesirase dali nekoj ima sto samiot apliciral i sam ke odi i dali nekoj veke bil i kako pominal?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Dali nekoj dosega ima aplicirano za work&travel sam ??? (Treba so edna drugarka da aplicirame ama programite ni se razlicni zosto taa e vonreden a jas redoven student), i me interesirase dali nekoj ima sto samiot apliciral i sam ke odi i dali nekoj veke bil i kako pominal?
Не може вонреден. Освен ако не и издадат потврда за редовен:toe:

--- надополнето ---

Убаво е ова, ама шо мора да знам германски заебано, ако може да ме бутнас со англиски.
Колку пари, толку музика.
Не знаеш Германски..повели во некоја друга земја :(
Никој не те зема без да знаеш јазик:toe:

C

cige

Гостин
Има некој годинава шо ги прошетал агенцииве и да ги разгледал понудите, оти сите 30 страни уназад, секој си брани некоја агенција, никој не е реален.

--- надополнето ---

И ме интересира што со тие што ги појебаја агенцијата, што кога ќе стасаат на аеродром им го нема работодавецот?

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
Има некој годинава шо ги прошетал агенцииве и да ги разгледал понудите, оти сите 30 страни уназад, секој си брани некоја агенција, никој не е реален.

--- надополнето ---

И ме интересира што со тие што ги појебаја агенцијата, што кога ќе стасаат на аеродром им го нема работодавецот?
Не бранам никој, јас само го напишав моето искуство од лани. Годинава повторно планирам со истата агенција (имам и попуст 50че :)) и на истото место, кај истиот работодавец, само self arranged. Нека се јави некој што го поебале, нека опише шо како за да си знаеш. Иначе работодавецот не те чека на аеродром, :), ти треба да одиш кај него (автобус, воз, авион) ќе исконтактираш претходно по мели, скајп и ќе се земеш телефонски број итн...ипак доколку добиеш работна понуда се е веќе средено само уште ти да се појавиш и да почнеш со работа. Не е сепак на жими мајка.

C

cige

Гостин
Незнам зошто сите плукате на Коузон, а цел ЕУРМ отиде годинава преку нив, и сите се задоволни, кажуваат дека донеле по 3 до 4.000 долари чисти

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
ок де ако сметаш така никој не ти брани да идеш преку нив...

Незнам зошто сите плукате на Коузон, а цел ЕУРМ отиде годинава преку нив, и сите се задоволни, кажуваат дека донеле по 3 до 4.000 долари чисти

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Па некои донеле повеќе, некои помалку.
Има и од други агенции што биле, па донеле 6000 долари. Тоа не е мерило.
Се зависи од човекот. Колку ќе трошиш таму, колку ќе шеташ после тоа. Не е исто да потрошиш 1000 долари за шетање и истите тие да ги вратиш дома. И не е исто да трошиш по 15 долари на излегување..и по 50 долари...мислам.. проста математика:toe:

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Дали би имала проблеми со добивањето на виза поради тоа што сум апсолвент годинава? Има ли некој вакво искуство или слушнато нешто во врска со ова?

Член од
20 октомври 2009
Мислења
58
Поени од реакции
13
Па не би требало, јас сум исто апсолвент и кога прашав во агенција ми рекоа дека нема да има проблем, треба само да сум редовен студент.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Дали би имала проблеми со добивањето на виза поради тоа што сум апсолвент годинава? Има ли некој вакво искуство или слушнато нешто во врска со ова?

Всушност, за абсолвентите се најголеми шансите да добијат виза :D

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Всушност, за абсолвентите се најголеми шансите да добијат виза :D
Па и јас така си мислев, ама ај викам да си прашам ;) хехехех
Благодарам на одговорот :smir:
Поздрав

--- надополнето ---

Ми се вртат во глава Коузон, Наром и Зип. Стварно незнам шо да правам.
Ги разгледа ли понудите на AmeriQuest? Јас планирам преку оваа агенција да аплицирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom