- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
Прашав и пак ке прашам ... има ли некои агенции што организираат работа во странство за студенти а да не е АМЕРИКА ? Да речеме ... некоја друга земја ?
Позз.
Позз.
Добро ама баш никој нема??carter напиша:Добро до мене е или нема заработувачка баш во Америка на копно. Еве ги рачунам трошоците што треба да се исплатат во агенцијата и плус таму за смештај, храна и пат како и можностите за добивка и не излегува баш добивка некоја за. За цело лето околу 1500 долари за две работи. Па ако има некој поискусен да позборувам со него да ми објасни на кој начин може да се отиде затоа што сум озбилно заинтересиран ќе му бидам благодарен.
Сигурна си дека си дошле со 8 000 - 12 000 долари?Ги гледав програмите од Зип травел и не ми се допаѓаат, за девет недели плата 1000 долари а има студенти кои за 4 месеци со дојдоа дома со 8 000 - 12 000 долари.
da i mene me zafrknaa ja sum od seeu tetovo, se prijaviv da idam a posle poradi opravdani pricini koi stoeja vo dogovorot ako se slucat ke mi gi vratat parite NO ispadnaa goveda i ne m igi vratija 450$ trebase da se odi na sud no tamu ke se napraveja uste pogolemi trosoci. kako i da e ZIP TRAVEL SE NAJGOLEMI PREVARANTI ZA OVIE RABOTI !ova e na pedagoski , zafrkanle nekoi studenti
А друго некое искуство, си бил не си бил. Ако си бил како си поминалda i mene me zafrknaa ja sum od seeu tetovo, se prijaviv da idam a posle poradi opravdani pricini koi stoeja vo dogovorot ako se slucat ke mi gi vratat parite NO ispadnaa goveda i ne m igi vratija 450$ trebase da se odi na sud no tamu ke se napraveja uste pogolemi trosoci. kako i da e ZIP TRAVEL SE NAJGOLEMI PREVARANTI ZA OVIE RABOTI !
:pos2:На Олимписки базен имаше многу исполепени флаери од овие агенции. Бараа пливачи за спасувачи(lifeguards). Отидоа многумина на година дена и што знам, изгледаа задоволни, иако признаваа дека како дома нема никаде .
Само информирај се убаво пред да се нафатиш, да не е ова некоја замка - трговија со бело робје, иако е испробано, никогаш не се знае
:pos2: Треба да јаде паштета ако сака да си дојде со кеш, а не да понаша како Амер во Америка.:pos2:
Еден мој другар отиде со добар кеш, башка како спасувач на базен мислам, и дома се врати со 2 иљади евра у минус!
Мислам дека беше негде околу 6/7 месеци.