Дали го одобруваме штрајкот организиран од СОНК?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Келнер нај обичен зема 9000 - 12000. (без бакшиши :) )
Професор до 8 оделение зема 12000 - 15000

Значи можно е еден келнер и професор да имаат иста плата.

Прашајте го професорот колку пари истрошил и колку нерви сокинал да го заврши факултетот.

Хехехехе...:)
Професорот оди по 4-5 сааати на работа.
После 45 мин има задолжителен одмор, кафенце etc...
Има 1 месец зимски распуст.
Има 3 месеци летен распуст.
Има бесплатни екскурзии за било која дестинација која ТИЕ ќе ја одредат.
Фер ли е!?:smir:

OK, ама според вас ова фер ли е? :)
Aман. Фер е според мене. Пишав на првата страна зошто.
Каде пишува дека ако си завршил факултет мораш да земаш поголема плата од тој со средно/основно? Насекаде на светов има илјадници примери на луѓе со пониско образование што земаат повеќе плата од тие со повисоко.

Имаш и фризери со по 2.000 евра месечно. Работата е кој како се снашол. Не е образованието мерило за тоа.

Со тебе лично ке зборувам за ова :)

Aман. Фер е според мене. Пишав на првата страна зошто.
Каде пишува дека ако си завршил факултет мораш да земаш поголема плата од тој со средно/основно? Насекаде на светов има илјадници примери на луѓе со пониско образование што земаат повеќе плата од тие со повисоко.

Имаш и фризери со по 2.000 евра месечно. Работата е кој како се снашол. Не е образованието мерило за тоа.

Имаш ли завршено факултет?

Келнер нај обичен зема 9000 - 12000. (без бакшиши :) )
Професор до 8 оделение зема 12000 - 15000

Значи можно е еден келнер и професор да имаат иста плата.

Прашајте го професорот колку пари истрошил и колку нерви сокинал да го заврши факултетот.
келнер 10-12 саати работно време
професор 4-6 саати рабтно време (20 часа неделно)
спомни и камионџиите они зимаат од 1000 евра па нагоре, и тоа ли не е фер?

Трајко не зацрта плати во буџетот од 1000 евра за професорите во приватно школо,туку изјави дека ги издвојува токму за овие кој сега си ги бараат.:toe:

А кога се будиш сабајле мокро е околу тебе?

Десет пати едно исто спамираш, ВО РЕД Е те прочитавме!!!!

Луд си,ѕвер си, најбоље, кисс4е позз4е супперр си ејј, слатка си, дај мсн ок, позздрав44ее.

Имаш ли завршено факултет?
Немам завршено факултет, но ја гледам реалноста каква што е. Знам дека иако завршам факултет, тоа не ми гарантира да се вработам по струката, туку по нешто сосема трето.

Само што ме нервира претеризам. Бедлакгај е невработен, а некој што е вработен со малку работа се жали на платата и сака повеќе. Тоа ме нервира.

келнер 10-12 саати работно време
професор 4-6 саати рабтно време (20 часа неделно)
спомни и камионџиите они зимаат од 1000 евра па нагоре, и тоа ли не е фер?

Aј кажи ми кој келнер има 10-12 саати работно време

Aман бе народе,зошто не разбирате дека луѓето си го бараат она што владата објави дека им го дава?Тие не бараат ништо повеќе,едноставно оние 1000 евра плата за секој вработен во Македонската администрација и ништо друго.:toe:

А кога се будиш сабајле мокро е околу тебе?

Десет пати едно исто спамираш, ВО РЕД Е те прочитавме!!!!

Луд си,ѕвер си, најбоље, кисс4е позз4е супперр си ејј, слатка си, дај мсн ок, позздрав44ее.

А одговорче?Или нема,кога е партијски интерес во прашање,како и многупати досега?:toe:

Немам завршено факултет, но ја гледам реалноста каква што е. Знам дека иако завршам факултет, тоа не ми гарантира да се вработам по струката, туку по нешто сосема трето.

Само што ме нервира претеризам. Бедлакгај е невработен, а некој што е вработен со малку работа се жали на платата и сака повеќе. Тоа ме нервира.

За да напредуваме во животот и да ги добиваме работите што ни значат и ги сакаме не секогаш треба да се споредуваме со она што е полошо од нас.Така само ќе се реализираме моментално никогаш на следното ниво.

Со тебе лично ке зборувам за ова :)

Дај не заебавај да го ебам...кога ќе почниш да си работиш по струка, буни се.:)
За таа работа што ја работат...и тоа им е многу...во било која работа ќе се расправаш со лудаци, дали се малолетни или полнолетни, не прави баш многу разлика...сам си знаеш.:smir:

Aј кажи ми кој келнер има 10-12 саати работно време

има и тоа многу.прашај некој келнер ќе ти кажи како работи,туку маани келнери глеј си наставниците да не останат “гладни“

тие 4 месеца не држат настава ама одат на работа. незнам што прават само знам дека идат по неколку саати. ја лично мислам дека не се во право за штрајков затоа што плати им се покачуваат секој септември а не седат ни 5 саати на работа. идат по 4 саати максимум а зимаат повеќе пари од други вработени во јавна администрација кој седат по 8 саати на ден на работа. не се фер али тоа е...

Доколку си завршила факултет ке размислуваш поинаку.

Бедлакгај е дипломиран - ама еве сеуште не сме на ист став за прашањето со професорите - пошто нема седнато во училница со 34 бараби да биде како е да си професор во дивиот запад :)

На крај на краевите а ко за вас е лесно да се биде професор зошто не сте завршиле сите школо па да бидете професори?

Треба некои работи да се искусат за да се проценат.

Значи испадна дека келнер и професор е во ред да земаат иста плата...

Ами ОК, ако вие мислите така што да ви кажам.... Тешко на професорите што се мачеле да завршат факултет. Ако знаеле дека е вака сите келнери ке биле...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom