Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Леле овој Fatal1ty се отепа од пари правење.......

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
и купување на матична плоча само заради личота има смисла само ако се купува прозирно куќиште

Демек плочиве што ги постираме само на изглед се добри а како целост/квалитет тапа а ? :pos:

најдобрите 3 матични од 3 различни производитела, воедно со најдобар изглед ги постирав, а богами и другите постираа flagship матични, изгледот е само додатен бонус.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Barem pusti gi i vedeava.. za EVGA.. :vozbud:

i

EVGA X58 Classified Quad SLi Vantage Benchmark

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
Демек плочиве што ги постираме само на изглед се добри а како целост/квалитет тапа а ? :pos:

најдобрите 3 матични од 3 различни производитела, воедно со најдобар изглед ги постирав, а богами и другите постираа flagship матични, изгледот е само додатен бонус.

Не дека плочите кои се постирани се лоши, далеку од тоа, но изгледот е последното нешто на што треба да се гледа при купување хардвер, пред се внатрешни компоненти.
и така внатре е во куќиште цело време.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не дека плочите кои се постирани се лоши, далеку од тоа, но изгледот е последното нешто на што треба да се гледа при купување хардвер, пред се внатрешни компоненти.
Епа што е тоа што е ДОБРО И КВАЛИТЕТНО а не изгледа убаво???

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Od kaj znaes be moze mene mi se nadvor komponentite moze mi e otvoreno kusiteto ima ubavi boi i sakam da mi sveti vo soba. Pa i motor od kola e vnatresen del pa pak gi hromiraat neznam sto im pravat... sakam da kazam merakot kosta pari ako imas merak za nesto ke frlis pari, se rabira treba da se gledaat i performansite na delot bez toa nisto ne pravis go znaeme toa nie :)

--- надополнето ---

Barem pusti gi i vedeava.. za EVGA.. :vozbud:

i

EVGA X58 Classified Quad SLi Vantage Benchmark

nemame download za da gledame videa za maticni :) pogotovo od you tube :)

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
OOf the Top motherboard brands, who makes the worst quality motherboards in your experience?f

ECS
83.39%
ASUS
3.95%
Gigabyte
2.48%
Intel
2.43%
Foxconn
1.88%
Biostar
1.70%
ASrock
1.68%
MSI Computer
1.64%
EVGA
0.83%

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
MSI се знае...
Можеби на запад,ама овде не,сум сретнал премногу сјебани MSI матични и оние со ситни ама битни дефекти(како на пр.изгорен сата-порт,изгорени слотови итн.)
Така да не би се кладел на MSI,ама мислам дека за тоа се криви нашите увозници кои намерно земаат репарирани и користени плочи кои потоа ги шиткаат на неписмената раја како нови!

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Gigabyte FOREVER! Ултра Дјурабл,едноставно најбољи се според мене барем во матични ! :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Gigabyte FOREVER! Ултра Дјурабл,едноставно најбољи се според мене барем во матични ! :)
Не заебавај и ти сега :) И Асус се на ниво на Гигабајт, самошто варираат на модели, некои на едниот се подобри во цена/пероформанси во еден сегмент, на другиот се подобри во тој однос во друг сегмент. Исто така и од EVGA имаат многу добра понуда на квалитетни матични.
И МСИ се тука некаде, ама последниве години не се баш како што беа порано...

Kajgana Shop

На врв Bottom