Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Аааааа не не не не....
оваа на мси има само 3 pci-e....:pos:
башка не е до производителот на матичната, до чипсетот е
ај сега посети ја wikipedia.org:pos:
7 PCI

Него и Bosh праи систем за вбризгуење од Дачиа до Мерцедес, па размисли малце. :smir:

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Me interesira Milojko dali nekoj voopsto od MK zemal ploca so X58 chipset posto do sega nigde na nieden forum nikoj ne se pofalil pa ne ni kazal deka zemal ploca za i7 zboram za MK.
Ama realen da bides, nemoj samo da mi kazuvas nekoi nerealni cifri OK.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Има бате БоКуре. Преку 300 ( само од кај нас )

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Има бате БоКуре. Преку 300 ( само од кај нас )
Sto znam ne mi e nekako merodavna ovaa cifra ali ajde taka neka bide :)
A inaku jas cisto sumnjam deka tolku ima i7 i ploci od site brendovi vo mk. prodadeno.
A sto se tice MSI barem kaj nas vodeckive firmi za hardver: SET, Pakom barem edni od najakite se a ne drzat MSI a sepak tolku se prodale :toe:, ajde do vecer ako imam informacija ke pisam ASUS ploci od SET do se sega kolku se prodale X58.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
7 PCI

Него и Bosh праи систем за вбризгуење од Дачиа до Мерцедес, па размисли малце. :smir:
Е така де...

Dacia = MSI
Mercedes Benz = Asus, Gigabyte
Bosch = Intel

Милојко = MSI marketing agent

Него остај ти "бош" муабети :pos:, гледам на newegg, слабо се продава MSI.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Шо цена е една ваква Х58, не е битно фирмата која е.
Или пак оваа од МСИ.

Погрешно ти е тоа ''од било која фирма да е" MSI мора да е .

Иначе X58 ко за тебе баки :tv:

MS-X58Pro 170 €

MS-X58Platinum 230€

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Имам GIGABYTE GA-G31M-S2C. Флешуван БИОС Ф6, наместено да се бутира од УСБ НДД, имам веќе направено УСБ од кое треба да се инсталира ВИН ХП (веќе работи на АСРОК плочи) и никако не може да се бутира. Она USB Legacy support е уклучено и го листа УСБ драјвот на почеток, но никако да се бутира од него. Има некој сретнато вакво нешто?
Model name: GA-G31M-S2C
BIOS version: F6
M/B Rev: 1.1

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Dejan];2890481 напиша:
Имам GIGABYTE GA-G31M-S2C. Флешуван БИОС Ф6, наместено да се бутира од УСБ НДД, имам веќе направено УСБ од кое треба да се инсталира ВИН ХП (веќе работи на АСРОК плочи) и никако не може да се бутира. Она USB Legacy support е уклучено и го листа УСБ драјвот на почеток, но никако да се бутира од него. Има некој сретнато вакво нешто?
Model name: GA-G31M-S2C
BIOS version: F6
M/B Rev: 1.1
Да пробаш мануелно да бутираш од него. Стискаш F11 или кое и да е дугме да ти даде листа на драјвови од кои може да се бутира и да селектираш USB. Можда така ке пројде. Ако не, боцни цд-ром........

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Доста веќе со тие МСИ и да сум мислел дека се солидни ми се згади од форсирањево,изгледа дека најнормалните логични заклучоци не ти се јасни ако беа МСИ толку добри немаше секој втор тест за клок рекорд да биде на Асус или Гигабајт,каде се МСИ на тие тестови? друго за тоа дека се продале 300 X58 матични друг да лажеш...Една иста матична стои во Сет преку 3 месеца 2 исти матични стојат во Анхош преку 3 месеца
Евга плочата стоеше во Нико преку 4! така да ова не ти држи вода у никој случај! веруј дека ги пратам сите цени и продажбата уште кога излезе X58 како чипсет,ги немаше тука добри 2 месеци одкако излезе таа платформа најмалце.Доста со дезинформации и лаги.

Kajgana Shop

На врв Bottom