- Член од
- 25 септември 2008
- Мислења
- 8.785
- Поени од реакции
- 1.556
Абе какви пари какви чуда , љубовта е посилна од се :@@:@:$:2
па дали е вистинито...како шо кажав и претходно некој за пари и газот ќе си го дадат...ама има и некој шо парите не ги гледаат туку го гледаат она шо треба да се гледа кај машко/женскоДа не се лажеме 90% од девојќите избираат пари пред љубов. Тажно но вистинито.
Ја викам да се лажеме, процентов ти е убитачен, мајке ми. Ако ти си уверен дека 9 од 10 девојки кај нас се материјални кучки, тогаш жалам што судбината така те наместила да само на такви налетуваш.Да не се лажеме 90% од девојќите избираат пари пред љубов. Тажно но вистинито.
Ја викам да се лажеме, процентов ти е убитачен, мајке ми. Ако ти си уверен дека 9 од 10 девојки кај нас се материјални кучки, тогаш жалам што судбината така те наместила да само на такви налетуваш.
Ја те уверувам дека во моите опкружувања ни 5% не избираат пари пред љубов, а имам многу другарки и познавам цел куп девојчиња. Поимот „спонзоруша“ ми изгледа далечен и скоро митски, мада свесна сум дека во вакви услови логично е да се „развијат“ и таков вид на жени.
Не заборавај дека постои и трета „врста“, а тоа се девојки што милуваат да ги комбинираат љубовта и парите.
Секако, една од илјада би прифатила да има врска со некој што спие на картон и проси на Камени. Ама тоа е екстремно. Секоја девојка во својот партнер сака да гледа потенцијална иднина, и да има на што да ја основа таа иднина.
Значи, ти како машко, нормално дека треба да поседуваш основни средства за егзистенција за да се уклопиш во средината. Ама дека сите девојки барале куп пари, вили на Водно, коли у несвест, сепариња у диско (ова па, ова па :nesvest: )... Претерувате.
Не е поентата само да се каже. :wink:
Не те тепаме, ајутепајте ме.. ама ми пречи...неможам..тешко ми е..
и не станува збор, за тоа дали се осекам достоен или не.. едноставно...НЕМОЖЕ исто да ги восприемаме работите ако 20 години сме воделе различен живот..
сум имал обиди...и сум бил сиелн да издржам..ама со доза на неискреност кон себе...
малку ке му дојде оф топик..ама не дека не сум достоен за неа, него едноставно тешко е да се прифати улетување во таква врска. Ми се погодиле неколку поситуирани девојки од мене..и сум осекал дека нив апсолутно не им е битно колку имам јас...и љубовта тие ја воприемаа чисто исто така и ја даваа.. А кутар јас за мене љубовта е комплесксна работа, почнувајки од сакање, грижа, внимавање...премногу мисли истовремено ме обременуваат.ах..има за пишување на оваа тема...
утепајте ме.. ама ми пречи...неможам..тешко ми е..
и не станува збор, за тоа дали се осекам достоен или не.. едноставно...НЕМОЖЕ исто да ги восприемаме работите ако 20 години сме воделе различен живот..
сум имал обиди...и сум бил сиелн да издржам..ама со доза на неискреност кон себе...
малку ке му дојде оф топик..ама не дека не сум достоен за неа, него едноставно тешко е да се прифати улетување во таква врска. Ми се погодиле неколку поситуирани девојки од мене..и сум осекал дека нив апсолутно не им е битно колку имам јас...и љубовта тие ја воприемаа чисто исто така и ја даваа.. А кутар јас за мене љубовта е комплесксна работа, почнувајки од сакање, грижа, внимавање...премногу мисли истовремено ме обременуваат.ах..има за пишување на оваа тема...
Ке прифатам дека јас лошо сум објаснил.. мада пишав дека не се работи..за дух или его.. (ова постои со удел од 5% до 10%..како кај секоја личност верувам)..Не те тепаме, ај
Кој дел од тоа што таа е подобро ситуирана го гледаш како проблем? Дали затоа што ти е некако потсвесно наметнато (од културата во која живееме, општеството, навиките) ти да бидеш тој што ќе ја „згрижи“ материјално, почнувајќи од плаќање пијачки и купување подароци во врска, па се до издржување на семејството и „бидување“ глава на истото во брак?
Би се чувствувал деградирано ако дојдеш до ситуација да немаш пари да платиш пијачките, па да мора она да преземе? Или мислиш дека побогатите девојки се научени на шетање и вртење на сите можни места, а за тоа пак требаат пари...
Стварно ме интересира, што е тоа што толку ви го повредува духот кога сте со девојка со подобра финансиска состојба.
Не мислиш дека треба малце помалку внимание да му се посвети на еден ваков неважен елемент, барем додека збориме за врски?
Мислам дека нема да се зборува за врска ако воопште се појави ваков проблем, туку само за авантура...се зависи од должината на врската, а и исходот на евентуалната пројава на овој проблем зависи исто од должината на врскатаНе те тепаме, ај
Кој дел од тоа што таа е подобро ситуирана го гледаш како проблем? Дали затоа што ти е некако потсвесно наметнато (од културата во која живееме, општеството, навиките) ти да бидеш тој што ќе ја „згрижи“ материјално, почнувајќи од плаќање пијачки и купување подароци во врска, па се до издржување на семејството и „бидување“ глава на истото во брак?
Добро си увудела дека тоа е на жалост, наметнато од општествово
Би се чувствувал деградирано ако дојдеш до ситуација да немаш пари да платиш пијачките, па да мора она да преземе? Или мислиш дека побогатите девојки се научени на шетање и вртење на сите можни места, а за тоа пак требаат пари...
Секако дека ќе се чувствувам деградирано, односно во минатото сум наоѓал други причини, сум лажел дека неможам да се видам вечер, а не да кажам дека неам пари(па вечерта седејки дома или у маало ќе титкам и ќе праќам смс)за подоцна од тоа да ми се развијат проблеми, кавги, од секако одправданите сомнежи на парнерката...Девојките кој се научени да се во секоја шема секако дека ќе настојуваат и тебе да те внесат во тие шеми, нормално затоа што се горди со тебе сакаат да бидеш со нив, твоето присуство им годи, едноставно врската го “налага“ тоа...ако финансиски неможеш да го издржиш тоа, остануваш дома...е сеа ако цурата е верна, пред се како другар, нема да изелзе нели, но ако тоа е нејзиното друштво-другарки?...малце и нејасно...тука е прашање на некоја друга тема - дали воопшто те сака и како постапува ако не те сака? - ќе излезе сама, нема да излезе?
у осталом и ако немаш кеш за тие богати шеми, тешко и да се најдеш во врска со женска со длабок џеб, или пак ако се праиш фраер за една вечер со цела заштеда(или цела плата) ондак си се зезнал, или пак е тоа само спонзоруша на која нема да и оддадеш многу внимание.
има многу да се зборува, но едно е точно дека тешко да успееш да ја смениш, да не се наоѓа на сите шеми,едноставно тоа нејзе ја прави среќна, дали ќе те откачи затоа што не си дел од нејзината среќа и друштво во среќните моменти, зависи пак од љубовта која е најсилниот фактор кој ве поврзува
Стварно ме интересира, што е тоа што толку ви го повредува духот кога сте со девојка со подобра финансиска состојба. Сум приметила дека е проблем кај повеќе мажи.
незнам за другите, но јас истапувам со помалце самодоверба, или воопшто не истапувам...знам дека е погрешно, ама ете, тоа е на жалост, сурова реалност
Не мислиш дека треба малце помалку внимание да му се посвети на еден ваков неважен елемент, барем додека збориме за врски?
МисламНе те тепаме, ај
мислам дека не е тоа нејзиниот став, нема никогаш да го каже тоа, барем таков впечаток добив од претхотните постовиму викаш на дечкоти ..си можел боље да се средиш (мислејки на облеката..
јбг, и јас сум во тие студенстки, за многу најубаво денови, за мене со многу труд и замижување па да бидат убави(не зборам за студиите)...можеби и така е подобро...што вели...“Само вистинските пливачи се осмелуваат пливаат во матна вода“, или пак само тие успеваат да испливаат на целта..не е битно се разбирамеова било во студентариските денови..(мада уште се водам за студент..кога реално..и неможеш нешто посебно да заработуваш.. а ни таа..туку ги трошите парите на на старите
Имаш право не е таква..првичната реченица беше..(иди, бе среди се малку <--od еден муабет и два три поста....прилично гарантирам дека е ваква хухуху (позитино да се свати во секој случај ), a ja сменив реченицата posle za da va\i vo treto лицемислам дека не е тоа нејзиниот став, нема никогаш да го каже тоа, барем таков впечаток добив од претхотните постови
освен ако го користиш (нејзиниот)жиенскиот лик за да објасниш ситуација.ако е така сори