Има повеќе пари од мене, не сум достоен за неа

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Абе какви пари какви чуда , љубовта е посилна од се :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:::mad::mad:@:mad::mad:@:mad:::mad:@:mad::$:2:pipi: :)

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Да не се лажеме 90% од девојќите избираат пари пред љубов. Тажно но вистинито.:toe:

I

InF3cTeD

Гостин
Да не се лажеме 90% од девојќите избираат пари пред љубов. Тажно но вистинито.:toe:
па дали е вистинито...како шо кажав и претходно некој за пари и газот ќе си го дадат...ама има и некој шо парите не ги гледаат туку го гледаат она шо треба да се гледа кај машко/женско

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ја викам да се лажеме, процентов ти е убитачен, мајке ми. Ако ти си уверен дека 9 од 10 девојки кај нас се материјални кучки, тогаш жалам што судбината така те наместила да само на такви налетуваш.

Ја те уверувам дека во моите опкружувања ни 5% не избираат пари пред љубов, а имам многу другарки и познавам цел куп девојчиња. Поимот „спонзоруша“ ми изгледа далечен и скоро митски, мада свесна сум дека во вакви услови логично е да се „развијат“ и таков вид на жени.

Не заборавај дека постои и трета „врста“, а тоа се девојки што милуваат да ги комбинираат љубовта и парите.

Секако, една од илјада би прифатила да има врска со некој што спие на картон и проси на Камени. Ама тоа е екстремно. Секоја девојка во својот партнер сака да гледа потенцијална иднина, и да има на што да ја основа таа иднина.
Значи, ти како машко, нормално дека треба да поседуваш основни средства за егзистенција за да се уклопиш во средината. Ама дека сите девојки барале куп пари, вили на Водно, коли у несвест, сепариња у диско (ова па, ова па :nesvest: )... Претерувате.

Не е поентата само да се каже. :wink:

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Ја викам да се лажеме, процентов ти е убитачен, мајке ми. Ако ти си уверен дека 9 од 10 девојки кај нас се материјални кучки, тогаш жалам што судбината така те наместила да само на такви налетуваш.

Ја те уверувам дека во моите опкружувања ни 5% не избираат пари пред љубов, а имам многу другарки и познавам цел куп девојчиња. Поимот „спонзоруша“ ми изгледа далечен и скоро митски, мада свесна сум дека во вакви услови логично е да се „развијат“ и таков вид на жени.

Не заборавај дека постои и трета „врста“, а тоа се девојки што милуваат да ги комбинираат љубовта и парите.

Секако, една од илјада би прифатила да има врска со некој што спие на картон и проси на Камени. Ама тоа е екстремно. Секоја девојка во својот партнер сака да гледа потенцијална иднина, и да има на што да ја основа таа иднина.
Значи, ти како машко, нормално дека треба да поседуваш основни средства за егзистенција за да се уклопиш во средината. Ама дека сите девојки барале куп пари, вили на Водно, коли у несвест, сепариња у диско (ова па, ова па :nesvest: )... Претерувате.

Не е поентата само да се каже. :wink:

Точно е дека налетувам многу често на такви и можеби грешам, но не сакам да ги наречам материјални кучки бидејќи околностите ги навеле на тој начин да размислуваат.
Многу повеќе се виновни нивните родители, но ај да не расправам на долго и широко.
Јас никогаш не сум се чувствувал не достоен, но против некои работи не можам да се борам.

И уште нешто никогаш не го знаеш човекот додека не го запознаеш.

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
утепајте ме.. ама ми пречи...неможам..тешко ми е..
и не станува збор, за тоа дали се осекам достоен или не.. едноставно...НЕМОЖЕ исто да ги восприемаме работите ако 20 години сме воделе различен живот..
сум имал обиди...и сум бил сиелн да издржам..ама со доза на неискреност кон себе...
малку ке му дојде оф топик..ама не дека не сум достоен за неа, него едноставно тешко е да се прифати улетување во таква врска. Ми се погодиле неколку поситуирани девојки од мене..и сум осекал дека нив апсолутно не им е битно колку имам јас...и љубовта тие ја воприемаа чисто исто така и ја даваа.. А кутар јас :) за мене љубовта е комплесксна работа, почнувајки од сакање, грижа, внимавање...премногу мисли истовремено ме обременуваат.ах..има за пишување на оваа тема...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Нема врска. Никогаш не сум имал проблем со материјалната обезбеденост на тие шо ми биле девојки. Сите биле уреду на тоа поле, ни мање ни више.
У случај да она биде екстремно богата,нишо може само ќе има да ми купи уше едно шише кисела вода коа скрос ќе се начукам,или да плати за рендген снимка ако заебам нога дур сум пијан. Ако е другата крајност, начукан и со скршена нога ќе ме гушка до дома, а ја ќе повраќам. Двете ми одговараат:smir:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
и не станува збор, за тоа дали се осекам достоен или не.. едноставно...НЕМОЖЕ исто да ги восприемаме работите ако 20 години сме воделе различен живот..
сум имал обиди...и сум бил сиелн да издржам..ама со доза на неискреност кон себе...
малку ке му дојде оф топик..ама не дека не сум достоен за неа, него едноставно тешко е да се прифати улетување во таква врска. Ми се погодиле неколку поситуирани девојки од мене..и сум осекал дека нив апсолутно не им е битно колку имам јас...и љубовта тие ја воприемаа чисто исто така и ја даваа.. А кутар јас :) за мене љубовта е комплесксна работа, почнувајки од сакање, грижа, внимавање...премногу мисли истовремено ме обременуваат.ах..има за пишување на оваа тема...
Не те тепаме, ај :)

Кој дел од тоа што таа е подобро ситуирана го гледаш како проблем? Дали затоа што ти е некако потсвесно наметнато (од културата во која живееме, општеството, навиките) ти да бидеш тој што ќе ја „згрижи“ материјално, почнувајќи од плаќање пијачки и купување подароци во врска, па се до издржување на семејството и „бидување“ глава на истото во брак?
Би се чувствувал деградирано ако дојдеш до ситуација да немаш пари да платиш пијачките, па да мора она да преземе? Или мислиш дека побогатите девојки се научени на шетање и вртење на сите можни места, а за тоа пак требаат пари...

Стварно ме интересира, што е тоа што толку ви го повредува духот кога сте со девојка со подобра финансиска состојба. Сум приметила дека е проблем кај повеќе мажи.

Не мислиш дека треба малце помалку внимание да му се посвети на еден ваков неважен елемент, барем додека збориме за врски? :)

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
A be gluposti...
Ко отидов бруцош у Ск си фатив девојка. Пара ненормална, со своја кола, скопјанка:), а бе филмој.
Не дека сум голтар, имав/м пари у секој момент во мене и да почастам и за пијачка...мене ми беше сасвим ОК, ја сакав, ме сакаше, сексот беше одличен, никогаш не сум се чувствувал инфериорен спрема неа, сме се пијанчеле по свирки, некогаш плаќаше она, некогаш јас...
Арно ама со деца матеница не бива и се скраравме по некое време...до ден денес контакираме чат-пат, така да...треба да си ептен искомплексиран од нижа вредност за така да ги перцепираш работите...

Д

Демијан

Гостин

Нема везе тоа колку пари има таа и дали има повеќе од тебе.Најбитно е и на двајцата да не ви е грижа за тоа,да не преставува некој проблем.

Знаеш како викаат,како ќе ја научиш таква ќе биде.Ќе се отвориш и се ќе и кажеш.Ако има мозок девојката и ако те сака и сака да биде со тебе парите нема да и преставуваат проблем.

И на крај краева си има она пари нема да и се потребни твоите.Ако си и важна личност ќе се лиши од искачање низ 3 дискотеки во една вечер и од трошење 100 евра.

Битно е да не пробуваш да да се рамниш со неа.Отвори се и кажи и ги правилно работите.

Пример јас неам гајле во врска со тоа.Уффф како не се погоди некоја таква кај мене...:D

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78

Кој дел од тоа што таа е подобро ситуирана го гледаш како проблем? Дали затоа што ти е некако потсвесно наметнато (од културата во која живееме, општеството, навиките) ти да бидеш тој што ќе ја „згрижи“ материјално, почнувајќи од плаќање пијачки и купување подароци во врска, па се до издржување на семејството и „бидување“ глава на истото во брак?
Би се чувствувал деградирано ако дојдеш до ситуација да немаш пари да платиш пијачките, па да мора она да преземе? Или мислиш дека побогатите девојки се научени на шетање и вртење на сите можни места, а за тоа пак требаат пари...

Стварно ме интересира, што е тоа што толку ви го повредува духот кога сте со девојка со подобра финансиска состојба.

Не мислиш дека треба малце помалку внимание да му се посвети на еден ваков неважен елемент, барем додека збориме за врски? :)
Ке прифатам дека јас лошо сум објаснил.. мада пишав дека не се работи..за дух или его.. (ова постои со удел од 5% до 10%..како кај секоја личност верувам)..
Проблемот е друг...
1. Јас сум орал на нива, на мои 10 години (Додека тие се забавувале)
на 12 не сум идел на екскурзија за да мозам да си купам облека..
на 14 сум продавал цвеке на пазар (реално е дека..по фаца е тој што седи во кафич и пие кафe;..отколку јас :) (Sega znam ke ka\eme pa toa se dobri osobini..ама не и за дете на тие години...или да тропнеш кај директорот да му објасниш дека немаш пари за партиципација.. Верувам дека сето ова во детстката психа оставило траг.... и треба да го разглабаме во псхихолиогија
Пази го ова...сите тие работи..едноставно ме извајале како човек со поинакви потреби и погледи во однос на девојка која се и било сервирано на тацна.
Муабетот ми е... кај мене е проблемот.. Таа љубовта ја свака толку чисто и едноставно. Јас..признавам се обидувам и јас така да ја сватам..ама..неможам..
Во една прилика договорив кафе со прилично позната фацка... и се насмеав во себе.. ај ке се чекаме на рекорд :D...(немој да ми коментираш дека не е битно тоа :D)
Во моментов нема да се чувствувам деградирано...уопште..
имав девојка која ја чувстував подомнантна..по зрела, со поголема самодоверба ..посигурна (впрочем парите го носат тоа ..нели?)
2. Девојка со кука на водно? која патем..после тоа ми се покани на кафе..а на крај..ме натера да ја испратам..за да сватам дека и купиле нова кола..
3. Девојка чии родители се гастербајтери..и неможев да го најдам тоалетот...а јас веке сум бил во него.. (колку моја дневна соба :)
4.Devojka која си се допаднавме на прв поглед..а дојде мене студентарија да ме собере со ровер...
(кажи кој јебо сум а?..ниедна од нив не ме однесе во кревет..за жал :D)
конфузно објанувам извини..заслужуваш бољи одговори :D..mozebi utre.

На кратко сакам да кажам...таквите личности тешко е да бидат заедно поради самите навики, самото воспитување. Не е до парите...а сепак е последица од богатството.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Ако смеам и јас да се вклучам во расправијата :)

Добро си увудела дека тоа е на жалост, наметнато од општествово

Секако дека ќе се чувствувам деградирано, односно во минатото сум наоѓал други причини, сум лажел дека неможам да се видам вечер, а не да кажам дека неам пари(па вечерта седејки дома или у маало ќе титкам и ќе праќам смс)за подоцна од тоа да ми се развијат проблеми, кавги, од секако одправданите сомнежи на парнерката...Девојките кој се научени да се во секоја шема секако дека ќе настојуваат и тебе да те внесат во тие шеми, нормално затоа што се горди со тебе сакаат да бидеш со нив, твоето присуство им годи, едноставно врската го “налага“ тоа...ако финансиски неможеш да го издржиш тоа, остануваш дома...е сеа ако цурата е верна, пред се како другар, нема да изелзе нели, но ако тоа е нејзиното друштво-другарки?...малце и нејасно...тука е прашање на некоја друга тема - дали воопшто те сака и како постапува ако не те сака? - ќе излезе сама, нема да излезе?
у осталом и ако немаш кеш за тие богати шеми, тешко и да се најдеш во врска со женска со длабок џеб, или пак ако се праиш фраер за една вечер со цела заштеда(или цела плата) ондак си се зезнал, или пак е тоа само спонзоруша на која нема да и оддадеш многу внимание.
има многу да се зборува, но едно е точно дека тешко да успееш да ја смениш, да не се наоѓа на сите шеми,едноставно тоа нејзе ја прави среќна, дали ќе те откачи затоа што не си дел од нејзината среќа и друштво во среќните моменти, зависи пак од љубовта која е најсилниот фактор кој ве поврзува

Стварно ме интересира, што е тоа што толку ви го повредува духот кога сте со девојка со подобра финансиска состојба. Сум приметила дека е проблем кај повеќе мажи.
незнам за другите, но јас истапувам со помалце самодоверба, или воопшто не истапувам...знам дека е погрешно, ама ете, тоа е на жалост, сурова реалност

Мислам дека нема да се зборува за врска ако воопште се појави ваков проблем, туку само за авантура...се зависи од должината на врската, а и исходот на евентуалната пројава на овој проблем зависи исто од должината на врската

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Мислам :)
хипотетички случај:
Не посветуваме внимание на еден ваков неважен елемент...и се е супер..
му викаш на дечкоти ..си мочел боље да се средиш (мислејки на облеката..:)
и се е во ред..доколку..он ј аутнал комбинацијата,така му се сакало..набрзина се облекол..а ти пошо не обрнуваш внимание на тој елемент..и немаш дури и никакви задни намери.. си го плескаш у фаца ноншалантноо..

истата ситуација... само дечкото.. само тоа го имал да го облече...
(Ете една заебана ситуација..)
Не викам дека е невозможно, бидејки сум функционирал.. и да бидам искрен..ова било во студентариските денови..(мада уште се водам за студент:)..кога реално..и неможеш нешто посебно да заработуваш.. а ни таа..туку ги трошите парите на на старите :)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
му викаш на дечкоти ..си можел боље да се средиш (мислејки на облеката..:)
мислам дека не е тоа нејзиниот став, нема никогаш да го каже тоа, барем таков впечаток добив од претхотните постови:toe:
освен ако го користиш (нејзиниот)жиенскиот лик за да објасниш ситуација.ако е така сори

ова било во студентариските денови..(мада уште се водам за студент..кога реално..и неможеш нешто посебно да заработуваш.. а ни таа..туку ги трошите парите на на старите
јбг, и јас сум во тие студенстки, за многу најубаво денови, за мене со многу труд и замижување па да бидат убави(не зборам за студиите)...можеби и така е подобро...што вели...“Само вистинските пливачи се осмелуваат пливаат во матна вода“, или пак само тие успеваат да испливаат на целта..не е битно се разбираме

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
мислам дека не е тоа нејзиниот став, нема никогаш да го каже тоа, барем таков впечаток добив од претхотните постови:toe:
освен ако го користиш (нејзиниот)жиенскиот лик за да објасниш ситуација.ако е така сори
Имаш право не е таква..првичната реченица беше..(иди, бе среди се малку :) <--od еден муабет и два три поста....прилично гарантирам дека е ваква хухуху:) (позитино да се свати во секој случај :) ), a ja сменив реченицата posle za da va\i vo treto лице

Kajgana Shop

На врв Bottom