Има повеќе пари од мене, не сум достоен за неа

Член од
16 ноември 2008
Мислења
103
Поени од реакции
5
ок. значи ќе пробаш, тоа е финтава со темава, значи не ти пречи тоа и ќе пробаш...
јас нигде не реков дека нема да пробам но не во секој случај и не по секоја цена... знам колку можам да си ги пуштам нозете, знам колкава ми е чергата
А шо ти е граница

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
ок. значи ќе пробаш, тоа е финтава со темава, значи не ти пречи тоа и ќе пробаш...
јас нигде не реков дека нема да пробам но не во секој случај и не по секоја цена... знам колку можам да си ги пуштам нозете, знам колкава ми е чергата
па јованче муце....ако девојчето има черга подолга од твојата...а ти сакаш да си ги клајш ноџината таму на нејзината....едноставно ти се бендисва чупето а не ти е толкава чергата...шо ке прајш???мислам то е финтата со темава.....

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
па јованче муце....ако девојчето има черга подолга од твојата...а ти сакаш да си ги клајш ноџината таму на нејзината....едноставно ти се бендисва чупето а не ти е толкава чергата...шо ке прајш???мислам то е финтата со темава.....
не мислев баш буквално... не се изразив најдобро...
во секој случај дека и е подолга ама зависи од девојката и нејзиниот карактер... треба да се види најпрвин шо е и како е со момето, да се изанализира убаво па да видам дали би пробал

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Дали не сум сватил нешто.. едноставно доколку она се постави дека Јас не сум достоен за неа, фак ов.

А тоа, Јас сам да си го врежам во главата дека не сум достоен, нема никогаш да се случи. Јас сум тој што сум и ќе ме сака како таков.

:pipi:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
не мислев баш буквално... не се изразив најдобро...
во секој случај дека и е подолга ама зависи од девојката и нејзиниот карактер... треба да се види најпрвин шо е и како е со момето, да се изанализира убаво па да видам дали би пробал
a znaes li deka moze i da se vlijae na nejziniot karakter,pa duri i da se promeni(ako ima potreba)?ne e ova prosta matematika,tuka se isprepleteni mnogu kriteriumi,i na kraj rezultatot e TE BIVA ILI NE.nezavisno od nejziniot karakter i nejzinite zelbi i slicno,se e toa promenliva velicina.samo e prasanje TE BIVA ILI NE(vo slucaj koga za taa devojka vredi da se potrudis).

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
А тоа, Јас сам да си го врежам во главата дека не сум достоен, нема никогаш да се случи. Јас сум тој што сум и ќе ме сака како таков.

:pipi:
Муабетот е дали можеш ти, како маж, да се носиш со фактот дека она е финансиски помоќна од тебе. На оваа возраст може не ти значи ништо или чак го сметаш за додатен плус, ама кога ќе бидеш во брак нема да ти биде баш сеедно жена ти да биде таа што дома ги носи парите, зошто сте така програмирани да вие се грижите за жената, а малку мажи можат да поднесат да бидат егзистенцијално зависни од жена.

Прашање на его, чувство на моќ, контрола, способност, и што ти јас знам.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Па рака на срце колку што има мажи способни да носат пари за фамилијата има толку жени. Е сега егото. Па ако жената не ми префрла „Јас носам повеќе пари од тебе“ до тогаш нема да ме боли тоа толку, но и покрај тоа како татко и глава на фамилија (Патријахален израз нели) ќе се потрудам приходите да ги максимизирам. Некогаш не е се до платата туку и до трудот што се вложува.

Тоа треба партнерот да го цени.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Муабетот е дали можеш ти, како маж, да се носиш со фактот дека она е финансиски помоќна од тебе. На оваа возраст може не ти значи ништо или чак го сметаш за додатен плус, ама кога ќе бидеш во брак нема да ти биде баш сеедно жена ти да биде таа што дома ги носи парите, зошто сте така програмирани да вие се грижите за жената, а малку мажи можат да поднесат да бидат егзистенцијално зависни од жена.

pa i ne sme egzistencijalno zavisni od zena(toa ner se nejzini pari,tuku od tatko i),znaes li sto e razlikata megu nea i mene,ona e devojka koja sekogas se imala,i se i e dadeno bez da mrdne so prst,nikogas ne se potrudila za nesto da napravi,nikogas ne se zrtvuvala,ednostavno se i e dadeno od tatko i(taka da moze vo odnos na nego da se cuvstvuvam podredeno i da se odnesuvam so dlaboka pocit,a ne na nea(koga se vo prasanje parite))/a od druga strana sum jas, i se sto sum postignal vo zivotot e samo licno moja zasluga,moj trud,moe zrtvuvanje,taka da,vo odnos na nea sum pominal i sito i reseto,i koj mislis deka e vo prednost?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
pa i ne sme egzistencijalno zavisni od zena(toa ner se nejzini pari,tuku od tatko i),znaes li sto e razlikata megu nea i mene,ona e devojka koja sekogas se imala,i se i e dadeno bez da mrdne so prst,nikogas ne se potrudila za nesto da napravi,nikogas ne se zrtvuvala,ednostavno se i e dadeno od tatko i(taka da moze vo odnos na nego da se cuvstvuvam podredeno i da se odnesuvam so dlaboka pocit,a ne na nea(koga se vo prasanje parite))/a od druga strana sum jas, i se sto sum postignal vo zivotot e samo licno moja zasluga,moj trud,moe zrtvuvanje,taka da,vo odnos na nea sum pominal i sito i reseto,i koj mislis deka e vo prednost?
Е уште бетер удар на твоето џиновско машко его. Не на жена, на грбот на свекорот да живееш. :icon_lol: (или дедо, шо и да ти се паѓа татко и)

Ти сеа ептен навлезе, сито решето, почит, свекори, тргни тоа на страна, не е важен изворот на парите, важно е дека не си ТИ тој кој ги носи парите дома.
Сакал да признаеш или не, ќе ти биде тоа товар и нема да се чувствуваш најудобно. Ќе правиш се што е во твоја моќ да најдеш работа и да се докажеш во полето во кое по дифолт си најдобар.

Освен ако не си паразит што му годи да живее на туѓ грб. :icon_lol:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Мисис Псај има неверојатна дарба во “јакнењето“ на машкото его :icon_lol:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Јас најдлабоко жалам ако мојата искреност подзамисли неколку од вас во врска со паразитските планови за у брачната им иднина. :icon_lol:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
@PSYtisfaction
-kako prvo ako ona e bogata,t.e.tatko i e bogat,a jas rabotam normalna rabota,jas ne znaci deka sum lezac,nesposoben i parazit(vo sekoj slucaj sum posposoben od nea,zatoa sto ONA e legacot vo familijata,i zivee vrz grbot na tatko i celiot svoj zivot).i sto ti e problemot so toa DZINOVSKO MASKO EGO?pametta e sekogas pred nego.kako na zenskite ne im preci(pa i sekogas sakaat)mazot da zarabotuva poveke od niv,i da ima poveke pari?ako na zenite toa ne im e problem,zasto bi mi bilo na mene?
i sto e bitno koj ima poveke pari?i zasto pa jas ne bi nosel pari doma?ako e ona pobogata,znaci deka jas sum nesposoben?mazot li sekogas treba da gi nosi parite doma,toa li e tvoeto razmisluvanje?pa neli se ramnopravni i mazite i zenite?kade e sega taa ramnopravnost?sto sakas da kazes,deka mazot na zenata i potreben samo da nosi pari?
-lele pa i drugiot tvoj post,PARAZITSKI PLANOVI ZA VO BRAK?od kade sega ova?nikoj ne spomna nesto takvo.ili pak spored tebe maz vo brak so bogata zena,spored tebe e PARAZIT,a zena vo brak so bogat maz,spored tebe e USPESNA ZENA?

jas poveke bi rekol deka zenite se tie koi se taka programirani t.e.mazot da se grizi za niv,jas nemam problem so toa,i ne sum programiran taka,koga i devojkata za koja se raboti ne bi bila programirana taka,ne bi imalo nikakov problem.i najgolemiot problem im e na poveketo mazi bas toa sto zenite se programirani da bidat izdrzuvani od mazite,zatoa sto vo sprotivno ZENITE se tie koi mozat da go povredat maskoto ego i toa NAMERNO.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Алексу бре, не рипај, смири се. :icon_lol:

Не го измислив јас тоа, тоа така е од памтивек. Жената е таа која се грижи за благосостојбата на домот и семејството, мажот е тој кој ја осигурува егзистенцијата.
Е сега, со текот на вековите и модернизацијата нештата малку се промениле, особено откако во улогите на жената, покрај мајчинството и домаќинлукот, се додаде и работењето, ама принципот е тој и комплексот на маж кој заработува помалку (или ич) од својата жена потекнува баш од таму.

И јас сум за рамноправност, да ги делат обврските, да ги делат месечните примања и трошкови, ама ти кажувам како според мое гледиште би се чувствувал маж во состојба на пониска финансиска вредност во џепот од жената. Тоа е исто како што мажот сака да е тој што ќе ја теши жената кога плаче, а не обратно; или како ретко кој маж би прифатил да ги расте децата додека жена му оди на работа.

И се е тоа прашање на егото и како нештата се поставиле од секогаш, поаѓајќи од биолошкиот момент на посилен пол што до денес не се променил многу, иако доживеал одредени модификации.

И мене ни најмалку не би ми пречело ако заработувам повеќе од мажот; ама на маж ми секако би му пречело, сигурна сум. :wink:

@PSYtisfaction
jas poveke bi rekol deka zenite se tie koi se taka programirani t.e.mazot da se grizi za niv,jas nemam problem so toa
Е муабетов ти е кој е постар, јајцето или кокошката, нема точен одговор на ова прашање.

А јас не знам и не ме интересира дали ти имаш проблем со тоа,затоа што не зборев за тебе туку за целиот машки род генерално.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Џабе сите шпекулации и претпоставки, нема да знаете се дури не сведочите за еден ваков настан. Еве ви ја вистината, убаво спакована.

Комплексно прашање.

Вие и да се сакате, она да има пари да иде по 5 кафиња у ден, да плаќа карти за најскупите журки кои ти неможеш да си ги дозвилиш...нема да ви биде нешто многу од врската.
Заеби џенталменство, едноставно ако не можеш да си у трка со нејзините искачања, јебем ти врската. Исто и ако она не може да биде во трка со твоите, истото важи. Не иде ти да и ја плаќаш секоја карта и да ја частиш пијачка. Тогаш веќе е спонзоруша, а ако не е таква само ќе направиш да се чуствува како таква и ќе ја изгубиш.

Така да не е до парите, до класата во општеството во која се наоѓа е. Ако сакам да фатам девојка што искача у картел нема да можам да ја фатам пошо нема да ме пуштат мене на врата. Ме разбирате што сакам да кажам?
И тоа ова го кажуваме, ако некако сме успеале да стигниме до целта. Единствен логичен настан кој би можел е да се случи е ти да се дочепиш до значителна сума на пари и една вечер да се судрите во ист кафич, таа да е доволно пијана а ти доволно храбар. Што и да се случи тогаш... од следното утро па натака, не знам колку ќе може да има следни епизоди од приказнава.

Kajgana Shop

На врв Bottom