Има повеќе пари од мене, не сум достоен за неа

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
@JKD
-pa sto ako spomne deka ima poveke pari?toa ne e nikakov problem,barem za mene,jas ne ja gledam vrednosta na lugeto preku parite,taka da seedno mi e.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
@JKD
-pa sto ako spomne deka ima poveke pari?toa ne e nikakov problem,barem za mene,jas ne ja gledam vrednosta na lugeto preku parite,taka da seedno mi e.
сигурен ли си во ова друже размисли малку кога некој ќе ти вади низ нос дека тоа и тоа е по негова заслуга, да не биле нејзините пари ќе си се усрал у живот, и сл некои глупости значи не викам ја дека она ќе ми каже абе вол ја имам повеќе пари и сл. него викам за дадени ситуации кои ги имам видено, и да ти кажам право маваат на его тоа е тотално дискриминирачки и понижувачки

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
сигурен ли си во ова друже размисли малку кога некој ќе ти вади низ нос дека тоа и тоа е по негова заслуга, да не биле нејзините пари ќе си се усрал у живот, и сл некои глупости значи не викам ја дека она ќе ми каже абе вол ја имам повеќе пари и сл. него викам за дадени ситуации кои ги имам видено, и да ти кажам право маваат на его тоа е тотално дискриминирачки и понижувачки
-pa jas ne bi dozvolil tie prefrluvanja da mi mavaat na egoto,ednostavno ne se zamaram so takvi prazni zborovi(sekogas ima kako da i vratam),inaku jas sekogas se trudam da bidam PODOBAR covek od nekoja,a ne POBOGAT covek od nekoja.

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
тачно е тоа шо викаат, дека со кур не се печали...мегутоа, цуриве имаат една друга филозофија, односно дека ако се осекаат финансиски сигурни на било кој начин, се срекни секако ... така да ...ипак ако двајцата се слагаат у љубовта не би било проблем тоа, иако се слагам со горниот пост донекаде...има вистина и тоа...и ја сум видел такви случаеви, поготоо Скопје...

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
-pa jas ne bi dozvolil tie prefrluvanja da mi mavaat na egoto,ednostavno ne se zamaram so takvi prazni zborovi(sekogas ima kako da i vratam),inaku jas sekogas se trudam da bidam PODOBAR covek od nekoja,a ne POBOGAT covek od nekoja.
во ред тоа и е за почит но ја давам некои примери:helou:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
тачно е тоа шо викаат, дека со кур не се печали...мегутоа, цуриве имаат една друга филозофија, односно дека ако се осекаат финансиски сигурни на било кој начин, се срекни секако ... така да ...ипак ако двајцата се слагаат у љубовта не би било проблем тоа, иако се слагам со горниот пост донекаде...има вистина и тоа...и ја сум видел такви случаеви, поготоо Скопје...
more se pecali so k.r i toa kako da znaes(samo pogledaj po forumov sto zboruvaat zenite za seksot,i kakva uloga ima seksot vo nivniot zivot, pa ke ti stane jasno),inaku jas ne bi se otkazal taka lesno od ljubov,ubavina,dobar seks i sl.zaradi pari kako nekoi devojki,ama i pokraj seto toa prethodno navedeno koga bi imala i pari ,ne bi mi smetalo ama bas ni najmalku.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
И за тоа има решение, во секој момент доколку претера можеш да речеш чао, да и' посакаш среќен живот со парите.

Сепак за се' постои одредена толеранција, неможе преку парите да те контролира или малтретира психички.

На еден близок пријател, нешто слично му се случи. Имено, запозна девојка која веќе беше ситуирана, сопствен стан на 25 години, кола и супер работа.
Пријателов под ќирија но во однос на професијата супер работа, без проблем сам комплетно да се издржува.
И што се случува, после некое време заедно девојкава го убедува да се всели кај неа, дека и онака седат или кај неа или кај него и мачно е постојано да пренесуваат разни ствари од едниот кај другиот и сл.
Дечково, токму од оваа причина со потценувањето, уште на старт и напомена, дека ќе се согласи доколку она не се осмели ниту еднаш да му префрли за тоа што тој живее во нејзиниот стан. Бидејќи ете се случуваат и караници, непријатни разделби, при што тој би немал каде да оди, привремено би се засолнил некаде нормално, ама сите останати работи нема каде да ги смести.

После некоја пола година избива караница и девојкава нормално му го извлекува низ нос тоа дека тој живее кај неа. :toe:

Но во истиот момент другарчево вади огласи за издавање станови и врти броеви па кога таа гледа дека сеедно му е и дека е сериозен, почнува да го извинува, да го моли да остане итн. итн.

Следново лето ќе прават свадба. :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
добро сеа, не зборуваме за ева лонгорија дека ќе ја бркаме туку зборуваме за девојка од македонија која има повеќе пари од нас...
значи ете да речеме иста група сме на факултет, комшија ни е, другарка на брачеда ни, и уш колку сакаш начини има да знапознаеш женска, немора да е тоа во најјакото место за излегување во држава...
може така? :)
И јас не зборував за неа. И во Македонија луѓето се делат, па и да ти е комшивка некоја, може да се сопнува на тебе па да не те приметува, ако е од тие пребирливите и претерано дигнатите. За другите како што кажав, тие кои се однесуваат нормално и покрај тоа што имаат многу пари, не е проблем и да стапиш во контакт, а понатаму и во врска или мување, кој како му дојде.
Може така?:smir:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
И јас не зборував за неа. И во Македонија луѓето се делат, па и да ти е комшивка некоја, може да се сопнува на тебе па да не те приметува, ако е од тие пребирливите и претерано дигнатите. За другите како што кажав, тие кои се однесуваат нормално и покрај тоа што имаат многу пари, не е проблем и да стапиш во контакт, а понатаму и во врска или мување, кој како му дојде.
Може така?:smir:
Зборуваме за реткости :) богата, свесна за тоа и така воспитана а да не биде препотентна е реткост, и самата околина т.е нејзините најблиски другарки т.е оние кои и се наметнале по статус ќе ја осудуваат секоја нормална постапка и контакт со тие што се пониски, а знаеме колку се тежнее кон холивудски гламур нели :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Зборуваме за реткости :) богата, свесна за тоа и така воспитана а да не биде препотентна е реткост, и самата околина т.е нејзините најблиски другарки т.е оние кои и се наметнале по статус ќе ја осудуваат секоја нормална постапка и контакт со тие што се пониски, а знаеме колку се тежнее кон холивудски гламур нели :)
Да де. Со таква некоја немате шанси никој од вас кои реплицирате тука. Ако е некоја од тие ретките, можно е се`.:toe:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
@BRATOT
-mnogu ubavo kazano i potvrdeno so primer.za da nemas problemi so bilo koja devojka,prvenstveno treba da znaes da si gi kontroliras emociite,i da ne dozvolis emociite da nadvladeat nad razumot.a najcesto niedna devojka nema odgovor na prasanjata sto taa samata im gi postavuva na maskite.a i site znaeme deka zenata e mnogu poemocionalno osetliva od mazot,taka da...

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
@BRATOT
-mnogu ubavo kazano i potvrdeno so primer.za da nemas problemi so bilo koja devojka,prvenstveno treba da znaes da si gi kontroliras emociite,i da ne dozvolis emociite da nadvladeat nad razumot.a najcesto niedna devojka nema odgovor na prasanjata sto taa samata im gi postavuva na maskite.a i site znaeme deka zenata e mnogu poemocionalno osetliva od mazot,taka da...
are you a lady, aleks?...cause you talk quite wisely, i can feel it:smir:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
@DIVAJN
-a sto znaes pa ti za deckite sto repliciraat tuka i za nivnite psihofizicki moznosti,koga se vo prasanje zenite,samo jas znam eden kup slabosti koi gi poseduvaat zenite,i poradi koi odlucno tvrdam deka sekoja zena ,i toa bez isklucok moze da bide lesno osvoena od bilo koj maz.

-----<-<@
-sto ti e poentata so prasanjevo?i kakva vrska ima so temata?daj nesto poprecizno.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Да де. Со таква некоја немате шанси никој од вас кои реплицирате тука. Ако е некоја од тие ретките, можно е се`.:toe:
Реално гледано можеби има такви кои би имале шанса, да речеме пола со пола, една половина дискутанти кои би имале шанса и друга половина која е свесна колку да ги пушти нозете на чергичето и да си седи мадро гледајќи како другата половина добива шанса која што овие никогаш не би ја ни имале и се разбира со free advice да си седат мадро бидејќи се никој и ништо за некоја со педигре... но на крај, од кај ќе знаеме додека не се обидеме, можеби ќе налетаме не некоја исто толку грда колку и нас :toe:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Не би требало да се мислите :) Точно, ништо нема да изгубите... И ако вреди типката, нема да и биде битно ти колку пари имаш туку каков си у карактер :) Значи, ако знаеш како да и пријдеш, како да се однесуваш спрема неа и сл, нема да имаш проблем. Ако не вреди и гледа само на парите, нема да успееш да ја ќариш, ама боље за тебе :)
Знам едни што идеа, типот немаше скршен денар, а типкава вриеше... И он ја ќари неа :) Само што на неа не и беа битни парите... Ни на неа и сметаше тоа, ни на него...

Kajgana Shop

На врв Bottom