БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Извади си ја главата од песокот и прогледни. Не изигравај ној ( штраус ) крајно време е да ја видите вистината. Бај Тошо си отиде, а со него полека си одат и сите комунистички лаѓи. Дали знаеш дека Бугарската армија е осудена за извршување военни злосторства во првара светска војна и е заодлжена за тоа да плати репарации на Југославија и на Грција ? Дали си читал 500 страни доклад за тоа изнесен при потпишувањето на договорот при завршувањето на првата светска војна ? Дали знаеш дека през ПСВ во Драма избувнува Македонско востание со цел да се освободи Македонија од Бугарката окупација и е жестоко задушено со разстрелани 3000 луѓе спорде Бугарски данни, а според Грчки се убиени 50 000 ? Извади си ја главата од песокот те молам, и немој толку да им веруваш на Бугарската историја пишана од идиоти и за идиоти по времето на комунизмот.

Ти си извади главата бе Л'ЖЕЦ как не те е срам ... каде мешаш тука Драма втора светска и грцки претензии ... те грците македонска нација и држава не признават ако не знајш алучајно ... и на сликата нема б'лгарска униформа а шинел и офицер там нема да видиш от никава армија ... а по повод комунистическата историја ... ми точно тија комунисти раздаваха македонски паспорти в пиринско и м'лчаха като риби 45 години по македонскија в'прос да не развалјат спокојствието на ср'бските друзја

Куче те е правило , па затоа лаеш по секој кој е различен од тебе. За фактите има раздел историја, оди и ставај факти и дискутирај таму. Ама таму нешто избегнувате да ги читате фактите :vozbud:

Ti kazi koj te e pravil tebe? :-)

Доста бе ти , посра се со таа екзархија. Ви дозволиле Турците да правите Бугарски цркви во Македонија, за да можат полесно да го поделат и управуваат населението ( Divide et impera ) и тоа за тебе е доказ за Бугарскиот карактер на Македонија. Човек дури и да не е предубеден дека Бугарите се глупи кога ве чита тука нема начин да не стигне сам до тој заклучок :helou:
Проблема е тамо,дека населението во днешна РМ или големиот дел от нив се вклучуват со радост ком екзархиjaта.Зашто?Зашто не седат во Патриархиjaта,кадето са представени правата на сите христиjaни без бугарите,па одат во екзархиjaта,коjaто има правото да представja бугарскиот народ во Отоманската империja?
Зашто одат хората во Екзархиjaта?

Ти си извади главата бе Л'ЖЕЦ как не те е срам ... каде мешаш тука Драма втора светска и грцки претензии ... те грците македонска нација и држава не признават ако не знајш алучајно ... и на сликата нема б'лгарска униформа а шинел и офицер там нема да видиш от никава армија ... а по повод комунистическата историја ... ми точно тија комунисти раздаваха македонски паспорти в пиринско и м'лчаха като риби 45 години по македонскија в'прос да не развалјат спокојствието на ср'бските друзја

Тцтц, за жалење си ... Во една реченица изтресе толку многу глупости че дур ти се чудам како ги измисли. Комунистите раздавале Македонски паспорти во Пиринско :vozbud::vozbud::vozbud: и молчеле по Македонското прашање:vozbud::vozbud::vozbud:. Малиии, каков идиот :vozbud::vozbud::vozbud:

Ајде един доб'р потег от Македонија :back:

По време на заседанието б'лгарскијат евродепутат отново повдигна пред македонските власти в'проса за окајаното с'стојание на б'лгарските военни гробишта и паметници в Република Македонија, които набројават обшто 471 обекта. Тој припомни, че на територијата на Македонија са загинали обшто 18 692 б'лгарски војници. Кирилов изказа недоумението си зашто по този така важен за доброс'седските отношенија в'прос оште нјама никакво движение и от факта, че нјаколкократно писмата му до македонскија в'ншен минист'р Антонио Милошоски и до с'председателја на с'вместнија парламентарен комитет Александ'р Спасеновски остават без отговор.
От прис'стваштите македонски депутати Кирилов получи уверенија, че в момента се работи по в'проса за в'зстановјаване на паметника на полковник Каварналиев крај с.Валандово и на мемориала "Фердинандова чешма" крај град Дојран. Те изразиха увереност, че скоро ште б'де получено разрешение за в'зстановјаването им.
На вторија ден от заседанието Кирилов получи и отговор на писмото си до македонскија в'ншен минист'р, в което минист'р'т с'обштава, че е сезирал министерството на културата по повдигнатите в'проси.

http://www.focus-news.net/?id=n1087588

ОМО, таква ти е културата, нонстоп навреди на поробени твои поробени браќа од Пиринскиот дел?

Ти убаво ми зборуваш за востанието во Драма,па да кажеш нешто за поназад во времето-патриаршисти и екзархисти?Зашто голем дел от населението на РМ одат ком екзархиjaта?Чии интереси брани екзархиjaта во Отоманската империja?

Гледам многу често користиш споредба помеѓу патријаршисти и егзархисти како доказ за пристрасност кон некоја страна.Од две зла бирано е помалото (ако воопшто може да се смета дека имале избор).
Во контекст на ова за мене интересно би било за анализа што би се случило доколку се појавело движење за католицизам (или протенстантизам) во тој историски период а во однос на македонското национално прашање.

Проблема е тамо,дека населението во днешна РМ или големиот дел от нив се вклучуват со радост ком екзархиjaта.Зашто?Зашто не седат во Патриархиjaта,кадето са представени правата на сите христиjaни без бугарите,па одат во екзархиjaта,коjaто има правото да представja бугарскиот народ во Отоманската империja?
Зашто одат хората во Екзархиjaта?

Абе не ми кажувај вицеви овде , со радост се биле вклучувале во екзархијата. Може и банкет да правеле по тој случај . Тоа ме наведува на мислата понапред во темата каде некој беше пишувал дека Македонското население ги закопувало Буграските трупови во дворови оти мислеле декас е од иста националност како нив, на кое Трн ( или Братот не памтам ) врати дека некој можеби за среќа си закопувале и по еден - двајца околу куќа. :vozbud:

Тебе нема што да те привлекувам во ОМО. Таму Татари не примаме :pos2:. Кога ќе се приберам ќе ти се јавам специално да те видам каков маж си . Само ти кажав да не стане така да си ги собираш забите со строшени раце насред петрич.

ОК. Те чекам. Ке пробаме прво Благоевград, ако сакаш Петрич. Ке се честиме. А питај во Петрич за Вампиро.:devil3::devil1::devil1::devil1::devil1::devil1::devil3:Убаво ке си поминеш братко. Биди жив и здрав. јазе сум положителен човек.:)
Се едно ке те чека Ванче.

ОМО, таква ти е културата, нонстоп навреди на поробени твои поробени браќа од Пиринскиот дел?

Бе како така сите станавте од Пиринскиот дел ? Немој тие филми на мене, сум ги гледал доволно до сега :helou: Тие ако ми се браќа нема во секој втор збор да навредуват Македонија и Македонците. Тие се Татари одродени и платеници на Курокачанов и на Болен Сидеров, па да се унапредат во партијата им даваат задачи да доаѓаат овде и да провоцират .

:pos2:
Тебе нема што да те привлекувам во ОМО. Таму Татари не примаме :pos2:. Кога ќе се приберам ќе ти се јавам специално да те видам каков маж си . Само ти кажав да не стане така да си ги собираш забите со строшени раце насред петрич.

ОК. Те чекам. Ке пробаме прво Благоевград, ако сакаш Петрич. Ке се честиме. А питај во Петрич за Вампиро.:devil3::devil1::devil1::devil1::devil1::devil1::devil3:Убаво ке си поминеш братко. Биди жив и здрав. јазе сум положителен човек.:)
Се едно ке те чека Ванче.

Плашиш гаргите мочко :vozbud: Тоа прекорот вампиро да не од изгледот на твојата фаца ?

Заеби го хомото
Гледај днеска какво са изјавили македонски депутати и Антонио Милошоски

От прис'стваштите македонски депутати Кирилов получи уверенија, че в момента се работи по в'проса за в'зстановјаване на паметника на полковник Каварналиев крај с.Валандово и на мемориала "Фердинандова чешма" крај град Дојран. Те изразиха увереност, че скоро ште б'де получено разрешение за в'зстановјаването им.
На вторија ден от заседанието Кирилов получи и отговор на писмото си до македонскија в'ншен минист'р, в което минист'р'т с'обштава, че е сезирал министерството на културата по повдигнатите в'проси.

Абе не ми кажувај вицеви овде , со радост се биле вклучувале во екзархијата. Може и банкет да правеле по тој случај . Тоа ме наведува на мислата понапред во темата каде некој беше пишувал дека Македонското население ги закопувало Буграските трупови во дворови оти мислеле декас е од иста националност како нив, на кое Трн ( или Братот не памтам ) врати дека некој можеби за среќа си закопувале и по еден - двајца околу куќа. :vozbud:

Ами плебесцита убаво го показва онова,което ти отричаш.:smir:
Зашто не си седат во патриаршиjaта?

Гледам многу често користиш споредба помеѓу патријаршисти и егзархисти како доказ за пристрасност кон некоја страна.Од две зла бирано е помалото (ако воопшто може да се смета дека имале избор).
Во контекст на ова за мене интересно би било за анализа што би се случило доколку се појавело движење за католицизам (или протенстантизам) во тој историски период а во однос на македонското национално прашање.

Да така е.Ова е като лакмус за настроениjaта на хората во рамките на Отоманската империja.Создаването на тази екзархиja е за цел да брани интересите на бугарите во Отоманската империja.А уште поинтересно е дека е имало опити за образуване на католическо влиjaние,но екзархиjaта е бранела епархиите си.

Ами плебесцита убаво го показва онова,което ти отричаш.:smir:
Зашто не си седат во патриаршиjaта?

Еве јоаким ти е одговорил, ама јавно не го читаш. Затоа ќе ти пастирам пак неговиот одговор :

„Гледам многу често користиш споредба помеѓу патријаршисти и егзархисти како доказ за пристрасност кон некоја страна.Од две зла бирано е помалото (ако воопшто може да се смета дека имале избор).
Во контекст на ова за мене интересно би било за анализа што би се случило доколку се појавело движење за католицизам (или протенстантизам) во тој историски период а во однос на македонското национално прашање.„

Инаку и јас имам прашање за тебе . Ако го забранат рпавославието и мора да бираш нова религија која ќе одбереш ? Католицизам или Муслиманство ? Така и Македонците са ја избрали помалата белја.

Бе како така сите станавте од Пиринскиот дел ? Немој тие филми на мене, сум ги гледал доволно до сега :helou: Тие ако ми се браќа нема во секој втор збор да навредуват Македонија и Македонците. Тие се Татари одродени и платеници на Курокачанов и на Болен Сидеров, па да се унапредат во партијата им даваат задачи да доаѓаат овде и да провоцират .
Семоќници невидени биле тие Каракачанов и Сидеров, алал да им е. Инаку доаѓаат тука други освестени Пиринци, или ти сам си, за куриозитет?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom