Пушти линк на тоj фамозен форум да видиме што толку страшно има во неговата реклама!
Абе ти верно не си саглам со паметот... На десет места напишав дека само сум ја пренесол сликата од друг форум, а тој што е ставил сликата на форумот пишува дека ја е презел од некој бугарски полициски форум. Читај внимателно и се образовај.
Не ти е добро мислењето. Се додека не докажеш дека на сликата стои Бугарин во Македониjа за време на ПСВ коj немал друга работа па позирал со глава на човек, барем засега од непозната националност (а се алудира дека е Македонец, нели), името на фотографот не значи ништо.
Што да ти докажувам на тебе, кога сликаротшто ја правил сликата кажува дека тоа е Бугарски полицај со Македонска глава во рацете по време на првата светска воја. Ти кажав каде е погребан, ако се сомневаш во неговите думи оди прашај го.
Според википедија за фотографот - Рајс:
Upon the invitation of the
Serbian Government he carried out an inquiry on
Hungarian,
German and
Bulgarian atrocities in Serbia during
World War I and published the reports in European papers. He went as a member of Serbian Government at the
Peace conference in
Paris. When Serbia was overrun in 1915 he joined the Serbian Army in its retreat across
Albania to return with the victorius Serbian Army when it liberated Belgrade in the final days of the war. He was known as a great friend of Serbia and the Serbian people and after the war he stayed to live in Serbia.
1. Това не е б'лгарска униформа.
2. Главата е на некој србин - нај-вероватно убиец или насилник.
Кога ја читаш википедија не ја читај како ѓавол библија. Да те прашам зошто намерно си го изпуштил тој дел од статијата ?
„
After his death his body was buried in the cemetery
Topcidersko groblje and, at his own request, his heart on the mountain
Kajmakčalan in back then southern Serbia, today FYROM.„
Според википедија тои сликал злосторствата во Србија, ама тогаш Македонија се смета како дел од Србија, па затова пишува дека е сликал во Србија. Инаку е сликал изклучиво во Македонија и пред да умре последна желба му е било да го закопаат во Македонија. Затоа е погребан во Кајмакчалан. Е сега твоите заклучоци не чинат ни една червена .
Лажго е ОМОпирин. П'рвом викаше дека работи лондонската бирза. А она во недела не работи. Па и като му гледам економските знанија.:pos2:Сигурно мие нужници.
омопирин-"...Мама ви дееба Татарска мрсна. Ега измрете сичките !!!!..."
А постовите му ного ме аресоват. Покажоват омраза кум БГ. Постоенно навредува бугарите. Вака покажува дека ОМО е антибугарска партија. Деноношно работи момчето за изграждане на ваков обрз на така наречената партија. А ваква партија нема место во политичкиот живот на БГ. Да биде жив и здрав.
Абе зошто кога некој ви ја покаже вистината одма сите Татари во еден глас викате дека е лажго ? Ве е страв од вистината , или така ради естетика плукате ? Ти кажав порано каде работам и за која компанија.Инаку тука нужниците ги мијат изклучиво Бугари дојдени од Бугарија да работат, ама немат шанси да земат некоја добра работа бидејки се прости повеќето и тоа што можат да го работат е да мијат нужници , и да метат улиците. Сега ако сакаш верувај, ако сакаш не. А денеска бев на работа за да си ги рпипремам анализите за вечерва. Ако не ти е јасно Берзата отвара ноќе на 12 и сакам да сум подготвен. Нашата фирма прави економски анализи и требаше да ги средам вестите од викендот кога не работиме. Инако моите ставови и ставовите на ОМО Илинден ПИРИН не можеш да ги ставаш во иста корпа бидејки овде не сум како представник на партија , а како човек кој е доден да се дружи со пријатели. За твој жал Татарите на форумот не се на листата ми со пријатели. Уживај и престани најсетне да ме клепаш пред лугето оти затоа нема да ти ја зголемат платата. Или ќе ја зголемат, кој знае ?
omopirin, добре си се потрудил да научиш литературен македонски,
вјарвам, че добре владееш и литературен српски.
Добре си разбрал и задачата, којато са ти поставили.
Само една простичка истина не си разбрал:
Човек може да избира много п'тишта в живота,
само дето никој не може да избира Татковината си,
а с'што така не може да избира мајка си и башта си.
И дано ти е простено един ден...
Абе бот таков, мојата и твојата Татковина се две различни нешта, дали си го осознал веќе ? Твојата Татковина е Татарстан, и си дошол од Азија , а мојата е Македонија и там сум роден и там ќе умрам. Ти препорачувам кога ќе си го отвориш новиот акаунт да се крстиш омопирин2. Тогаш ќе можеш уште полесно да им замачкуваш очите на лугето и да се представуваш за мене.