БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Омопирин, добро утро. Убав ден да имаш. Да те прашам нешто? Спиеш ли ти! Те гледам цел ден и ноќ си бил активен и со конструктивен приод за македонската кауза допринесуваш. Или сте “ две тела у једном телу“. Каква кондиција, човече. Па, да ти остана комунистичката партија на власт и додатен додаток ке имаше, ем во партиските одмаралишта ке користеша, ем млади девојки ке те служеа. Вака, трошки се фрлаат. Да ли се исплати? Сепак, не мислам дека е на личен план и некој убава бугарка ти удрила корпа. Што ке е причината за конструктивноста твоја. Ке ни помогнеш на сите добронамерни во Македнија и околу Македонија.:helou:

Те интересира причината за конструктивноста моја а ? А мене друго ме интересира, немој само да изпадне дека те навредувам, извини ако е така ама сакам да ти поставам едно лично прашање ? Кога дркаше во интернет кафичот за која си мислеше ? За некоја Бугарка сигурно, па затоа си толку конструктивен спрема Татарите. Баш ми е интересен одговорот на тоа прашање , оти се повеќе почнувам да си мислам дека во тој омилен момент во интернет кафичот во глава ти е бил Азис можеби. Ако треба да ти уредам некој постери од него , па да не одиш по интернет кафичи да си го гледаш и да ти станува драго :vozbud:

ОМО, на сликата да се гледа горе исбришаното бидеjќи нели го знаеш изворот и да видиме линк од бугарскиот форум на коj божемски величале такви чинови од нивната армиjа.

П.С. Инаку првин велиш се работи за воjник, а подоцна за полициски служител”. Вероватно мислиш службеник. Мислам чим си експерт нема да биде проблем да покажеш бугарски униформи од овоj период. Онака, за споредба.

На сликата де се гледа горе исбришаното бидеjќи нели го знаеш изворот и да видиме линк од бугарскиот форум на коj божемски величале такви чинови од нивната армиjа.

Уф, уште еден малограмотен полуидиот. Ајде врати се назад, прочитај ги мојте постови, види сликата, види и линкот , и замисли дали има смисла твоето прашање.

Р.С. абе таа заран тројца сте на работа или сега ќе се појави уште некој ? :pos2:

П.С. Инаку првин велиш се работи за воjник, а подоцна за полициски служител”. Вероватно мислиш службеник. Мислам чим си експерт нема да биде проблем да покажеш бугарски униформи од овоj период. Онака, за споредба.

Да ти барам Бугарски полициски униформи по интернет немам време. После 30 мин одам на работа и времето ми е скапо. Имаш интернет, имап и Гугл. Оправај се сам .

Лажец постирај сликата без избришанија текст и с оригинален извор а не от македонскиа форум виртуал македонија.Дај да видим бугарските форуми де се величае този чин.Тито освен на евтини манипулации на друго не ви научи:nenene:

Пичкински однос. Немал време, ќе одел на работа недела сабаjле, и такви финти евтини. Едноставно не можеш да го докажеш тоа што тврдиш. Обичен лажго.

Лажец постирај сликата без избришанија текст и с оригинален извор а не от македонскиа форум виртуал македонија.Дај да видим бугарските форуми де се величае този чин.Тито освен на евтини манипулации на друго не ви научи:nenene:

Тоа се вика нагла Татарска семка.

Пичкински однос. Немал време, ќе одел на работа недела сабаjле, и такви финти евтини. Едноставно не можеш да го докажеш тоа што тврдиш. Обичен лажго.

Пријателе, тебе нешто ти фали од паметот... Што треба да ти докажувам тука ? Ја гледаш сликата или си ќорав ? Не се чудам дека и си паднал во Татарската пропаганда. Не можеш 2% логика да извадиш. Ти ја дадов сликата, ти дадов и Сликарот кој ја е правил, Ти дадов и линк во интернет да го провериш дека е напишано. Што треба да ти докажам повеќе ? Да ти го донесам тој што се сликал со главата ли ?

Те интересира причината за конструктивноста моја а ? А мене друго ме интересира, немој само да изпадне дека те навредувам, извини ако е така ама сакам да ти поставам едно лично прашање ? Кога дркаше во интернет кафичот за која си мислеше ? За некоја Бугарка сигурно, па затоа си толку конструктивен спрема Татарите. Баш ми е интересен одговорот на тоа прашање , оти се повеќе почнувам да си мислам дека во тој омилен момент во интернет кафичот во глава ти е бил Азис можеби. Ако треба да ти уредам некој постери од него , па да не одиш по интернет кафичи да си го гледаш и да ти станува драго :vozbud:

Србо- затоа што јас секој го нарекувам така кој ме вика Канзур,кој е друга личност, види вака.Тоа што почнуваш да мислиш е добро. Можеше и порано да почнеш да мислиш. Не ми одговори на констатацијата за твојот контруктивен приод кон желбата на Македнија за побрз влез во НАТО и ЕУ. :helou:

На сликата се гледа човек во униформа со одсечена глава во рака. Сумлива работа е тоа што фали надписот. Намерно? Ти тврдиш дека се работи за бугарски полицаец, па воjник, а можда нешто друго, во Македониjа за време на ПСВ. Jас те предизвикувам да го докажеш тоа бидеjќи ти си човекот коj jа пласира таа информациjа”.

Србо- затоа што јас секој го нарекувам така кој ме вика Канзур,кој е друга личност, види вака.Тоа што почнуваш да мислиш е добро. Можеше и порано да почнеш да мислиш. Не ми одговори на констатацијата за твојот контруктивен приод кон желбата на Македнија за побрз влез во НАТО и ЕУ. :helou:

Исто и ти не ми одговори на мојто прашање. Ако се срамиш пред сите прати ми ПП. :helou:

На сликата се гледа човек во униформа со одсечена глава во рака. Сумлива работа е тоа што фали надписот. Намерно? Ти тврдиш дека се работи за бугарски полицаец, па воjник, а можда нешто друго, во Македониjа за време на ПСВ. Jас те предизвикувам да го докажеш тоа бидеjќи ти си човекот коj jа пласира таа информациjа”.

На сликата има избришан дел , и ако си читал внимателно тоа што сум цитирал, тој што ја ставил сликата го избришал зошто таму имало реклама на форумот од каде ја зедол сликата. Јас мислам дека за секој кој може да размислува нормално наведов доволно докази, дадов линк и дадов името на тој што ја правел сликата. Е сега ако немаш само бумбари меѓу ушите ќе напишеш во гугл името на сликарот, ќе притиснеш на слики и ќе се образоваш. Ако и тоа не ти е доволно, појди на Кајмакчалан ( Ова не го знам точно каде е , ама е некаде во Мариово, каде е погребан сликарот) Изрови го човекот од гробот ( тоа со изровувањето е стар Бугарски патент ) и го прашај за повеќе подробности.

Едит : Посебно за тебе, бидејки гледам дека ти е тежко да бараш во интернет ќе ти ставам еден линк од една тема од овој форум каде има доволно такви слики. Е сега гледај ги и прашувај за секоја една дали е вистина , или е фалшификат Братот. Јас стварно морам да одам на работа сега. Пријатно читање!

http://www.forum.kajgana.com/showthread.php?t=25981

На сликата има избришан дел, тој што ја ставил сликата го избришал зошто таму имало реклама на форумот од каде ја зедол сликата.
Пушти линк на тоj фамозен форум да видиме што толку страшно има во неговата реклама!

Јас мислам дека за секој кој може да размислува нормално наведов доволно докази, дадов линк и дадов името на тој што ја правел сликата.
Не ти е добро мислењето. Се додека не докажеш дека на сликата стои Бугарин во Македониjа за време на ПСВ коj немал друга работа па позирал со глава на човек, барем засега од непозната националност (а се алудира дека е Македонец, нели), името на фотографот не значи ништо.

Пушти линк на тоj фамозен форум да видиме што толку страшно има во неговата реклама!

Не ти е добро мислењето. Се додека не докажеш дека на сликата стои Бугарин во Македониjа коj немал друга работа па позирал со глава на човек, барем засега од неизвестна националност (а се алудира дека е Македонец), името на фотографот не значи ништо.

Според википедија за фотографот - Рајс:

Upon the invitation of the Serbian Government he carried out an inquiry on Hungarian, German and Bulgarian atrocities in Serbia during World War I and published the reports in European papers. He went as a member of Serbian Government at the Peace conference in Paris. When Serbia was overrun in 1915 he joined the Serbian Army in its retreat across Albania to return with the victorius Serbian Army when it liberated Belgrade in the final days of the war. He was known as a great friend of Serbia and the Serbian people and after the war he stayed to live in Serbia.

1. Това не е б'лгарска униформа.
2. Главата е на некој србин - нај-вероватно убиец или насилник.

Не ти е добро мислењето. Се додека не докажеш дека на сликата стои Бугарин во Македониjа за време на ПСВ коj немал друга работа па позирал со глава на човек, барем засега од непозната националност (а се алудира дека е Македонец, нели), името на фотографот не значи ништо.

Па, нормално е дека не е. Вака Бугарите не се сликале. Тоа е , обично, поза на паравоени формации. Од тип на усташи, четници, и сл. Регуларна војака, чија да е била, нема такви искуства.Тогаш во Македонија за време, на Првата светска војна е имало само бугарска регуларна вијска. Ама, човекот е на задача да шири омраза према Бугарите, и тоа ти е .

Па, нормално е дека не е. Вака Бугарите не се сликале. Тоа е , обично, поза на паравоени формации. Од тип на усташи, четници, и сл. Регуларна војака, чија да е била, нема такви искуства.Тогаш во Македонија за време, на Првата светска војна е имало само бугарска регуларна вијска. Ама, човекот е на задача да шири омраза према Бугарите, и тоа ти е .

А ти си на задача да шириш љубов спрема бугарите на секој отворен топик кој и најмалце има допирна точка со бугарите?
И после речи не не, не сум јас !

Nemoj taka za Tito,od nego nie naucivme za edna chervena... :smir:

Лажго е ОМОпирин. П'рвом викаше дека работи лондонската бирза. А она во недела не работи. Па и като му гледам економските знанија.:pos2:Сигурно мие нужници.

омопирин-"...Мама ви дееба Татарска мрсна. Ега измрете сичките !!!!..."

А постовите му ного ме аресоват. Покажоват омраза кум БГ. Постоенно навредува бугарите. Вака покажува дека ОМО е антибугарска партија. Деноношно работи момчето за изграждане на ваков обрз на така наречената партија. А ваква партија нема место во политичкиот живот на БГ. Да биде жив и здрав.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom