БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Ем криви ем конвенции барат.

Ако бре Блгари... Ќе ви се врати.

Кршите многу меѓународни закони и закони на Македонија.
Очекувам критика од Јавноста (домашна и страна) и соодветна реакција од Претседател, Влада, Парламент, МНР(дотераните), АРМ(чиновите), МВР, Правосудните Органи и нашиот омилен еден и единствен Феуре :pos2: кој по кратката изјава ќе премине на темата дека Македонија нема ЕУ и НАТО оти нема демократија (а замисли туѓа војска со пушки се шета, по демократија здравје).

А за сите будали Македонци што се препукуваат СДС - ВМРО-ДПМНЕ да замолчат бидејки не е домашен проблем овој.:back:

А за сите будали Македонци што се препукуваат СДС - ВМРО-ДПМНЕ да замолчат бидејки не е домашен проблем овој.:back:

Kako sho vidov sluchkava bila na 4ti Noemvri...i te kako domashen problem e..znachi nekoj im dozvolil sigurno ili go zabolelo za toa sho se sluchilo tamu na tie grobishta...a trebalo da go zaboli!

Kako sho vidov sluchkava bila na 4ti Noemvri...i te kako domashen problem e..znachi nekoj im dozvolil sigurno ili go zabolelo za toa sho se sluchilo tamu na tie grobishta...a trebalo da go zaboli!

Се извинувам самоутепанство со „домашен случај“ сакав да дадам значење на политичките препукувања.

А тебе лично што те заболе постот, сега што да правам... жално е што сам знаеш да се класифицираш а незнаеш да се оделиш малку од тоа.

Ај те молам доста веќе празно говорење и барање на печатни грешки и лапсузи... кажи отворено што мислиш... немора на мене да ми зборуваш.

1. Не е никој крив што им дал дозвола (како што ти кажа блгаринот „Женевска конвенција“)
2. Крив е некој што им дозволил да се шетаат со шмајзери.
3. НАЈ КРИВИ во овој случај се Бугарите (значи Амбасада, Држава и сите други блгарски структури што учествуваа во организирањето).
4. КРИВИ СЕ и НАТО (ако се покаже дека овие се војници од Косовската мисија, а и да не е така Блгарија секако е во НАТО)
5. Не се криви ВМРО-ДПМНЕ (сеуште, викам сеуште бидејки чекам остра реакција), не се криви СДС (нели не се на власт и немаат никакво овластување да се бават со тие работи), не е крив ни претседателот (сеуште, викам сеуште бидејки чекам остра реакција).

За тебе спецјално

Точка 6 - Ние не сме криви што некој провоцира. Едонставно тие работи треба да престанат, ама ти тоа не го гледаш така. Ти гледаш дека секој Македонец кој што не е истомисленик со тебе е будала. За жал другите го немаат истото мислење и малку се тие што слепо ти веруваат. Ти едноставно имаш на мета едно и само тоа едно нешто го следиш. Уште малку и тоа што Хрватите и Србите не се сакаат ќе испадне кривица на владата т.е. ВМРО-ДПМНЕ. Затоа пак по кој знае кој пат ќе ти кажам олади малце на партиска линија и искрено те замолувам да не реплицираш на мои коментари со цел испревртување на зборови и лични „партиско ориентирани“ препукувања.

2. Крив е некој што им дозволил да се шетаат со шмајзери.

Vo nishto ne si me demantiral nego samo potvrduvash deka krivicata e kaj nas t.e. do vlastite e shto si dozvolile tugja vojska so ogneni oruzhja da se motaat po Makedonska Teritorija.Znachi prashanje : Koj e vinovnikot shto doshle so pushki i slichno na nasha teritorija?Cacko?Koljo Dijamantot?Koj?

P.S. Nikade ne go smeshav DPMNE, ne gi vrti tezite, rekov minsterkata za vnatreshni i ministerot za odbrana...sho e logichno za vakov tip na nastan da tie 2 ministerstva da se odgovorni a ne DPMNE ili nekoj tret ili chetvrt!

Прво да прашам... Грдиот Пртко ти да не го пиша ова??? Во твој стил е, т.е. еднаков со последниот твој пост.???:nenene:
После да ви кажам вам на сите "фили", и "мани" ------ срам ми е што сте дел од мојот народ, напатен, МАКЕДОНСКИ и едвај чекате очи да си извадите..:nenene:
Некој негде ги спомна Васил и Самоил?????
Ма, немојте лицемери....

????

Vo nishto ne si me demantiral nego samo potvrduvash deka krivicata e kaj nas t.e. do vlastite e shto si dozvolile tugja vojska so ogneni oruzhja da se motaat po Makedonska Teritorija.Znachi prashanje : Koj e vinovnikot shto doshle so pushki i slichno na nasha teritorija?Cacko?Koljo Dijamantot?Koj?

P.S. Nikade ne go smeshav DPMNE, ne gi vrti tezite, rekov minsterkata za vnatreshni i ministerot za odbrana...sho e logichno za vakov tip na nastan da tie 2 ministerstva da se odgovorni a ne DPMNE ili nekoj tret ili chetvrt!

А бре како да не ги гледаме гејците и татарите што зборуваат по нет... многу си научил од нив.

Ем криви ем конвенции барат.

Ако бре Блгари... Ќе ви се врати.

Кршите многу меѓународни закони и закони на Македонија.
Очекувам критика од Јавноста (домашна и страна) и соодветна реакција од Претседател, Влада, Парламент, МНР(дотераните), АРМ(чиновите), МВР, Правосудните Органи и нашиот омилен еден и единствен Феуре :pos2: кој по кратката изјава ќе премине на темата дека Македонија нема ЕУ и НАТО оти нема демократија (а замисли туѓа војска со пушки се шета, по демократија здравје).

Абре луѓе што сте ми чудни, па добро бе, овие работи ги кажувате како АРМ да не знаело за тоа, па да му се сневиди нашата армија, сигурно не е до толку глупа да не примети како влегуваат во државава автоматски пушки, и Бугарска војска во не свечена униформа, значи ова е веќе договорено, ако толку сакате да кривите некој, кривете ја Владата, не Бугарите....
Сега тоа е вистината.
АРМ е најмногу виновна за овој инцидент, и државата.....

Абре луѓе што сте ми чудни, па добро бе, овие работи ги кажувате како АРМ да не знаело за тоа, па да му се сневиди нашата армија, сигурно не е до толку глупа да не примети како влегуваат во државава автоматски пушки, и Бугарска војска во не свечена униформа, значи ова е веќе договорено, ако толку сакате да кривите некој, кривете ја Владата, не Бугарите....
Сега тоа е вистината.
АРМ е најмногу виновна за овој инцидент, и државата.....

Јасно е дека АРМ(бтв кој е врховен командант...) е крива, исто така јасно е и дека владата со мвр треба да одговара, ама и малце реално... зошто ние не одиме со десет вооружени војници во Блгарија? Едноставно до народот е малце... со кој памет Македонците би отишле таму така?

Констатираме:
1.АРМ е крива
2.МВР е крива
3.Владата е крива
4.БУГАРИТЕ СЕ КРИВИ

Ама ај да чекаме офицјален став... (ако воопшто има).

Како и да е луѓето (н.п. ние овде) сме растревожени и бараме како граѓани на Р. Македонија, чинот да биде осуден и вакви работи да не бидат дозволени во иднина, бидејки ни ја загрозуваат слободата а и власништвото врз сопствената држава. Како резултат на ова може да се претрпат стресови кои лошо влијаат врз менталното здравје на Македонскиот народ.
Исто така побаруваме јавно извинување од Р. Бугарија преку организаторот на „приредбата“ т.е. преставништвото на Р. Бугарија во Македонија. Истата да биде подкрепена со писмо од владата на Р. Бугарија која ќе гарандтира дека вакви работи нема да се случуваат НИКОГАШ во иднината.

Јасно е дека АРМ(бтв кој е врховен командант...) е крива, исто така јасно е и дека владата со мвр треба да одговара, ама и малце реално... зошто ние не одиме со десет вооружени војници во Блгарија? Едноставно до народот е малце... со кој памет Македонците би отишле таму така?

Констатираме:
1.АРМ е крива
2.МВР е крива
3.Владата е крива
4.БУГАРИТЕ СЕ КРИВИ

Ама ај да чекаме офицјален став... (ако воопшто има).

Како и да е луѓето (н.п. ние овде) сме растревожени и бараме како граѓани на Р. Македонија, чинот да биде осуден и вакви работи да не бидат дозволени во иднина, бидејки ни ја загрозуваат слободата а и власништвото врз сопствената држава. Како резултат на ова може да се претрпат стресови кои лошо влијаат врз менталното здравје на Македонскиот народ.
Исто така побаруваме јавно извинување од Р. Бугарија преку организаторот на „приредбата“ т.е. преставништвото на Р. Бугарија во Македонија. Истата да биде подкрепена со писмо од владата на Р. Бугарија која ќе гарандтира дека вакви работи нема да се случуваат НИКОГАШ во иднината.

Е ајде де зошто не одиме кај нив така на гости наоружани и облечени, кажи зошто е тоа така, ти што мислиш?
И јавно извинување не се бара преку форум туку се бара на протести ЈАВНО.
Ама гледам некако еднаш веќе не прекрстија и немаше некакви реакции, народот си ќутеше, гледам нон стоп провоцираат Бугарите, ние си ќутиме, на што тебе те наведува тоа?

Ех Македонцки, Македонцки...да ти кажам искрено, преку кур ми е од антибугарската ксенофобија, кога рамномерно не се третираат сите џганови...

Не поминаа ни два месеца кога на Зебрњак во иста сценографија беа и србите наоружани...ама тогаш ни тема, ни глас, ни КАПС ЛОК...туку едноставно, штама...

Не ми се допаѓа ова воопшто. Шириме Македонштина, арно ама не газејќи само едно зло...туку сите. А во случајов...не гледам дека е така!

1.Мнногу ми е жал што бугарски вооружени војници кој ти се мочаат на угледот и земјата КРШЕЈКИ ги законите кој треба да се еднакви за сите, ги сметаш за ксенофобија.

2.Џган си е џган..точно, но едно гомно не се пере со друго, освен по бугарска логика за одвлекување на вниманието не гледам каде е местото на зербњак во целата прикаска.

3.Јас не сум должен, да пазам и отворам теми за се и секој, ако најде податоци за зербњак, постави тема, пиши до медиуми превземи нешто.

4.не се е за пред сите

1.Мнногу ми е жал што бугарски вооружени војници кој ти се мочаат на угледот и земјата КРШЕЈКИ ги законите кој треба да се еднакви за сите, ги сметаш за ксенофобија.

2.Џган си е џган..точно, но едно гомно не се пере со друго, освен по бугарска логика за одвлекување на вниманието не гледам каде е местото на зербњак во целата прикаска.

3.Јас не сум должен, да пазам и отворам теми за се и секој, ако најде податоци за зербњак, постави тема, пиши до медиуми превземи нешто.

4.не се е за пред сите

Да не ви се мешам во муабетот ама ме интересираат неколку прашања:

1) Како бугарските војници се помочале на угледот на земјата? Мочале на гробиштата, покажувале гениталии, извикувале расистички пароли, цртале графити, што конкретно направиле?

2) Кои закони прекршиле? Ако може со допис од МВР или било кој званичен орган кој ќе потврди дека е прекршен законот на РМ.

3) Ако имаш лични информации од званичен орган те молам да ги објавиш.

Многу ќе биде полесно да се дискутира кога ќе ги видиме фактите.

Да не ви се мешам во муабетот ама ме интересираат неколку прашања:

1) Како бугарските војници се помочале на угледот на земјата? Мочале на гробиштата, покажувале гениталии, извикувале расистички пароли, цртале графити, што конкретно направиле?

2) Кои закони прекршиле? Ако може со допис од МВР или било кој званичен орган кој ќе потврди дека е прекршен законот на РМ.

3) Ако имаш лични информации од званичен орган те молам да ги објавиш.

Многу ќе биде полесно да се дискутира кога ќе ги видиме фактите.

се вртиме во круг.

1. се помочале, уште кога бранко им ги направи гробиштата.НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНАТА ЗЕМЈА која дозволува и на грците и на бугарсите и на србите германците енглезите и на кој ти не, гробишта, собиранки,паради школи...и тоа за мене е во ред...НО ЗА ВОЗВРАТ добива апсења и прогонства на македонци, каменување на домови, малтретурање на камионџии...да не спомнувам гробишта, собирања права и реципроцитет.

2.прекршиле закон за носење оружје, не ти треба допис од мвр..иди на право ке го најдеш.законот е закон..значи од званичен орган.

3.тоа се фактите, од политичка правна и човечка гледна точка...Ако некој не гледа проблем во вооружена странска војска..ок..утре и по маало нека се шетаат..само да не биде моето

Вие карајте се меѓусебно додека они вооружани се шетаат низ државата... и едните и другите.

Наместо да се соедините против непријателот, вие дури и под притисок наоѓате сила да се карате меѓусебно. :uvo:

Гледам бројките се во мода па ај пак...
1. Сите прифатете дека кој и да е вооружен (освен МВР и АРМ) не е добро ниту пак дозволено.
2. Сите прифатете дека грешка беше што не се осудија србите кога маршираа вооружани во Македонија.
3. Сите едногласно осудете ги србите.
4. Сите прифатете ја грешката дека блгарите не смиееја вооружани во камофлажи да влезат во македонија.
5. Сите осудете ги блгарите за нивното непочитување кон нашата земја и нашиот народ.
6. Сите осудете ги надлежните (Претседател, Влада, МВР, МНР, разознавање и секој друг што требал да знае за ова)

Можно е ова?:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom