Зошто црвената боја се смета за к*рвинска?

Obozavam crven karmin i crveni nokti iskombinirano so crna obleka. Bas izgleda provokativno i so vkus...kurvinski vo zavisnost od licnosta so gi nosi...

Roxanne, you don't have to put on the red light
Those days are over
You don't have to sell your body to the night
Roxanne, you don't have to wear that dress tonight
Walk the streets for money
You don't care if its wrong or if its right

:helou:

Уште еден комплекс на поранепното македонско типично патријархално семејство... Да не речам прозивод на минатато социјалистичко и комунистичко уредување на земјава...
За мене црвената боја секогаш претставувала боја на живот, на победа, на разиграност...
Повеќе би рекол дека не црвената, туку црвената, и сите дреч работи се сместени во кош на ку*вински работи....

Не можам да ги сватам луѓево. Налакирај се со црвен лак - к*рвински. Облечи нешто црвено - к*рвинско. Стави црвен кармин - к*рвински. Аман!!! Како тоа црвената боја да ја сметаат за к*рвинска? Кога тоа се случи? Каде го пишува тоа? А облечеш нешто црвено, добиваш некои чудни погледи од околината. Црвената боја претсатвува боја на заводливост, страст, љубов... А не на неморалност. Денес си неморална девојка ако сакаш црвено на тебе да имаш, а тоа што младиве девојки се шетаат со минич до под г'з од кој зирка тангата, деколте до папук, шминка од ПИНК телевизија, со цигарот во една, а пивото во друга рака ОК треба да биде? Од каде дојде овој глупав стереотип? Или само се работи за неиформираност?

Кој те лажел розевата е курвинска боја :helou:

курвинска ја сметаат оти има многу девојки кои незнаат добро да ја искомбинираат црвената боја или погрешно го употребуваат црвениот кармин, сето тоа правејки го во обид да изгледаат по женствено или посекси а несвесни се дека се прилично смешни

Боја си е боја, прашање на вкус. Не глеам причина зашто би била к*рвинска.:jaj:

точно, боја си е боја, сеа некои што имаат предрасуди и така гледаат на работите, незнам шо да кажам :toe:

Не е курвинска, таман работа. Мене ми е баш симпатична и пријатна ... :wink:

Ако се облече девојка целосно во црвено не ми делува убаво и можеби делува премногу еротично, а со тоа и курвинско.

Многу зависи и девојката како го носи тоа.
Ако девојката облече деколте огромно со црвена блуза и црвени нокти и црвен кармин и посебно ако е плава и самата се однесува недолично нормално ќе личи на курва. Не дека значи дека е курва ама ете муабети да се збори само по градов. :icon_lol:

Но од друга страна детали црвени или некој деl од гардаробата ако е црвен баш делува секси и до негде еротично, но не и курвинско.
Lак, кармин, нормално блузиче црвено, капутче, сукња, чизми црвени и се тоа добро комбинирано значи не се заедно ама со други бои комбинација е баш топ.

vo celost se soglasuvam so komentarot. crvenata boja e boja na ljubovta, a toa znaci deka crveniot karmin ili lak za nokti, deluva privlecno, pa duri i simpaticno. Pa eve i simbolot na Coca Cola, Dedo Mraz e oblecen vo crveno. taka sto i crvena suknja ili cizmi, osobeno crveno kaputce ubavo stojat na sekoja devojka.

Црвената боја повеќе ме потсеќа на страст.Не гледам поврзаност на црвената со курвинска или не, нормално дека зависи кој ја носи и како ја комбинира.

Останала ради цревен кармин, кој најчесто (демек) тетките што продаваат секс го користат, или па може да сме криви и ние, што на 3.3 се облакавме у црвено бе..
Како и да е бојата црвена мене поише на љубов ме потсеќа него на било што друго..

Bas crvenata boja na primer. lak crven na noktite izgleda mnogu ubavo i glamurozno neznam zaso kurvinska, toa zavisi od karakterot:smir:

Не ги свајчам лујџево...искрено јас не носам мн црвена облека али немам нишо против црвената боја...то ти е исто ко че носиш црна облека и ти речи некој:''Абе зашо си се облекол во црно,на погреб да не одиш?''

така да сметам дека црвената боја не е курвинска..

Мене еднаш ми кажаа вака-
Треба да знаеш дека црвената боја ја сметаат за курвинска и да си доволно смела да ја носиш!!!

Мене лично ми се допага многу и ја носам зошто да не

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom