Профитери

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
Како сакаш,ти цело време не ме процени дека не ти зборувам за темата,туку за карактер на еден човек
Јас само чувствувам должност да ги потсетам на тебе некои наивните или нови форумџии
Ти не можеш да ме процениш.
И не можеш да ми бидеш истомисленик.
Затоа што не можеш да сфатиш `игра во колор`.

Ти си друже црно-бел.
И ако ти си белиот,тогаш се што е црно е лошо и треба да му се е.е матер.
Дур тие колор играчите...
е тие ти се најопасни.
Непредвидливи се,и играат некоја нивна игра.
Мамата у п...а на таквите
(ова погоре е твојата девиза за живот)

Ама има еден проблем.
Светот и натаму е у боја.
:toe:
И у истиот тој свет,у убавата Македонија јас сум прилично заглавен со црно-бели играчи кои што можеш да ги повелаш како ќе ти ќефне.
Е тоа ми е многу голем проблем,право да ти кажам.
И многу нервоза ми ствара.
Натакнем их ја на чивилук... и вмро и сдсм.
И едните и другите прават само штета.

И уште нешто.
политиката е за екстра надарени,паметни и перфидни колор играчи.
Кои што знаат у даден момент да земат максимум или барем приближно до максимумот од тоа што е можно.
А јас у Македонија гледам само лузери кои што `шминкаат брод` после секоја карпа и тешат посада дека нема да потонеме.
Дур тонеме...
и тоа увелико.

И ти или некој таков како тебе уште ќе си најдете за сходно да ме тужите мене заради тоа што палам црвено светло и викам:
Капетанот ни е глуп уби Боже...тонеме !!!
S.O.S.

Иди бе бегај... :tapp:
На кој цртам и ја...будала у.п.м.

Иако во ништо заедничко не би се вклучил повторно со веќе “докажаниве“ личности, во однос на темата само ќе одговорам.

Нека се случи тоа што требало можеби одамна, народ, да се ослободиме од политикантиве, но кога ќе помислам дека пак некој треба да дојде на нивно место, а знаејќи ги луѓево^ што материјал се.... пак на исто ќе дојдеме.

Се ќе беше во ред доколку имавме барем непристрасни и промакедонски медиуми, кои ќе ни беа на располагање и кои ќе можеа да бидат “очи и глас“ на народот преку кои би ги модерирале сите властољупци да го извршуваат она за кое ги плаќаме.

Како сакаш,ти цело време не ме процени дека не ти зборувам за темата,туку за карактер на еден човек
Јас само чувствувам должност да ги потсетам на тебе некои наивните или нови форумџии

Јас би ти советувал да зборуваш за темата, а за карактерите на луѓето на кафирање утре или на фејсбук, хајфајф...

Изолирај автор, фокусирај се на муабетот. Ако не паше, клик на Некст.

Избришани пар мислења, назад на тема.

Јас би ти советувал да зборуваш за темата, а за карактерите на луѓето на кафирање утре или на фејсбук, хајфајф...

Изолирај автор, фокусирај се на муабетот. Ако не паше, клик на Некст.

Избришани пар мислења, назад на тема.

Много селективно бришеш а оште по селективно покровителсваш некои плачковци .Не случајно ти писах дека аз се радвам повече от тебе за тоа што постоите:smir:

A be ke zavrsi li veke ednas toa lovostojot za bugari na forumov...sto kur niv gi boli kakvi revolucii ke se praat ovde ?????
Добро бе, нон стоп се труби за бугарофилство и србоманство. Колку бугари има по форумиве и со кого имаат исти ставови за Бунева, Михајлов и остала багра.
Нешто просрпска политика не гледам и не читам никаде.

Добро бе, нон стоп се труби за бугарофилство и србоманство. Колку бугари има по форумиве и со кого имаат исти ставови за Бунева, Михајлов и остала багра.
Нешто просрпска политика не гледам и не читам никаде.

Процедурално, без интенција да се мешам во темата:
Читни ги Делија и Suicide Messiah

А, срби колку има ? Суициде е македонец колку колку што знам.
Знаете до кога ќе се отвараат теми за бугарофилството во дпмне ?
Се додека сите оние кои што не размислуваат како штабот се етикетираат како србомани или комуњари, или што знам јуносталгичари.
Исто како бугарите кога ќе им кажеш дека ова е Македонија со македонци и веднаш ти лепат српска етикета.
политика енквивалента...:drk:

Македонска работа...
:toe:
Темава не беше за македонци,срби и татари...
такви теми има многу,колку сакаш.
Темава беше за ефектот од владеењето на политичките партии во досегашниот тек на парламентарната демократија во Македонија врз нас обичните граѓани.

Секој еден човек има задачи кои што мора да ги исполни.
И соодветно на тоа колку добро ќе се справи со нив,бива награден и унапреден или пак отпуштен во реалниот живот.

Во политиката (обаче) , и покрај сите `победи` на оние кои што требаше да ни го поедностават животот и да допринесат за подобро функционирање и прилагодување кон граѓанинот на механизмите на власта, до сега учинок НУЛА 0 !!! Компир!
И пак едни те исти фацки ми се мотаат по тоа телевизорот и прават едни те исти скаламуции.
Сте се прашале дали...
нешто можеби не е у ред тука?

Сте се прашале дали...
нешто можеби не е у ред тука?
Jas druze, ne samo sto sum se zaprasal, nego i znam sto ne e u red...
Narodot arkadas.... kjuskija od narod, vinkla od narod...

Znaes, toa amerikancite se glupavi, da, toa e vistina, i glupavi se, i izmanipulirani, i go gledaat samo toa sto im se dava da go gledaat, ama imaat pari ebago... nie i toa go nemame :toe::toe:

Jas druze, ne samo sto sum se zaprasal, nego i znam sto ne e u red...
Narodot arkadas.... kjuskija od narod, vinkla od narod...

Znaes, toa amerikancite se glupavi, da, toa e vistina, i glupavi se, i izmanipulirani, i go gledaat samo toa sto im se dava da go gledaat, ama imaat pari ebago... nie i toa go nemame :toe::toe:

Така е ама добија земја на готово, богата, голема, плодна и преполна со ресурси а освен тоа отпор никаков.

Да беа и они под ропство најмалку 500 години ќе пееја друга песна.

Некој има среќа а некој не, нема правда.

На народов му е испран мозокот и треба многу труд тоа да се измени ама брзо нема да биде.

Back
На врв Bottom