Шо прајте во WC?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
toaletnapered.jpg
Читање, говорење на телефон и испраќање смс пораки се омилени активности на Британците додека седат на веце шоља, покажува истражување објавено денеска на сајтот на „Би – Би – Си“.

Анкетата покажува дека над 14 милиони луѓе во Обединетото Кралство во тоалет читаат весници, книги и магазини.

Осум милиони луѓе зборуваат на телефон или се довикуваат со членови на семејството кои се во близина на тоалетот, а секој петти испитаник испраќа смс пораки.
toalet0.jpg

Истражувањето што опфатило над 2.000 испитаници е направено по барање на добротворната организација „Тирфанд“ по повод Светскиот ден на тоалетот што се одбележува денеска.
toalet1.jpg

Се покажало дека повеќето луѓе мислат на храна додека седат на веце шољата, а мажите за разлика од жените повеќе сакаат да најдат некоја забава додека се во „акција“.
toalet2.jpg

Кралската организација за заштита на јавното здравје во одвоена студија предупредува дека слабата хигиена е одговорна за брзо ширење на бактериите.
toalet3.jpg

Според податоци на организацијата, речиси половина возрасни Британци не ги мијат рацете по посета на јавен тоалет, а секој шести признава дека не ги мие рацете после секоја употреба на тоалет.
toalet4.jpg

Професорот Рикард Париш, шеф на организацијата, наведува дека е познато оти по миењето и сушењето на рацете може да се спречи појавата на половина од акутните респираторни инфекции во Британија.
toalet7.jpg

toalet6.jpg

извор
========================================================
Муабетов ми е шо прајте вие додека клечите на шолја?

Еве горе се споменати некои примери... конкретно јас во последно како шо се бесплатни поракиве на Т-Мобајал си пишам порачиња.

Знам луѓе што читаат весници, а знам еден шо имат 2,3 пати со лаптоп влезено во WC :pos::pos::pos:

Шо прајте вие во WC?

Quadra Pop на Sony Ericsson и пријатно клечење:devil3:

Денеска е денот на тоалетот??Епа кај нас ние тоа го викаме ден на дрвото

хаха
ја на пример некогаш листам билтен некогаш читам весник некогаш слушам музика а и во меѓувреме се олеснувам :vozbud:

Читам книги и весници , зависно од расположение :)

Колку време останувате во веце? :pos:. Ретко кога останувам во веце повеќе од 3-4 минути, а кога ми се случува да останам, го читам составот на прашакот за перење :)

Колку време останувате во веце? :pos:. Ретко кога останувам во веце повеќе од 3-4 минути, а кога ми се случува да останам, го читам составот на прашакот за перење :)
10 миниМУН
си уживам бе... :pipi:

што правам во веце?
гледам што побрзо да излезам надвор :vozbud:

Пола час максиМУН :pos:

Зјапам во вратата и слушам музика.

Шо музиче слушаш ?:pos:

Најчесто само серам и мочам(пардон мај френч),а понекогаш читам весник,содржина на детергентот за перење и некое стрипче.

Гледам у бојлерот, и си мислам, кај ќе бевме ако немаше бојлери :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom