Сигурна си? Да да, министерот туку така, преку врски се бутнал до таа позиција, а продавачката...па да, од што била многу паметна останала во продавницата. :helou:
Можда несвесно, ама со реченицава ги потцени и навреди барем пола од професиите кои се на исто ниво со продавач.
Од каде знаеш воопшто ти какви биле околностите за една продавачка?
Не викам дека сите министри преку врски стигнале таму, ама да наречеш продавачка глупава наспроти министер паметен е неосновано.
Ја ти гарантирам дека кога би извеле тест за интелигенција и способности врз 10 продавачки и 10 министри, еднаков број од двете групи ќе има приближно ист коефициент на интелигенција. Исто ти гарантирам дека можам во секое време да ти најдам барем три продавачки што се попаметни од било кои три министри у државава.
Продавачката можда немала услови да се запише на факултет и да си го продолжи образованието, може потекнува од сиромашно семејство, може маж и е невработен па не била многу пребирлива при изборот на професија со која би ги прехранувала своите деца. Дури можеби завршила факултет и има диплома, ама не успеала да најде работа според струката, пошто сите сме свесни колку високо-образовани луѓе седат дома во неможност да најдат работа. Може била талентиран студент и интелигентна личност, како можеш така да потцениш некого чиј живот и услови не ги познаваш, врз основа на неговото работно место?!
Се надевам нема да завршиш како продавачка. Ако тоа се случи, се надевам дека никој нема да смета дека се случило зошто си глупава.
На темава, администраторите имаат авторитет врз мене само од аспект на тоа што можат да ме банираат кога сакаат. Од мене се очекува да ги почитувам правилата, па според тоа односот е фер и коректен.
Тоа не значи дека ги сметам за попаметни од другите членови или дека треба да се плашам да им преречам. Нормално дека имало многу ситуации кога моето мислење не се поклопувало со мислењето на некој од нив и дека сме се препуцавале по теми; тоа секогаш било на културен начин, затоа што немам навика да си вадам очи со луѓе.
Постовите ги оценувам според нивната вредност, а не според тоа дали се напишани од админ или од некој нов член.
И во реалноста, нормално е дека луѓето со титула имаат авторитет врз мене, зошто се над мене (на пример, професори на факултет) и мојата ситуација во извесна област технички зависи од нивната добра волја.
Тоа не значи дека ги почитувам, или стравопочитувам, туку дека сум свесна дека не смеам многу да се опуштам со односот. Има и такви за кои имам високо мислење, ама тие ја добиле мојата почит благодарение на нивната работа, личност, карактер, однесување, а не титула.