- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
драпај си мадињ***.Татарски муабет,ајт мрш во монголија таму.
Има модератори и администратори на форума?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
драпај си мадињ***.Татарски муабет,ајт мрш во монголија таму.
По овој пост се гледа и ти колку си верен на државата. Искрено, ми се гади од оваа твоја изјава. :uvo:
Можеби, оти си Србин, не разбираш нешто. Егејци=Македонци. Нема разлика. Никаква.
Највеќе ме чуди што досега никој друг не реагирал на оваа анти-македонска изјава освен nadiki. Треба ли да дозволиме Бугарите да го бранат нашиот народ повеќе од ние самите?
Просто мисла,дека треба да не се дават такви или онакви изблици и агресии,навреди и така натаму.ФМИ,рака на срце,јас немам ништо против тебе,ниту против ниту еден Бугарин,тоа и самиот го знаеш.
Но,мислам дека од сите Бугари на форумов ти најубаво забележуваш дека со самата ваша појава кај Македонците се создава една иритирачка реакција.
Во случај кога ги бараш модераторите и админите,тоа е исто како да дојдеш кај некого на гости и на домаќинот да му речеш в лице:,,ама неубаво ме пречекуваш,,
Сакам да ти кажам дека една македонска поговорка мудро звучи:,,Неканет гостин зад врата стои,,
Се надевам дека можеш да ме сфатиш што во суштина сакам да ти кажам.
п.с.Немам ништо против тебе ниту против ниеден Бугарин,едноставно се обидувам објективно да ти ја прикажам ситуацијата.
Marski, не разбирам, зашто трјабва да искам позволение да заштитавам кр'вта на дедите си? Аз бранја тјах, а ако по нјакакво с'впадение те са и ваши ... значи можем да насочим усилијата си в една посока. Не допускаш ли, че по нјакои в'проси може да имаме обшти разбиранија?
А бе сум кажал јас...
:nerv:
Бог да чува и да брани од егејци!
Тоа треба топтан да се протера!
Антидржавен елемент,верен на државата како италијаните у Втора Светска Војна на рајхот и Германија.
Боље ич да не ги рачунаш,пошто у моментот кога ќе згусти...
они ги земале више гаќите у раце и гит да ги нема!
Треба да се репатрира,врати у Грчка.
Али има проблем.
И таму ги нејќат,у.п.м.
![]()
Сакам да изкажам благодарност на МПЦ,за ова дека днес охридскиот и штипскиот митрополит донесоха кости от Св.Климент Охридски во БГ.
Ако некоj е гледал речта на охридскиja митрополит може само да замолчи.
Уште еднаш благодарим на МПЦ за добриja жест!
Бил си во бугарска црква?Ако можеш намери речта на охридскиот митрополитЏабе не заслужувате,во вашите цркви само едно C4 е препорачливо.Крвта ние ја пиете 150 години мамето ваше јаничарско.Барем не идете тука да ми продавате пријателство,пред очи да не ве гледам.
Иако овој процент е дискутабилен би те запрашал дали го знаеш националното чувство на сите бегалци од егејскиот дел на Македонија во странство вклучувајќи ја и Македонија. Еве за да биде поверодостојно прашај било кој егеец што живее во Австралија или Канада пошто таму нели нема пропаганди и ќе ја сватиш твојата заблуда.Во овоj ред,ке кажа - и ние сме деца на маjка Македониja.
Егеjците исто имат право на Македониja,колкото и пиринците и вардарците.:smir:
Проблема е тамо дека 85-90% от Егеjците са во БГ.
Иако овој процент е дискутабилен би те запрашал дали го знаеш националното чувство на сите бегалци од егејскиот дел на Македонија во странство вклучувајќи ја и Македонија. Еве за да биде поверодостојно прашај било кој егеец што живее во Австралија или Канада пошто таму нели нема пропаганди и ќе ја сватиш твојата заблуда.
Сам ела ги прашаj ти.Сите собрани егеjски бежанци надвор от БГ са много помалце от тези тук.
Бил си во бугарска црква?Ако можеш намери речта на охридскиот митрополит![]()
Најповеќе има во РМ.
А прашај ги тие што се останати дома над 1 милион,малце од нив ќе ти речат дека се бугари.