Роднини во Бугарија!

• Креатор на темата Креатор на темата Mac.Koren
  • Време на започнување Време на започнување
Проблем е што луѓето не знаат дека Бугарија на македонските бегалци им има овозможено нов почеток и нов живот зашто да знаат не би навредувале.

Така беа воспитувани 50 години дека Бугарија е црн ѓавол и сега нема тоа така бргу да се смени.

Кога ќе паднат границите и Македонија малку економски да зајакне многу работи ќе се променат на позитивно.

Не џабе викаат двајца се караат третиот користи :wink:.
И да им пружила помош на македонските бегалци не значи дека сега треба да им наметнува национално чувство и да ги казнува тие што се чувствуваат по националност Македонци.

Може сме биле 50 години така воспитувани ама овие нашиве комшии со некои нивни пропаганди тука на форумот ќе ја продолжат самите таа омраза за уште 50 години.

Гледам тебе некои работи не ти се јасни. Словени не постојат како прво. Како второ не сум запознает со македонски - бугарски бракови. А и да ги има сигурно се во пиринска Македонија. А за тоа што јас се однесувам нацистички тоа не е твоја работа.
1.Очигледно на тебе се чека да го просветлиш светов дека словни не постоеле... Оти светов, луѓе кои цел живот се бават со историја едно 1500 години и неколку милиони научници тврдат дека имало и има словени.
2.Не се тоа бракови, тоа се браќа и сестри од исти татко и мајка, едните бугари другите македонци.
3. То ти што се однесуваш нацистички е на штета на тебе а и на секој жив на планетава... ти си баш тоа.. штеточина на светот

. Како второ не сум запознает со македонски - бугарски бракови. А и да ги има сигурно се во пиринска Македонија.

Хехе немало македонско-бугарски бракови.:helou:

Прашај ме мене баче!:smir:

Бракови меѓу Македонци(Македонки)и Бугари(Бугарки)има колку ти душа сака.
Нареднава пролет сум кум кај моја пријателка-Македонка,која ќе се мажи со Бугарин.

1.Очигледно на тебе се чека да го просветлиш светов дека словни не постоеле... Оти светов, луѓе кои цел живот се бават со историја едно 1500 години и неколку милиони научници тврдат дека имало и има словени.
2.Не се тоа бракови, тоа се браќа и сестри од исти татко и мајка, едните бугари другите македонци.
3. То ти што се однесуваш нацистички е на штета на тебе а и на секој жив на планетава... ти си баш тоа.. штеточина на светот

Епа вака
Словени како што се учат во историјата не постојат, а виделината ќе дојде со тек на време.
Иако не се бракови, сепак пак не сум запознат со такви семејства.
И уште нешто, ако не постоеа нацисти немаше во светов да постојат нации, туку цел свет ќе беше едно.

Хехе немало македонско-бугарски бракови.:helou:

Прашај ме мене баче!:smir:

Бракови меѓу Македонци(Македонки)и Бугари(Бугарки)има колку ти душа сака.
Нареднава пролет сум кум кај моја пријателка-Македонка,која ќе се мажи со Бугарин.

Шо да и кажам друго освен нека и е со среќа. Што се се прави за да бидеш европеец, божеее.

Шо да и кажам друго освен нека и е со среќа. Што се се прави за да бидеш европеец, божеее.

Ако е жена ми Бугарка,според твоево размислување,би требало да сум се оженил со неа од корист!

Ами што ако е од љубов?!

Или таква македонско-бугарска љубов ти не би можел да замислиш?

Епа вака
Словени како што се учат во историјата не постојат, а виделината ќе дојде со тек на време.
Иако не се бракови, сепак пак не сум запознат со такви семејства.
И уште нешто, ако не постоеа нацисти немаше во светов да постојат нации, туку цел свет ќе беше едно.

ама како го заклучи ти тоа ?

оти овие милиониве научници илјадници години што го тврдат тоа имаат нешто со што кажваат дека е така..

ти како утврди дека нема словени ? на документарен да не гледаше за теории на заговори ?

ама како го заклучи ти тоа ?

оти овие милиониве научници илјадници години што го тврдат тоа имаат нешто со што кажваат дека е така..

ти како утврди дека нема словени ? на документарен да не гледаше за теории на заговори ?

ок друже нема што ја тебе да ти објаснувам и онака забегавме од темата.

И да им пружила помош на македонските бегалци не значи дека сега треба да им наметнува национално чувство и да ги казнува тие што се чувствуваат по националност Македонци.

Може сме биле 50 години така воспитувани ама овие нашиве комшии со некои нивни пропаганди тука на форумот ќе ја продолжат самите таа омраза за уште 50 години.

Не требаше и Македонија да се подели па се подели, некои работи едноставно се случуваат врз база на историски настани иако на теорија имало подобри решенија. Но ни ти а ни некој друг нема со сила да убедиш земја да смени доктрина градена 100 години. Друг е начинот а тоа не е со навредување!

Да ги читаше постовите од почеток ќе видеше дека некои работи се веќе објаснети како и зашто се случиле.

Дали според тебе 5 личности се репрезенти на цел еден народ од околу 8 милиони? Дали ти на бугарски форум си репрезент на народ од 2 милиони?

До кога со паушални заклучоци за колективна вина на цели народи? Србите се лоши, Албанците се лоши, Бугарите се ем лоши ем Татари, Грците се лоши, сите се лоши само Македонците сироти и обесправени.

Доста ми е од комплекси без решенија како да се тргнат.

До кога со паушални заклучоци за колективна вина на цели народи? Србите се лоши, Албанците се лоши, Бугарите се ем лоши ем Татари, Грците се лоши, сите се лоши само Македонците сироти и обесправени.

Доста ми е од комплекси без решенија како да се тргнат.

Правилно кажано!

Многу ме има погодено еден пријател,кој ми рече:,,Вие сте бито псе,ве разбирам што се однесувате така,,

Донекаде е во право.Ние сме е*ени како ниеден друг народ,па сега фрустрациите си ги истураме врз кој што ќе стасаме,па ако треба и на сопствениот брат.

Еј немој те молам, божем малку сум правел со бугари муабет. Знам лично во Мк Бугари и да ти кажам дека стереотипите за нив се повеќе од точни.

vo 1996 god vo bugarija bese nekoja golema kriza inflacija itn itn ....jas so eden vojnicki drugar odime malku na provod vo sofija nekolku dena i toa ``na slepo`` kaj nekoj tip koj ziveese pod kirija vo naselba ljuljin mislam se vikase i koj go imase zapoznaeno od nekoe letovanje i slusnati 2-3 pati po telefon.

ne primi domakinski so toa so imase duri i na spalna ne stavi da spieme, golema siromastija bese se gledase ali coekot od se srce sve sto imase ni ponudi. nie se pogrizivme da nabavime zajre za edna ubava sedenka i pijanka, na taa pijanka dojde sestra na zenata negova studentka po istorija..kaj dojde kaj se zapusti, doduse licna bugarka ama ostra be na jazikot opo po po.....i taka dodeka ne bevme podnapijani so od kultura so od uctivost premolcuvavm e i nie i studentkata..lele mori majko ko pocnavme posle toa...te egzarhii, te vostanija, te samoil , te pismo, te ilinden, te aleksandrov se eba zabavata..aj malku domakinkata ne opomena i se pribravme. drugarov moj svirese na gitara i ja opna makedonsko devojce...pejam jas, studentkava uste posilno vika demek ako viknam posilno pesnava e demek moja ))))..ja zaredivme do utrina so pesni koj poveke ke vikne n a makedoska pesna. i sabaljinata mi vika studetkava ti bi bil prekrasen bugarin koga ke se osoznaes......ajjj jas si vikam nek si ebe majka be cel zivot ziveam ko makedonec, od dedo so pamtam se za toa mi e zborveno..i sega ovaja od 5 sati poznanstvo mi vika ne sum bil osoznaen......e toa e navreda demek glupav si ne se znaes...jas i vikam nejze de fati me, sobodno gibni me pocustvuvaj..za da imas fizicki dokaz deka sum makedonec. da bevme nasamo so znaes mozebe ke me gibnese vaka pijani sekoj si ostanavme na svoeto

Интересна приказна, Огледало. Во право си, најголема навреда е некој да ти дира по самосознанието. Тоа е тоа што мора да престане од нивна страна.

Кај сте ја нашле па и професорка по историја? Мора да пререче, тоа и е професионална деформација. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom