ДУИ пред Достоинство(то) Македонско

• Креатор на темата Креатор на темата SuicideMessiah
  • Време на започнување Време на започнување
Ако вака треба да се размислува во тој правец, државата да не бара нас кога е потребно да одиме на фронт, а после да крене рака и да бара НВО или нешто слично за да реши нечиј проблем, кој патем е створен од судската власт (државна институција) тогаш жално е и ниско за таа држава. Но од друга страна државата сме сите ние и ако треба пак ќе ја браниме, тогаш слободно можам да речам дека она жалното и ниското се однесува на администрацијата која донесува вакви одлуки. Срам да им е. Пена фаќам да кажам колку ја сакам мојата мила Македонија а тие, срам да им е.Ако воопшто разбирраат што е тоа срам.

Taman rabota druzhe...toa ke vikav samo rekov deka rabotava ne e dojdena za do NVO da ja reshava ili fondacija...Jas kje kazham deka dostoinstvoto e pogolemo od site pa dur i od rejtingot na G'uevski :smir: Veruvaj deka e taka!

P.S. Nesebichno od sekogash ja imate i ste ja imale mojata poddrshka

P.P.S. Retorichko prashanje : Kogo li kje branat Branitelite da nedaj bozhe se povtori 2001va godina?

NE be nie nisto nezname :) kako nekoj policajci im go lizea gazot sdsmovski samoda ostanat na rabota ili kako si gi vperija oruzjata pomegju sebe si zaboravil? . Bez gajle se znaeme kako se vlezeni na rabota ic dane se sekiras . Problemot bese sto denesniov premier togas min. za finansii ne potpisuvase za da im se dadat resenia z avrabotuvanje.:toe:

Ако вака треба да се размислува во тој правец, државата да не бара нас кога е потребно да одиме на фронт, а после да крене рака и да бара НВО или нешто слично за да реши нечиј проблем, кој патем е створен од судската власт (државна институција) тогаш жално е и ниско за таа држава. Но од друга страна државата сме сите ние и ако треба пак ќе ја браниме, тогаш слободно можам да речам дека она жалното и ниското се однесува на администрацијата која донесува вакви одлуки. Срам да им е. Пена фаќам да кажам колку ја сакам мојата мила Македонија а тие, срам да им е.Ако воопшто разбирраат што е тоа срам.

Поентата е да се најде начин како да се добие она кое би требало да следува од државата така?
За да се избегнат пречките, може индиректно да се оди.

Затоа и ослободувањето од оданочување на фирмите кои наместо данок ќе префрлат пари во вашиот фонд од кој понатаму ќе оди распределбата,ова е само една идеја.
За да се реши проблемот.

Abe Bratot ne e poentata fondacija ili nekoj drug da go reshi problemov nego drzhavata...samata drzhava e seushte dolzhnik...bar jas taka mislam :toe:
Marko saka da kazhe dzabe kje bide se koga drzhavata im zavrtila grb.

Целта ми е да се помогне, а не да чекам и да умрам чекајќи да се договорат во владата или собранието па да го користат згора на се' за политичко поентирање.

Taman rabota druzhe...toa ke vikav samo rekov deka rabotava ne e dojdena za do NVO da ja reshava ili fondacija...Jas kje kazham deka dostoinstvoto e pogolemo od site pa dur i od rejtingot na G'uevski :smir: Veruvaj deka e taka!

P.S. Nesebichno od sekogash ja imate i ste ja imale mojata poddrshka

P.P.S. Retorichko prashanje : Kogo li kje branat Branitelite da nedaj bozhe se povtori 2001va godina?

Секој со себе ќе си ја носи одговорноста за одредена постапка. Судот за тоа ќе го покаже времето, би сакал да верувам дека ќе има шанса да се поправи, а ако не, тогаш кога најмногу ќе му се сака да остане на власт тогаш ќе мора да си оди. Впрочем оние од СДСМ тоа најдобро го осетија со нивните исто така нелогични и поижувачки години на нивното владеење. Треба да учи од нив и да не заборава народот тоа сме ние истите што му го даваме, а и земаме рејтингот.

Tochno...SDSM padna od vlast poradi tie greshki...kako i da e ako SDSM ne nauchile...nishto ne biva i od niv.Ama sepak spored ona denes shto go pokazhaa ne samo so glasanjeto ZA tuku i za zhestokoto protivenje protiv ovaa sramna odluka sepak ima prostor za proshka dodeka od drugata strana svesno e napraveno i dokazhuva deka DPMNE nishto ne nauchile od greshkata na SDSM a i nemaat namera ochigledno.Zatoa rekov vo mnogu navrati...koga kje go plesne toj naduen rejting eden den togash kje go prasham shto kje pravi.

lelel zestoko se protivele onie od sedeseto:)pa sekako :) ako tolku saakaat da gi obestetat neka si apstiniraaa po dve plati za sekoj 4 god.od mandatatot znaci 8 plati po eden sdsm pratenik .ete resenie.:helou::smir:

lelel zestoko se protivele onie od sedeseto:)pa sekako :) ako tolku saakaat da gi obestetat neka si apstiniraaa po dve plati za sekoj 4 god.od mandatatot znaci 8 plati po eden sdsm pratenik .ete resenie.:helou::smir:

Abe druzhe...vekje ti kazhav...koga SDSM beshe na vlast drugi bea baranjata...vakvo baranje nemashe...da go imashe sigurno kje go prifatea...prifatija edno kje prifatea i drugo...nemashe da se ramnodushni kako ovie sega.Znam od iskustvo veruvaj :)

Поентата е да се најде начин како да се добие она кое би требало да следува од државата така?
За да се избегнат пречките, може индиректно да се оди.

Затоа и ослободувањето од оданочување на фирмите кои наместо данок ќе префрлат пари во вашиот фонд од кој понатаму ќе оди распределбата,ова е само една идеја.
За да се реши проблемот.

Секако идејата можеби е добра, не сум стручњак околу начинот на префрлањена пари од даноци итн. Но поентата за решавање на статусот треба јасно да биде дефинирана и да произлезе од државните институции: како собрание , влада за да демонстрира респект и грижа за оние на кои во 2001 год. исто така со респект им праќаше покана.

JAS ZNAM DEKA USTAVEN SUD OD BRANKO I SDSM IM GO UKINA OBESTETUVANJETO. I tocka nema razgovor ponataka. a ti mozes 5 dena i 5 nokji da treskas sto sakas.

Tochno...SDSM padna od vlast poradi tie greshki...kako i da e ako SDSM ne nauchile...nishto ne biva i od niv.Ama sepak spored ona denes shto go pokazhaa ne samo so glasanjeto ZA tuku i za zhestokoto protivenje protiv ovaa sramna odluka sepak ima prostor za proshka dodeka od drugata strana svesno e napraveno i dokazhuva deka DPMNE nishto ne nauchile od greshkata na SDSM a i nemaat namera ochigledno.Zatoa rekov vo mnogu navrati...koga kje go plesne toj naduen rejting eden den togash kje go prasham shto kje pravi.

во една прилика кога дојде на влас ВМРО-ДПМНЕ на пријателите реков: или тие ќе ја соберат целата слава со ветувањата што ги дадоа, а како резултат на катастрофалната политика што ја имаше СДСМ во изминативе годин, или пак ќе ги чини поголема катастрофа од СДСМ. Што се однесува околу денешното гласање во собранието, јас моето лично објаснување го дадов на страната 4 од оваа тема па можеш да ѕирнеш ако сакаш за да не се повторувам пак. А пак за рејтингот на Никола исто така народот го крева и народот го симнува. Но се плашам дека ако не успее тој во неговиот мандат да ја покрене државата кон просперитет, дефинитивно апатијата ќе биде следниот победник на изборите. Но тоа е друга тема.

Da ne se zaboravi za vreme na SDSM bea prifateni ogromen broj na branitelite kako na primer vrabotuvanjeto vo MVR ili ARM na onie shto nemaat crno dosie vo sporedba so ova denes.Ako nekoj ne se sekjava togash deka SDSM gi prifati tie baranja za vreme nivno vladeenje togash ok...moe e da potsetam samo. :)

Хари Костов,беше министер,ама за досието не би рекол баш така.

Ima fondacii...jas na primer so toa i rabotam...rabotam kako proekt menadzher vo NVO sektorot ama ne sum siguren deka i Fondaciite ne pristapuvaat vo sorabotka so vladata...bi trebalo da se tesno povrzani...kako na primer tuka lokalna samouprava gi izumre nevladinite vo Prilep.Tie kolat i besat momentalno...fondaciite se na pat da se zatvorat trajno kako na primer PREDA - Prilep Region Enterprise Development Agency.Tie finansiraa vakvi raboti kako zdruzhenija i slichno ama kolku bi pomognale veze neam posho od druga strana garant kje se vmesha lokalnata.

Ги “изумре“ само оние кој беа “невладини“ но под закрила на предходната влада,затоа пак просперираат “невладините“ кој се под закрила на оваа влада.:toe:
П.С.:-Значи и тебе те погоди кризава со недостиг на вода во Прилеп,некако слабо се перат пари,а?:smir:

greshka si :) ti si bea vraboteni vo mvr i arm pa, sdsm si napravi selekcija partiska linija jebiga:)AMA PAK NEMI KAZA KOJ IM JA UKINA NA BRANITELITE POMOSTA:):vozbud:
Не заебавај,си направи селекција,значи сите Лавови што останаа полицајци беа членови на СДСМ,тоа е чиста шпекулација.:toe:

Nema vrska ova sho go tvrdish...imashe posebna sednica vo sobranie koga beshe SDSM na vlast...DUI napushti sobranie a ostanaa VEMERO i SDSM i se prifatija baranjata da se primat na rabota od lavovite i branitelite vo ARM i MVR a bea odbieni onie so dosie se drugo od niv dobi shto si pobara ...togash toa beshe pobarano i se ostvari a sega drugo e barano i ne im se ostvari.Potseti se ubavo koga i koj im gi prifati baranjata vo period 2003ta i 2005ta godina.

Повеќето беа со навистина црно досие,барем во Прилеп,биди реален ебаго,затоа те “кастрираат“ на форумов.:smir:

Целта ми е да се помогне, а не да чекам и да умрам чекајќи да се договорат во владата или собранието па да го користат згора на се' за политичко поентирање.

Нема да чекаш толку многу,избори се ближат а и законот многу лесно се модифицира ако се направи малку пореално и да има надлежности само таму каде очигледно треба да има.За бранител не може да се рачуна човек кој во 30 дневната бранителска историја,подмачкувал тенк во Скопска касарна и оној кој со истиот тенк во патики заминал на прва борбена линија,затоа што Пауновски украде пари со кој можеше барем чизми да се набават за тенкистите,зошто чаурата покрај тоа што е тешка таа е и жешка,па лесно човек останува инвалид и при рутинска вежба доколку нема опрема,ама имал срце.
Истовремено додека “примерот“ погоре беше на прва борбена линија (каде го сретнав како комшија) му стигнува “радосна вест“ дека ЕСМ му ја исклучи струјата за 2 неплатени сметки,оставајќи ја сопругата со 3 малолетни тогаш деца да се справи со инкасаторите,иако немаше земено плата веќе 2ра година.

Тоа можат и оние од ДПМНЕ-то,иако не се противеа на неизгласувањето на законот.:toe:

Ok e ...greshkata e napravena...iako stojam na mojot stav pokraj nekolkute kurcijalni greshki na SDSM im pomogna na pripadnicite na branitelite za vreme nivno 4god. vladeenje za razlika od vchera ochekuvav povtorno SDSM da gi poddrzhi.Toa e.A za DPMNE, neka presudi idninata i nivnata politika ponatamu.Shto drugo da kazham...vekje videna pesna e.

Ovaa veke mi ide na nervi.Vetuvase vlasta deka ke go donese Zakonot za obestetuvanje na branitelite,a sega pu pu ne vazi.
SDSM,zestoko zastana vo odbrana na Zakonot,mozebi uviduvajki si ja greskata koja ja napravija za vreme na nivnoto vladeenje.No ovie od vlasta napravija Zdruzenieto da se cuvstvuva izmanipulirano i nestoinstveno da se postapuva so niv.
Jas ponekogas se cuvstvuvam nelagodno sto,ponekogas,bilo koja Vlada vo Republika Makedonija postapuva sramno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom